11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHai sus, vine Metalul!

Hai sus, vine Metalul!

CS Universitatea Craiova ne-a arătat că se poate face şi de râs, chiar dacă nu era cazul să o demonstreze la Târgu Mureş, dar, aşa cum a spus şi Gabi Balint, nu este timp de lamentări. Pentru Pleşan şi compania urmează un meci la fel de important, mâine, de la ora 18.00 (netelevizat), pe stadionul „Ion Oblemenco“, unde va primi vizita Metalului Reşiţa, una dintre echipele cu evoluţii oscilante în aceast sezon. Disputa se anunţă extrem de dificilă şi asta pentru că un eşec, coroborat cu posibilele reuşite ale principalelor contracandidate, nu numai că ar relansa lupta pentru Liga I, ci determină gruparea din Bănie să tremure serios în privinţa obiectivului, ţinând cont şi de programul pe care-l mai are în play-off.
Directorul general al CSU Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a recunoscut că nu a înţeles nimic din jocul prestat de alb-albaştri în repriza secundă cu ASA, dar speră ca antrenorul Gabi Balint să ştie să gestioneze momentul de criză şi să scoată echipa din impas. „Eram în stare să fac şi pariu că nu vom pierde la Târgu Mureş. Nu mă aşteptam să jucăm aşa de prost cum am făcut-o în repriza a doua. În prima ne-am descurcat bine, am egalat pe final şi credeam că în partea secundă vom fi peste ei şi vom câştiga. Nu ştiu ce s-a întâmplat de am luat trei goluri, a mai fost penaltiul ratat, plus că am scăpat la vreo două ocazii. 4-1 este un scor dur, greu de digerat. Sunt sigur că antrenorul a făcut o analiză a ceea ce s-a întâmplat şi a ţinut o şedinţă cu băieţii, pentru că nu avem voie să repetăm greşelile de la Târgu Mureş. Gabi Balint trebuie să-i remonteze psihic pe băieţi şi să pregătească bine jocul cu Metalul Reşiţa, care e o echipă bună. Va fi un meci greu… De fapt, toate sunt grele până la final. Nu vreau să mă gândesc decât la victorie, pentru că în caz contrar se complică lucrurile“, a spus Geolgău, pentru GdS.
Conştienţi de importanţa jocului cu Metalul Reşiţa, conducătorii CSU au programat întoarcerea de la Târgu Mureş imediat după meci, cu avionul, în acest fel Pleşan şi compania eliminând oboseala drumului cu autocarul. Gabi Balint a programat duminică o şedinţă de pregătire, un antrenament desfăşurându-se şi ieri după-amiază, urmând ca în această dimineaţă să fie făcute ultimele retuşuri, astfel încât la finele jocului cu bănăţenii punctele să intre în contul CSU.

Pană vrea victoria
pe „Oblemenco“

Antrenorul formaţiei Metalul Reşiţa, Marian Pană, a recunoscut că echipa CSM Vâlcea a câştigat meritat, scor 2-0, disputa de sâmbătă, din Banat, dar consideră că elevii săi se pot revanşa cu CS Universitatea Craiova. „Vâlcea a câştigat meritat, fără nici un dubiu. Noi ne-am jucat şansa, ceea ce vom face şi în continuare. Nu cred că sunt exagerat sau caraghios dacă spun că o victorie la Craiova, care din punctul meu de vedere e perfect realizabilă, ne-ar aduce iar în lupta pentru promovare. Le-am spus băieţilor să ţină capul sus, ceea ce voi face şi eu. Dacă vom bate la Craiova, vom fi cu toţii fericiţi. Aşa e în fotbal. Dacă suntem bărbaţi adevăraţi, ridicăm capul, ne odihnim, ne vedem de treaba noastră, nu mergem acasă la neveste, la copii, şi batem la Craiova“, a spus Marian Pană, conform Arena Bănăţeană.
În precedentele întâlniri din sezonul regulat, Metalul s-a impus la Craiova cu 3-1, iar CSU s-a revanşat la Reşiţa, câştigând cu 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS