16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU n-a scăpat de emoţii

CSU n-a scăpat de emoţii

http://www.youtube.com/watch?v=HyMjGlJ1KX4

Membrii Comitetului Executiv au discutat în şedinţa de ieri despre dreptul de promovare al CS Universitatea Craiova în Liga I şi asta pentru că liderul Ligii a II-a, seria a 2-a, nu îndeplineşte una dintre cerinţele articolului 54 din ROAF, mai exact clubul nu este afiliat la FRF de minimum trei ani. Reprezentanţii formaţiei craiovene au susţinut ideea că articolul 54 nu a avut efect până acum, mai multe echipe ignorându-l şi promovând de-a lungul timpului în diferite eşaloane, şi au cerut să nu se ţină cont de acesta. Membrii Comitetului Executiv al FRF au analizat propunerea, dar au amânat decizia. „S-a decis ca la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv din 28 mai să se discute, să se supună spre votare oportunitatea unei Adunări Generale extraordinare care să clarifice această situaţie. Amânarea este justificată prin necesitatea unei opinii juridice vizavi de ordinea de zi a Adunării Generale extraordinare“, a declarat ofiţerul de presă al FRF, Gabriel Berceanu.
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul CSU Craiova, Gabi Balint, şi directorul sportiv, Nicolae Tilihoi, au afirmat că nu-şi fac probleme în privinţa primirii acceptului de promovare în Liga I, lăsând să se înţeleagă faptul că este doar o chestiune de timp până va fi totul OK. „Confirmarea există, reprezentanţii noştri au prezentat actele de data trecută acolo. Au fost de acord cei din Comitetul Executiv, deci de atunci ştim răspunsul şi nu se pune problema de altceva. În plus, v-am spus: atunci când am semnat cu Craiova, am ştiut de ce am semnat. S-au făcut multe valuri de către anumiţi oameni care nu cunoşteau situaţia reală şi de asta s-a creat confuzie. Decizia Comitetului Executiv trebuie doar confirmată de Adunarea Generală a FRF şi trebuie să ne valideze şi acea afiliere. Important este să terminăm pe unul din primele două locuri, în rest nu or să fie probleme“, a spus Gabi Balint, completat de Nicolae Tilihoi: „Contestatarului cel mai aprig, Daniel Stanciu, îi ofer postul meu de la CSU Craiova şi atunci, probabil, nu o să mai susţină aşa vehement că noi nu avem dreptul de promovare. Staţi liniştiţi!“.

„Nu vrem să discutăm ce se întâmplă în afara terenului“

În cadrul întrevederii cu mass-media, Gabi Balint a prefaţat partida de mâine, de la ora 16.00 (TVR 1), de pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa, contând pentru etapa a doua a play-off-ului Ligii a II-a, seria 2. Antrenorul CSU a afirmat că îşi doreşte un joc bun şi un rezultat pe măsură. „Am plecat cu dreptul în acest play-off şi asta e un lucru foarte bun, pentru că echipa are multă încredere. Şi prestaţia a fost altfel, a fost pozitivă la ultimul joc. Aşteptăm o nouă evoluţie bună şi, bineînţeles, să câştigăm cele trei puncte, pentru că asta ne-ar face să ne distanţăm la şase puncte de Bistriţa, care este una dintre contracandidatele la promovare. Nu cred că vor juca Varga şi Vandelannoite, şansele să-i recuperăm până la meci sunt mici. În rest, toată echipa e validă, jucătorii sunt concentraţi şi avem o atmosferă foarte bună la lot. Bistriţa joacă pentru ea, nu pentru Târgu Mureş. Vrea să promoveze şi are şanse să o facă, pentru că are o echipă destul de bună, bine organizată. Noi ne luăm toate măsurile şi trebuie să-i învingem. Nu avem nimic de reproşat arbitrilor până acum. De când am venit eu, nu am simţit niciodată că suntem dezavantajaţi sau avantajaţi. Nu vrem să discutăm ce se întâmplă în afara terenului. Vrem să vorbim doar de jocul nostru şi nu o să intrăm în nici un conflict cu nimeni“, a spus Balint.
Şi Nicolae Tilihoi a afişat un aer optimist: „Sunt absolut de acord cu ce spune Balint. Suntem pe un trend ascendent din punct de vedere al evoluţiei. Sper ca sâmbătă (mâine – n.r.) să avem un joc bun şi să fie o victorie“.

„Sper să câştigăm
la o diferenţă cât mai mare“

Golgheterul CSU Craiova, Costin Curelea, speră într-o victorie frumoasă contra Gloriei Bistriţa, punctând că nu l-ar deranja dacă nu se va număra printre marcatori atât timp cât echipa sa îşi atinge scopul. „Jocul cu Bistriţa este, ca şi celelalte: o finală. Nu cred că ne vor crea probleme mai mari decât celelalte echipe, pentru că suntem de valori echilibrate şi aţi văzut ce diferenţă mică de puncte este între noi. Vom aborda acest joc ca şi pe cel cu Oltul şi sper să câştigăm la o diferenţă cât mai mare. Suntem pe un trend ascendent, atmosfera este foarte bună şi asta ne ajută să abordăm meciurile cu mare încredere. Sincer, nici nu contează dacă o marchez eu sau altcineva, deşi ar fi important pentru mine ca şi atacant. Important este să câştigăm. Îi cunoaştem foarte bine, este o echipă care se apără bine şi o să încerce să marcheze pe contraatac şi trebuie să fim atenţi. Nu au cu ce altceva să ne surprindă. O victorie cu ei nu ar încheia lupta pentru promovare. Până nu suntem promovaţi matematic, nu o să ne oprim din luptă“, a spus Curelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS