11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Napoli i-a suflat Fiorentinei Cupa Italiei

Fotbal – Napoli i-a suflat Fiorentinei Cupa Italiei

Napoli a câştigat ieri seară Cupa Italiei, învingând cu scorul de 3-1 pe Fiorentina în finala competiţiei, jucată pe „Stadio Olimpico” din Roma, informează romaniansoccer.ro. Startul meciului a fost întârziat cu 45 de minute, din cauza incidentelor care au avut loc în afara stadionului. Patru fani ai napoletanilor au fost răniţi prin împuşcare, unul dintre ei fiind în stare gravă. Ultraşii napoletani, în număr de circa 20.000, au cerut ca meciul să nu se dispute. Înaintea partidei, mijlocaşul Marek Hamsik, de la Napoli, a mers la peluza napoletană de pe „Olimpico” pentru a calma spiritele.

Lorenzo Insigne, autorul a două goluri, în minutele 11 şi 17, a fost principalul artizan al victoriei echipei antrenate de Rafael Benitez. Celălalt gol al napoletanilor a fost marcat de Dries Mertens în minutul 90, într-un moment în care echipa sa juca în inferioritate numerică, căpitanul Gökhan Inler văzând al doilea cartonaş galben în minutul 79.

Pentru Fiorentina a punctat Vargas în minutul 28.

A fost cea de-a 66 finală de Cupă a Italiei din istorie. 
Înaintea începerii partidei, aşa cum deja ne-au obişnuit, fanii napoletani au fluierat imnul Italiei.
A fost a 5-a Cupă a Italiei câştigată de Napoli, care le-a egalat astfel pe Milan şi Torino la numărul de trofee cucerite.
Fiorentina: Neto – Nenad Tomović, Gonzalo Rodríguez, Stefan Savić, Manuel Pasqual (’56, Matías Fernández) – Alberto Aquilani (’83, Alessandro Matri), David Pizarro, Borja Valero – Joaquín (’72, Giuseppe Rossi), Josip Iličić, Juan Manuel Vargas.
Napoli: Pepe Reina – Henrique, Federico Fernández, Raúl Albiol, Faouzi Ghoulam – José Callejón, Gökhan İnler, Marek Hamšík (’63, Dries Mertens), Jorginho, Lorenzo Insigne (’81, Valon Behrami) –  Gonzalo Higuaín (’71, Goran Pandev).
Cartonaşe galbene: Valero, Iličić, Tomović, Fernández / Albiol, İnler (2), Insigne, Reina.
Cartonaş roşu: Inler ’79.
A arbitrat: Daniele Orsato.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS