17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiclism: Performanțe pentru juniorii români

Ciclism: Performanțe pentru juniorii români

\n

Lotul naţional de juniori al României a participat în aceste zile la Concursul Internaţional UCI – Memorialul Dimitar Yankov din Bulgaria. Doi români au terminat pe podium în clasamentul final al căţărătorilor.
Concursul a avut trei etape. În prima zi, Emil Dima a confirmat forma sportivă excepţională din ultima perioadă şi s-a aflat în grupul fruntaş al cursei până cu 20 km înainte de finiş. A facut însă o pană şi nu a mai putut reveni apoi în primele locuri.

Etapa a doua a avut în total 50 km cu un final în căţărare, de aproximativ 9 km cu panta medie de 11%. Pe o vreme mohorâtă, cu ploaie torenţială pe alocuri, Zsolt Sarany, Sergiu Ghete, Leonard Barbu şi Andrei Barbu au atacat alternativ şi l-au protejat pe colegul lor Emil Dima. Acesta a putut da astfel sprintul final şi s-a clasat pe un excelent loc 2.

Ultima etapa a avut 71 km, cu 2 sprinturi intermediare şi 2 căţărări, cu plecare şi sosire din Sunny Beach Resort. Emil Dima a luat startul îmbrăcat în tricoul alb cu buline rosi (destinat celor mai buni căţărători). Etapa a fost una de viteză, cu reprize de ploaie, dar românii s-au adaptat bine condiţiilor meteo.

Dima a câştigat prima căţărare de la kilometrul 15, iar Andrei Barbu pe cea de a doua de la kilometrul 46. Graţie acestor rezultate, cei doi juniori români au ocupat locul 2 şi 3 pe podium în clasamentul general al căţărătorilor.
În clasamentul final individual, românii au ocupat următoarele locuri: Emil Dima (7), Andrei Barbu (13), Zsolt Sarany (17), Sergiu Ghete (21), Leonard Barbu (30). România a ocupat locul 4 în ierarhia pe echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS