7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoşca, adus să resusciteze handbalul craiovean

Roşca, adus să resusciteze handbalul craiovean

Fostul tehnician al Oltchimului şi al echipei naţionale a României, Aurelian  Roşca, va antrena echipa feminină de handbal a SCM Craiova, având ca obiectiv salvarea de la retrogradare şi un parcurs cât mai bun în Cupa României.

Schimbările continuă la SCM Craiova, însă de data aceasta par să aducă echipa pe linia de plutire. Aurelian Roşca, fost antrenor al Oltchimului şi al selecţionatei României, a fost adus să antreneze echipa SCM Craiova împreună cu profesorul Gheorghe Sbora, care va rămâne antrenor secund. Între cei doi există o relaţie strânsă din anii ‘90, Sbora şi Roşca antrenând tot în tandem, însă rolurile erau inversate.
Craiovean get-beget, Roşca şi-a intrat ieri în pâine, conducând primul său antrenament la formaţia olteană. Aurelian Roşca a cunoscut performanţa ca antrenor la Oltchim Râmnicu Vâlcea, tot acolo pregătind sportivele de la Centrul de Excelenţă. În acest sezon, noul tehnician al Craiovei a antrenat pe Corona Braşov, fiind demis la sfârşitul anului trecut, în locul său fiind adus alt tehnician craiovean, Bogdan Burcea.
După problemele care au fost cu antrenoarea Carmen Amariei, lucrurile par să fi intrat pe făgaşul normal şi staff-ul tehnic începe să se gândească la performanţă.

„Să fie o perioadă rodnică în rezultate“
 
La revenirea acasă, Aurelian Roşca şi-a amintit cu nostalgie de perioada petrecută în Craiova şi s-a arătat încrezător că va putea realiza performanţă la SCM Craiova. „Vin cu emoţie după 18 ani, la doi ani după ce a fost renovată Sala Polivalentă, o sală minunată. Mă bucur că am putut să vin la această echipă, îmi doresc foarte mult să putem să facem o formaţie competitivă. Sunt încrezător în potenţialul grupului. Sperăm să facem fanii bucuroşi, să vină să ne susţină, pentru că aici este o atmosferă minunată pentru jocurile sportive“, au fost primele cuvinte ale lui Roşca.
Tehnicianul craiovean nu a pus prea mult accent pe semnarea contractului şi vrea să califice SCM Craiova încă din sezonul viitor în cupele europene. „Contractul se va semna în zilele următoare şi sper să fie o perioadă rodnică din punct de vedere al performanţelor. Îmi doresc ca spectatorilor să le facă plăcere să susţină această echipă. Pentru acest sezon, obiectivul este evitarea retrogradării şi sper să jucăm foarte bine în Cupa României. Trebuie să recuperăm anumite jucătoare şi să reintre cât mai repede în angrenajul echipei“, a mai punctat noul antrenor.  

Încă o veste bună: revine Snopova

De la şedinţa de pregătire de ieri, desfăşurată în Sala Polivalentă, au lipsit câteva jucătoare. Ionica Munteanu, Alexandra Haşegan, Anca Amariei şi Roxana Han s-au antrenat separat în sala de forţă, fiind în perioada de recuperare. Spre finalul antrenamentului, acestea s-au alăturat lotului, fără să efectueze exerciţii.
Alt lucru îmbucurător pentru SCM Craiova ar putea fi revenirea jucătoarei ucrainence Yuliya Snopova, problema acesteia cu viza de şedere în România urmând să se rezolve în zilele următoare. Surse din cadrul clubului au confirmat că mâine Snopova, principala marcatoare a echipei oltene în acest sezon, se va întoarce în ţară şi se vor face toate demersurile pentru acordarea unei noi vize ca să poată să joace.
SCM Craiova va evolua, la sfârşitul acestei luni, la Târgovişte, în sferturile de finală ale Cupei României, urmând să întâlnească învingătoarea din meciul „U“ Jolidon Cluj – Neptun Constanţa.
În primul tur din play-out-ul Ligii Naţionale, formaţia din Bănie va da piept cu Neptun Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS