7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie fără emoţii cu Neptun

Victorie fără emoţii cu Neptun

http://www.youtube.com/watch?v=PFxI9rCZXP4

\n

Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat prima confruntare din play-out cu Neptun Constanţa, scor 23-18, şi mai au nevoie de un succes pentru a scăpa complet de grijile retrogradării

Echipa feminină de handbal SCM Craiova s-a impus fără emoţii ieri, pe teren propriu, în disputa cu Neptun Constanţa, scor 23-18 (10-8), în primul meci din play-off-ul campionatului. Prima repriză a fost echilibrată, cele două formaţii mergând cap la cap.Formaţia dobrogeană a pierdut-o încă din minutul cinci pe cea mai bună jucătoare a sa, ucraineanca Alla Sheiko, care s-a accidentat, suferind entorsă la gleznă.

În ultimele minute, craiovencele s-au desprins la două goluri şi au intrat la pauză cu acest avantaj. La reluare, Roxana Han şi colegele sale au compensat „seceta“ de goluri din prima parte şi au reuşit să ia un avans considerabil de opt goluri (22-14, minutul 49). Portarul Ionica Munteanu le-a ţinut pe constănţence la distanţă prin paradele sale, iar pe final, când cuplul de tehnicieni de la SCM, Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora, au scos titularele să le odihnească, formaţia de la malul mării a redus din diferenţă, Craiova câştigând disputa la cinci goluri avans.
Principala marcatoare pentru formaţia craioveană a fost Andreea Ianaşi (8 goluri), Dincă(6 goluri), Snopova (3), Cioaric (3), Apipie (1), Han (1), Tivadar (1). Au mai jucat: Paşca, Munteanu (portari), C. Ilie, C. Florica, A. Amariei şi Joldeş.
La Neptun, cele mai multe goluri au fost reuşite de Tiron (9), Tamăş (3), Toma (3), Orsivschi (2) şi Strahan (1).

Crăciun: Craiova are o echipă de cupe europene

Sâmbătă, la Constanţa, se va juca meciul al doilea, apoi o zi mai târziu este programat al treilea joc între cele două formaţii, dacă va mai fi nevoie, ţinând cont că în această fază se joacă după sistemul „cel mai bun din trei partide“.
Antrenorul Aurelian Roşca s-a arătat bucuros de rezultat, dar a avertizat că în meciul următor va fi mai greu: „Avem trei jocuri pentru rezultat. Constanţa a este o echipă incomodă şi se va vedea la jocul următor când va intra şi Enescu. Înainte să îmbunătăţim jocul, mai avem nevoie de o victorie. S-a ratat mult, dar felicit fetele pentru dăruire“.
De partea cealaltă, Ion Crăciun, tehnicianul echipei oaspete, consideră că SCM are o echipă mult mai valoroasă: „Noi avem o echipă tânără, Craiova trebuia să se bată pentru cupe europene, pentru că are jucătoare care au fost prin loturile naţionale, care evoluează de mulţi ani prin Liga Naţională. În schimb, noi creştem jucătoare, încercăm să progresăm. Am avut şi câteva realizări, dar având foarte puţine jucătoare şi dorind să se afirme mai apar şi accidentările. Mai avem acasă încă două accidentate. Dacă evoluam cu toată echipa astăzi, Craiova putea avea emoţii“.

La partidă a asistat şi Carmen Amariei, antrenoarea cu care oltencele au început acest campionat, dar care a fost schimbată în luna martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS