17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U forţează calificarea în finală încă de azi

SCM-U forţează calificarea în finală încă de azi

\n

Dacă bat astăzi (ora 17.00) la Zalău, voleibaliştii craioveni se vor califica în finala campionatului.

Astăzi şi mâine, de la ora 17.00 (Digisport), la Zalău sunt programate meciurile 3 şi 4 din semifinala play-off-ului Diviziei A1 la volei masculin, în care se întâlnesc formaţia locală ACSVM şi SCM-U Craiova. Se joacă în sistemul „cel mai bun din cinci partide“, iar Craiova conduce cu scorul general de 2-0, după ce a câştigat cu 3-1 şi 3-0 primele două partide, jucate săptămâna trecută în Polivalentă. În aceste condiţii, dacă formaţia pregătită de Dănuţ Pascu va acumula a treia victorie încă de astăzi, seria se va încheia, iar SCM-U va obţine, pentru al doilea an consecutiv, calificarea în finală.

Anul trecut, Craiova s-a impus cu 3-0

Prima întâlnire din finala campionatului va avea loc pe 11 aprilie, astfel că voleibaliştii olteni sunt foarte motivaţi să încheie conturile astăzi sau cel târziu mâine, pentru a avea mai mult timp de pregătire pentru ultimul act.
SCM-U abordează cu prima şansă întâlnirea, datorită jocului bun prestat în primele două confruntări cu echipa din Zalău. Antrenorul Dănuţ Pascu a spus că jucătorii sunt concentraţi pe partida de astăzi şi nu se consideră deja finalişti, deşi conduc cu 2-0.
„Mergem la victorie şi sperăm să încheiem semifinala încă din primul meci de la Zalău. Sunt convins că ne vor aştepta organizaţi din toate punctele de vedere. Presiunea este foarte mare pe ei pentru că au avut evoluţii oscilante, dar pe mine mă interesează să ne calificăm în finală. Va fi mult mai greu, adversarii noştri au ultima şansă să continue în semifinală. Echipa mea e într-o stare bună, încrezătoare în forţele proprii“, a spus Pascu, într-o conferinţă de presă. Delegaţia craioveană a plecat ieri spre oraşul de sub poalele Meseşului. Anul trecut, Craiova şi Zalău s-au întâlnit tot în semifinalele campionatului, oltenii impunându-se atunci cu scorul general de 3-0.

Aurel Vlaicu speră în revenire

Aurel Vlaicu, tehnicianul echipei sălăjene, a recunoscut greşelile elevilor săi în primele două partide şi abordează cu încredere următoarele jocuri: „În primul meci am pierdut două seturi la limită. Din păcate, am suferit pe partea de apărare, nu am reuşit să blocăm şi ceea ce am apărat nu am reuşit să transformăm în puncte. Al doilea meci a fost mult mai slab. Am fost depăşiţi la multe capitole. Până în ultimul moment eu cred în echipa noastră şi sunt convins că vom face meciuri mult mai bune decât cele de la Craiova. Sperăm să fim în cea mai bună formă la ora celor două meciuri, sperăm să ne revenim şi să le câştigăm pe amândouă“.
La meciul al doilea de la Craiova, de sâmbăta trecută, antrenorul secund al Zalăului a primit indicaţii, prin intermediul telefonului, de la statisticianul echipei din Constanţa. „Este o chestie puţin ciudată, pentru că eu ştiam că este o rivalitate mare între cele două echipe. Totodată, nu pot spune dacă ajutorul a fost contra cost sau dacă cei de la Constanţa nu ne vor pe noi în finală, preferând Zalăul“, a completat Pascu.
În cealaltă semifinală, campioana CSV Tomis Constanţa conduce Dinamo cu scorul general de 2-1, iar meciul patru este programat azi la Bucureşti, de la ora 17.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS