8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu: O cursă reuşită

Marius Ionescu: O cursă reuşită

Maratonistul craiovean Marius Ionescu a revenit acasă de la Campionatul Mondial de semimaraton de la Copenhaga (Danemarca). Alergătorul de la CSM Craiova a încheiat cursa pe locul 57, cu un record stagional, 1:03,54, şi este mulţumit de prestaţia sa.
„Mi-aş fi dorit să realizez record personal, dar nu am reuşit. Cu toate astea, eu sunt mulţumit. Nu mai fugisem de mult o cursă de semimaraton şi chiar dacă nu o inclusesem în programul iniţial, a fost binevenită pentru că mi-am recâştigat viteza de care aveam nevoie în perspectiva unui rezultat bun la Campionatul European de maraton din vară. Voiam să ştiu la ce nivel sunt acum, după cantonamentul prelungit din Kenya. Iniţial aş fi dorit să alerg o cursă de maraton, dar ar fi necesitat o perioadă mai lungă de repaus“, a povestit ieri, pentru GdS, cel poreclit „Piciul“.
Marius este conştient că sunt şi cârcotaşi care se vor lega de locul pe care a terminat cursa, 57: „Eu fac un sport cu mulţi participanţi, mai ales în probele mele. Nu mă obligă nimeni, dar la alte sporturi, la un turneu final de Campionat Mondial şi la Jocurile Olimpice, sunt mult mai puţini participanţi. Aici au fost 130 de sportivi, iar 111 au terminat cursa, una destul de tare, spre deosebire de altele. Mulţi vor spune că nu am terminat în primii 20. Am terminat în prima jumătate a clasamentului, fiind al 11 european“. La aceeaşi competiţie, tânăra Luminiţa Achim (CS Universitatea Craiova) s-a clasat pe locul 61, cu record personal, 1:16,45, iar Elena Moagă (CS Pandurii Târgu Jiu) s-a clasat pe locul 79 (1:22,45, record stagional).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS