10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - CSU, pregătită de lupte din play-off

Fotbal – CSU, pregătită de lupte din play-off

Reprezentanţii formaţiei CS Universitatea Craiova au susţinut astăzi, la Sala Polivalentă, o conferinţă de presă în care au prefaţat meciul de mâine, de pe teren propriu, de la ora 12.00 (TVR1), cu FC Olt Slatina, şi au vorbit despre „finalele” din play-off şi despre dreptul de promovare în Liga I.

Mijlocaşul Viorel Ferfelea îşi doreşte un debut cu dreptul în play-off, punctând că este foarte important ca promovarea să se realizeze pe teren, apoi în acte: „Cu FC Olt avem un meci foarte greu, de fapt avem zece finale. Începe un mini-campionat din care trebuie să obţinem maximum. Noi trebuie să jucăm, să obţinem promovarea pe teren, de aspectele juridice se ocupă altcineva. Oricum nu ne interesează ce spun alţii, important este ca noi să câştigăm totul pe teren. În campionat am avut cel mai bun parcurs, dorim să-l continuăm şi în play-off, să nu facem paşi greşiţi. În primul rând acum contează să acumulăm puncte pentru a promova, vom pune accent pe spectacol în Liga I. Vremea poate juca un rol important în acest joc, dar va trebui să fim primii care ne adaptăm la condiţii“.
Antrenorul CSU Craiova, Gabi Balint, este decis să continue seria bună începută de când a venit pe banca tehnică a echipei. „Suntem pregătiţi să începem cu dreptul, avem echipă bună, competitivă, disciplinată. Sper ca timpul să se îndrepte şi sper să nu se schimbe programul, că poate ne trezim că jucăm cu Vâlcea sau poate suntem programaţi în deplasare, cine ştie. Jucătorii sunt pregătiţi, hotărâţi şi sper să începem cu o victorie. Avem o singură problemă de lot, cu Marian Cârjă, care are entorsă. Chiar dacă FC Olt este pe locul şase, are şansa ei în play-off. E o atitudine normală a lui Dan Oprescu să spună că doresc să termine pe primele două locuri. FC Olt este o echipă bună, care ne-a pus mari probleme şi în tur, când am câştigat cu 2-1 reuşind să revenim spectaculos, atunci băieţii noştri au demonstrat că sunt uniţi. Dar şi în retur am avut meci greu, când ne-am impus cu noroc, dar norocul face parte din fotbal şi o echipă bună trebuie să ştie să profite şi de slăbiciunile adversarului”, a spus Balint, vorbind şi despre situaţia dreptului de promovare: „Acum, în faţa Comitetului Executiv, CS Universitatea îşi expune punctul de vedere, argumentat cu acte. E clar că este un curent împotriva noastră. Dacă eram în play-out nu mai zicea nimeni nimic. Noi ce să mai zicem acum, că aveam 12 puncte avans faţă de locul 2, câştigate în timpul campionatului, iar acum plecăm practic de la zero. Indiferent cum se va rezolva situaţia, noi avem datoria să luptăm pe teren. Şi oricum, în ceea ce mă priveşte, am mai spus-o şi o repet, sunt dispus să stau la Craiova şi trei ani în liga a doua, dacă mă doreşte conducerea. Domnul Burleanu a recunoscut că suntem afiliaţi provizoriu, cu drepturi şi obligaţii identice cu celelalte cluburi. La noi erau trei locuri libere în serie, şi nu s-a înscris nimeni. Acceptarea echipei în competiţie s-a făcut prin votul tuturor membrilor Adunării Generale”.
Prezent la întâlnirea cu mass-media, Nicolae Negrilă, fostul mare jucător al Craiovei Maxima, speră să o vadă cât mai repede pe CSU în prima ligă: „Îmi doresc din tot sufletul meu să ne atingem obiectivul, acela de a promova în liga întâi. Noi, cei din Craiova Maxima, suntem alături de băieţi. Ne dorim să pornim cu dreptul în acest play-off, să obţinem toate punctele din meciul cu FC Olt. Nu mi s-ar părea fair-play să nu avem drept de promovare: ar fi trebuit să ni se spună de la început că jucăm degeaba”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS