17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDacă bateţi Dinamo, bronzul va fi chiar strălucitor!

Dacă bateţi Dinamo, bronzul va fi chiar strălucitor!

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova debutează astăzi în finala mică a Diviziei A1, urmând să joace de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, cu Dinamo Bucureşti. Se va juca după acelaşi sistem ca în semifinale, „cel mai bun din cinci meciuri“, echipa câştigătoare urmând să intre în posesia medaliilor de bronz. SCM-U a fost eliminată în semifinale de VCM Zalău (scor general 3-2), iar Dinamo a fost învinsă de CVM Tomis Constanţa (scor 3-1).
Craiova şi Dinamo s-au întâlnit de cinci ori în acest sezon, o dată într-un joc amical, de două ori în campionat şi tot de două ori în Cupa României. Oltenii au patru victorii, la memorialul „Radu Zanfirescu“ din toamnă de la Craiova, în campionat, cu 3-2 (deplasare) şi 3-1 (acasă) şi în meciul retur din Cupa României, scor 3-1.
Dinamoviştii au contabilizat o singură victorie, în turul sferturilor de finală a Cupei României, când s-au impus cu 3-0, iar acel scor le-a adus calificarea în semifinalele competiţiei. Bucureştenii au câştigat acel meci în condiţiile în care antrenorul craiovenilor, Dan Pascu, a trimis în Capitală jucătorii de rezervă, preferând să menajeze titularii pentru un meci important din campionat, cel de la Constanţa.
Meciul al doilea din finala mică va fi mâine, tot de la ora 18.00, şi cum spectatorii au acces liber la Polivalentă, jucătorii craioveni speră că rivala Dinamo va avea parte de o atmosferă ostilă în Bănie. La meci este aşteptată şi galeria echipei de fotbal, care de fiecare dată, indiferent de sport, când oltenii au întâlnit Dinamo, a ţinut să-şi facă simţită prezenţa. „Vrem medalia de bronz şi vom face tot posibilul să o avem la gât după trei, patru sau cinci meciuri. Vom juca serios şi sper să nu avem probleme“, a spus Laurenţiu Lică, jucător care a avut o evoluţie foarte bună luni, în meciul al cincilea cu Zalău, pierdut de olteni cu 3-2. Bucureştenii, care au fost eliminaţi din semifinale încă de joia trecută, au avantajul că sunt mai odihniţi. Meciurile trei şi patru vor fi pe 17 şi 18 aprilie la Bucureşti, iar dacă va mai fi nevoie, partida decisivă va avea loc în Bănie, pe 24 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS