12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOle ole, ole ola, Craiova este iar în A

Ole ole, ole ola, Craiova este iar în A

\n

Gata cu emoţiile, gata cu incertitudinea. CS Universitatea Craiova a reuşit să promoveze matematic în Liga I cu o rundă înainte să se tragă cortina în eşalonul secund. Trupa lui Gabi Balint a izbutit să obţină punctul „izbăvitor“ în Banat, remizând cu Metalul Reşiţa, scor 1-1, în disputa din cadrul etapei a 9-a a play-off-ului Ligii a II-a, seria 2. Omul-cheie al acestei confruntări din Valea Domanului a fost Silviu Izvoranu, fundaşul Craiovei marcând cu o lovitură de cap, după o centrare venită din corner, de la Precup (’74). Replica bănăţenilor a venit de la Breşneni (’79), golul acestuia impulsionând gazdele să „caute“ victorie până la final, însă, din fericire, a fost în zadar. De menţionat că în prima repriză suporterii craioveni prezenţi pe stadionul „Mircea Chivu“ au avut mari emoţii pentru Zoran Ljubinkovic. Fundaşul CSU a primit un cap în figură de la Istvan Szabo şi a ajuns la spital pentru îngrijiri (’40), el revenind la teren înainte de fluierul de final şi a putut să se bucure alături de colegii săi pentru performanţa realizată.
Metalul: Zimmermann – Creţu, I. Popescu, Tătaru (’75, Nogo), Stoica – Breşneni, O. Vasile, Enciu (’83, Mureşan), Szabo (’76, Vădrariu), Vaştag – Neagoe. Antrenor: Daniel Opriţa.
CSU: Brac – Ljubinkovic (’43, Pătraşcu), Patriche, Izvoranu, Velcovici – Ganea (’77, Kitanovski), Vandelannoite, Pleşan, Precup – Ivan, Curelea (’86, Valskis). Antrenor: Gabi Balint.
Au arbitrat: Adrian Cojocaru – Andrei Constantinescu, Alexandru Cerei.
Alături de CSU Craiova şi-a mai asigurat promovarea din punct de vedere matematic şi ASA Târgu Mureş, care s-a distrat pe stadionul „Transil“ cu Gloria Bistriţa, câştigând cu 5-0.

Gabi Balint: Îmi doresc continuitate
la Craiova

Antrenorul CSU Craiova, Gabi Balint, s-a arătat extrem de încântat de performanţa realizată şi a spus că îşi doreşte continuitate cu gruparea din Bănie, considerând că poate obţine rezultate bune şi în Liga I. „Mă aşteptam la un meci greu, dar nici chiar aşa. Până în ultimul minut, Reşiţa a jucat cu îndârjire. A dominat meciul. Noi am mizat pe fazele fixe şi am reuşit să marcăm. Păcat de golul primit, dar nimic nu se câştigă fără trudă. Sunt fericit pentru că rămân în istoria frumoasă a acestui club. Le mulţumesc băieţilor pentru modul cum s-au dăruit. Îmi doresc continuitate la Craiova, pentru că am un colectiv bun, condiţii pentru performanţă şi fani extraordinari. Sărbătoarea o vom face la Craiova după meciul cu Vâlcea. Va fi mai mult un meci demonstrativ, dar pe care îmi doresc să-l câştigăm pentru a încheia en-fanfare acest sezon“, a declarat Gabi Balint, conform csuc.ro.
Şi jucătorii s-au declarat fericiţi pentru îndeplinirea obiectivului. „Ne-am bucurat intens pentru această promovare, pentru că nu ne-a fost uşor să o realizăm. S-a văzut pe parcursul campionatului că am suferit la capitolul omogenitate, dar e bine că am reuşit să o scoatem la capăt. Abia aştept să sărbătorim promovarea alături de suporteri“, a declarat atacantul Costin Curelea, pentru GdS. „Cred că nici nu vă închipuiţi cât de fericiţi suntem, am muncit enorm ca să promovăm. Sper să facem un joc bun cu Vâlcea şi să încheiem campionatul cu o victorie“, a punctat fundaşul Florin Pătraşcu, pentru GdS.

Sâmbătă va fi sărbătoare pe „Ion Oblemenco”

Directorul general al CSU Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a afirmat că se bucură foarte mult pentru performanţa realizată de Pleşan şi compania: promovarea în Liga I. „A fost un meci greu, presiunea s-a simţit în rândul echipei, dar băieţii şi-au dorit foarte mult să încheie socotelile privind promovarea încă de acum şi le-a ieşit. A fost nebunie după meci pe teren, s-au îmbrăţişat cu suporterii, le-au dăruit tricourile, au cântat împreună… Apoi, în vestiar, au făcut din nou hore de bucurie şi au cântat, au aplaudat. Ce să mai, a fost o atmosferă de vis. E bine că ne-am asigurat de acum promovarea în Liga I şi nu am stat pentru ultimul meci, cu Vâlcea, să tremurăm, pentru că presiunea era foarte mare şi puteau apărea multe neprevăzute, aşa cum se întâmplă de multe ori în fotbal. Mă bucur enorm că am reuşit să ducem la bun sfârşit proiectul nostru, început alături de nea Cornel Stroe, Dumnezeu să-l odihnească, şi Bădiţă. S-a muncit mult, s-a pus suflet şi s-a investit serios, dar roadele au venit şi acum ne dorim foarte mult să facem o figură frumoasă şi în Liga I“, a spus Gheorghiţă Geolgău, pentru GdS.
Conducătorul CSU a mai afirmat că Pleşan şi compania vor sărbători serios, alături de fani, sâmbăta viitoare, la jocul cu CSM Vâlcea, duel al cărei ore de disputare ar putea fi 16.00 şi nu 11.00, cum figurează în momentul de faţă în programarea FRF. „Băieţii nu vor petrece acum, ci după meciul cu Vâlcea. Încercăm să facem ceva frumos, să sărbătorim promovarea aşa cum trebuie. Intrarea la meci va fi gratuită, se va face pe bază de invitaţii, că aşa ne impune Jandarmeria. Iniţial, am vrut să jucăm în nocturnă, pentru că ne doream un spectacol pirotehnic, dar nu s-a putut. Apoi am depus cerere să evoluăm de la ora 16.00, ca să vină cât mai multă lume, dar să vedem dacă ni se aprobă de la FRF. Indiferent de oră, noi vrem să încheiem Liga a II-a cu o victorie şi să sărbătorim cu toţi suporterii“, a punctat Gheorghiţă Geolgău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS