10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptă între David şi Goliat

Luptă între David şi Goliat

CS Universitatea Craiova întâlneşte sâmbătă seară, de la ora 18.00 (TVR 3), pe stadionul „Ion Oblemenco“, ultima clasată, Minerul Motru, în etapa a 18-a din Liga a II-a, seria 2.
Chiar dacă partida nu va conta decât pentru palmares, meciul se anunţă foarte interesant, fiind primul joc în care Gabi Balint stă pe banca tehnică a CSU. De asemenea, este posibil ca mijlocaşul Dacian Varga să debuteze în primul unsprezece al alb-albaştrilor.
Pentru Gabi Balint, întâlnirea cu Minerul Motru va fi cea a testelor, urmând să se edifice asupra potenţialului unor jucători. După cum a susţinut şi el, va fi greu să fie schimbări majore într-un timp atât de scurt, dar aşteaptă o altă atitudine a fotbaliştilor săi. „Spectatorii nu o să vadă o mare schimbare în jocul echipei, pentru că astfel de modificări necesită timp. La acest meci, îmi doresc să văd o schimbare în atitudinea jucătorilor. Sincer, mă gândesc şi la meciul de miercuri, cu FC Olt, care, spre deosebire de acesta, poate fi important şi în configuraţia clasamentului din play-off, şi de aceea este posibil să odihnesc doi-trei jucători“, a afirmat tehnicianul Gabi Balint.

CSU nu subestimează Motru

Balint a subliniat că motrenii pot fi periculoşi dacă alb-albaştrii nu vor fi atenţi. „Tratăm meciul cu Motru ca şi cum am juca împotriva celei mai bune echipe din serie. Să nu fim surprinşi precum la partida cu ASA. Vreau să văd o schimbare în atitudine, nu doresc reproşuri, ci să respectăm ceea ce vorbim la antrenamente. Minerul Motru se închide foarte bine în defensivă. S-a observat şi la jocul precedent, când adversarii lor au reuşit greu să găsească calea spre primul gol. Dacă nu vom da gol repede, s-ar putea să avem probleme“, a precizat Balint.
Acesta a vorbit şi despre schimbările pe care le va face, considerând că jucătorii trebuie singuri să-şi aleagă căpitanul. „Căpitanii sunt aleşi de jucători, momentan rămân aceiaşi. Este vestiarul lor, familia lor. Singura chestie a mea este să nu fie portar! Aşa am fost de părere mereu. Căpitanul trebuie să fie în joc şi să-şi coordoneze coechipierii, nu să stea în poartă“, a conchis Gavril Pele Balint.

Cinci absenţi pentru Zahiu

Formaţia Minerul Motru va avea probleme de efectiv şi la meciul de pe stadionul „Ion Oblemenco“, unde va întâlni pe CS Universitatea Craiova. După vechile accidentări ale lui Cosmin Laurenţiu, Stanciu şi Şoo, Scânteie este incert, iar Rada a anunţat că nu mai poate continua din cauza unor probleme personale.
Antrenorul oaspeţilor, Gabriel Zahiu, nu îşi face prea mari speranţe să obţină un rezultat pozitiv în Bănie, însă nu dezarmează şi speră ca jucătorii lui să facă un meci bun. „La noi apar probleme de la o zi la alta. Să sperăm că până la ora jocului vor fi apţi toţi fotbaliştii rămaşi. Oricum, noi o să ne jucăm şansa şi sperăm să scoatem un rezultat bun. Pentru noi, orice meci este important“, a punctat tehnicianul Gabriel Zahiu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS