11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep şi colegele sale, hotărâte să elimine Serbia

Halep şi colegele sale, hotărâte să elimine Serbia

România întâlneşte Serbia la Bucureşti, în weekend, în Fed Cup, iar o victorie ar însemna calificarea în a doua Grupă Mondială. Jucătoarele tricolore se bucură că vor evolua în faţa propriilor suporteri chiar de Paşti şi sunt încrezătoare că pot învinge Serbia.

Echipa de Fed Cup a României întâlneşte, în acest weekend, echipa Serbiei, în play-off-ul Grupei Mondiale II. Întâlnirea de la Arenele BNR din Bucureşti se va disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate mâine, iar duminică, în prima zi de Paşti, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care va câştiga întâlnirea va accede în a doua Grupă Mondială.
România va alinia cea mai bună posibilă echipă în faţa Serbiei: Simona Halep (locul 5 WTA), Sorana Cîrstea (27 WTA), Irina Begu (73 WTA, la dublu), Monica Niculescu (40 WTA, la dublu). „Aliniem cea mai bună echipă a României din toate timpurile, cu jucătoare de top, ambiţioase şi un joc valoros. Părerea mea este că avem prima şansă, indiferent de echipa pe care se va baza Serbia, iar publicul va avea un aport hotărâtor. Îmi doresc ca tribunele să fie pline şi ştiu că avem mulţi iubitori ai tenisului care vor veni să le susţină“, crede George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Din lotul lărgit mai fac parte Alexandra Cadanţu, Alexandra Dulgheru şi Raluca Olaru.
Echipa Serbiei, fără Jelena Jankovici, fostul lider mondial şi finalistă la US Open 2008, va fi compusă din Ana Ivanovici, Bojana Jovanovski, Jovana Jaksic şi Nina Stojanovic.

Nu ne gândim la 3-0

Astăzi, la ora 13.00, va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor care vor fi transmise de DolceSport.
Simona Halep, racheta numărul 1 a României, clasată pe locul 5 WTA, priveşte cu realism confruntarea cu Serbia: „Nu putem să ne gândim la 3-0. Am încredere că putem câştiga şi cu 3-2. Nu am o problemă cu scorul, o să lupt şi vom vedea ce se va întâmpla. Sunt sigură că şi ele se vor pregăti foarte bine pentru acest meci. Mă simt bine şi sper să aduc puncte României. Presiunea va fi mare pentru că jucăm acasă, în faţa românilor, care cu siguranţă vor fi mulţi. M-am antrenat zilnic, am avut o mică accidentare săptămâna trecută, dar mi-a trecut, iar acum sunt pregătită sută la sută“, a spus Halep.
Sorana Cîrstea a explicat că „pe hârtie jucăm cu cel mai puternic adversar din competiţie, dar nu ne focalizăm pe adversar, ci pe evoluţia noastră“. „Este o situaţie nouă pentru noi, să fim împreună după atâtea evoluţii ca jucătoare în turnee. Trebuie să facem totul pentru un rezultat bun, dar, indiferent de scorul final, vă asigur că o să fie partide frumoase“, a adăugat jucătoarea aflată pe locul 27 în lume.
La rândul său, Monica Niculescu a declarat: „Este o onoare pentru mine să fac parte din această echipă. Toate suntem prietene între noi. O să dau ce am mai bun pe teren şi sper să aduc un punct duminică la dublu“. Irina Begu şi-a făcut o manichiură specială, cu unghiile vopsite în culorile tricolorului, şi speră să-i poarte noroc. „Este un moment nou pentru noi. Sunt emoţionată când aud imnul României, pe care l-am auzit cântându-mi-se doar când eram la juniori“, a spus Begu.
Preţul unui bilet este de 60 de lei pe zi, în timp ce abonamentul pe cele două zile, sâmbătă şi duminică, este de 95 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS