14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOficialii CSU au pus şampania la rece

Oficialii CSU au pus şampania la rece

\n

CS Universitatea Craiova a reuşit să o „sperie“ cu un 2-0 pe ASA Târgu Mureş, astfel încât să-i cedeze fotoliul de lider al seriei a 2-a din eşalonul secund, poziţie ce-i conferă „priveliştea“ frumoasă a Ligii I. Gruparea din Bănie mai are nevoie de un singur punct ca să lase în urmă Liga a II-a, iar acest lucru pare să-i fie la îndemână, Pleşan şi compania fiind capabili să obţină chiar şi victoriile în ultimele două confruntări rămase de disputat, prima mâine, de la ora 11.00, cu Metalul, la Reşiţa, iar a doua săptămâna viitoare, cu CSM Vâlcea, pe teren propriu. Revenind la disputa cu Târgu Mureş, CSU a reuşit să o „răpună“ pe ASA abia la a patra încercare, după reuşitele lui Dacian Varga şi Andrei Ivan declanşându-se fiesta atât în tribune, cât şi pe teren. După ultimul fluier, Gabi Balint şi jucătorii săi au încins hora bucuriei undeva la mijlocul terenului, apoi au făcut un tur salutându-şi susţinătorii, iar în vestiar a urmat descătuşarea, cântecele dragi Olteniei alternând cu lozinci anti-Capitală şi anti-ASA, nereuşitele de până acum în faţa echipei Târgu Mureş măcinându-i destul de tare.

„Aveam un complex faţă de ASA“

Fundaşul Florin Pătraşcu, căpitan al echipei la unele meciuri, s-a transformat, alături de Mihăiţă Pleşan şi Silviu Izvoranu, într-un lider de galerie, cei trei cunoscând perfect repertoriul ultraşilor craioveni.
„Am învăţat cântecele, îmi plac foarte mult, iar aseară (miercuri – n.r.) le-am cântat din inimă, a fost un moment la care visam cu toţii de mult timp. Ştiam că ne mai trebuie un punct ca să sărbătorim promovarea, dar noi am făcut acea horă la mijlocul terenului de bucurie că am bătut Târgu Mureşul. Aveam un complex faţă de ASA, mai ales după modul în care am pierdut la ei. A fost foarte dulce această răzbunare, mai ales că le-am suflat primul loc. Ne-am descătuşat acum şi s-a văzut asta şi în vestiar“, a explicat Pătraşcu, pentru GdS. „Ne mai trebuie un punct, dar eu cred că sâmbătă, cu Metalul, le luăm pe toate trei şi ne întoarcem gata promovaţi de la Reşiţa. La meciul cu Vâlcea o să jucăm de drag, relaxaţi. Abia aştept să sărbătorim promovarea, alături de suporteri, pe «Ion Oblemenco»“, a completat Florin Pătraşcu.
Întrebat dacă are emoţii cu privire la răspunsul pe care urmează să-l dea Comisia de Disciplină în şedinţa de astăzi referitor la dreptul de promovare al CSU în Liga I, Florin Pătraşcu a fost ferm: „Nu avem de ce să ne facem griji. Atâta timp cât Comisia de Licenţiere ne-a dat undă verde, Comisia de Disciplină nu poate lua altă decizie. Ar fi absurd!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS