16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJocuri tari în Liga Europa

Jocuri tari în Liga Europa

Se anunţă spectacol în Liga Europa, unde astăzi, de la ora 22.05 (Digi Sport şi Dolce Sport) se vor disputa semifinalele competiţiei. Spania va avea sigur o reprezentantă în ultimul act, FC Sevilla şi Valencia, luptându-se în duel direct. Meciul se anunţă interesant, întrucât va fi singura şansă ca una dintre ele să obţină un trofeu în acest sezon. Dacă Sevilla are asigurată prezenţa în viitoarea ediţie a cupelor europene, pentru Valencia doar câştigarea trofeului i-ar putea da acest drept, fiind la şapte puncte în Primera Division de locul 7, ultimul care ar califica-o în Liga Europa.
Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din: Damir Skomina – Bojan Ul (ambii din Slovenia), Gianluca Cariolato (Italia) – Slavko Vinčić, Roberto Ponis (ambii din Slovenia). Observator din partea UEFA a fost desemnat Roberto Rosetti (Italia).
În cea de-a doua semifinală, Juventus Torino va întâlni o specialistă a fazelor finale ale cupelor europene, în ultimele patru sezoane Benfica fiind aproape de câştigarea trofeului. În ultimii doi ani, „călăul“ portughezilor a fost Chelsea Londra, care i-a învins atât în finala Ligii Europa din sezonul precedent, cât şi din „sferturile“ Ligii Campionilor, în urmă cu doi ani. În rest, în celelalte două sezoane Benfica a mai atins faza semifinalelor şi a „sferturilor“ Ligii Europa. În schimb, Juventus Torino merge bine în campionat, însă în cupele europene nu a impresionat, fiind eliminată din faza grupelor Ligii Campionilor. Doar trofeul Ligii Europa ar putea fi o consolare pentru italieni.
Prima manşă dintre Benfica şi Juventus Torino va fi arbitrată de o brigadă din Turcia alcătuită din: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun – Hüseyin Göçek, Barış Şimşek. Observatorul UEFA va fi Manuel Mejuto González, din Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS