16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova - Zalău, semifinale cu repetiţie

Craiova – Zalău, semifinale cu repetiţie

La fel ca în sezonul trecut, voleibaliştii craioveni vor juca în penultimul act al campionatului în compania echipei din Zalău. Băieţii lui Dan Pascu i-au eliminat pe sălăjeni anul trecut, devenind vicecampioni, dar în această ediţie de campionat Zalăul are două victorii în disputele cu oltenii.

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova şi-au aflat adversara din semifinalele campionatului Diviziei A1. Oltenii vor înfrunta formaţia CVM Zalău după sistemul „cel mai bun din cinci partide“. Cele două echipe s-au întâlnit şi în sezonul trecut tot în semifinale, iar Craiova s-a impus cu scorul general de 3-0 şi s-a calificat în finală.
CVM Zalău a obţinut biletul pentru semifinală, după ce a eliminat în sferturi formaţia Ştiinţa Explorări Baia Mare, cu scorul general de 2-1. Meciul decisiv s-a disputat în acest weekend, la Zalău.
În schimb, vicecampioana SCM-U Craiova a avut liber în primul tur din play-off, graţie clasării pe locul doi la finalul sezonului regulat.
Alb-albaştrii au avut o primă parte a campionatului foarte bună, suferind numai trei înfrângeri, dintre care două în faţa aceluiaşi adversar, CVM Zalău, cu 3-1 (deplasare) şi 3-0 (acasă).
Antrenorul craiovenilor, Dan Pascu, a spus ieri pentru GdS că partidele din play-off au altă încărcătură şi altă miză: „Echipa din Zalău a avut probleme de colectiv în prima parte a campionatului şi s-a văzut, dar acum, din păcate pentru noi, şi-a revenit. Zalăul are ca obiectiv cupa şi campionatul. Ne aşteaptă meciuri grele, dificile, dar cred că suntem mai omogeni şi mai maturi decât adversarii, iar băieţii se mobilizează bine în meciurile cu miză mare. Zalăul ne-a bătut de două ori în acest campionat, dar acum alta va fi miza“.
În semifinale se va juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri“, după cum urmează: pe 28 şi 29 martie la Craiova, pe 2 şi 3 aprilie la Zalău, iar, dacă va mai fi nevoie, pe 6 aprilie la Craiova. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Dinamo Bucureşti şi Tomis Constanţa.

Voleibalistele luptă pentru evitarea retrogradării

Dacă băieţii lui Dan Pascu luptă pentru o medalie, echipa feminină de volei SCM-U Craiova va juca în play-out-ul Diviziei A1, după ce au pierdut meciul decisiv cu CSM Lugoj, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 3-0 (25-18, 25-18, 25-19), în meciul al treilea din turul întâi al play-off-ului Diviziei A1. Jucătoarele de la SCM-U, pregătite de Alex Cosma, după ce Berti Văsuică şi-a dat demisia, vor lupta să evite retrogradarea. Sorina Buz şi colegele sale vor întâlni cea mai slabă echipă din campionat, Tomis Constanţa, după sistemul trei din cinci. Primele două jocuri vor avea loc la Craiova, pe 22 şi 23 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS