16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU, pe loc de play-out

FCU, pe loc de play-out

Derbiul Olteniei din runda a 17-a a Ligii a II-a, seria 2, CSM Vâlcea – FC Universitatea Craiova, disputat sâmbătă, în Zăvoi (4.000 de spectatori), a fost câştigat de formaţia gazdă cu 1-0, golul care a făcut diferenţa venind în minutul 86, de la N’Kongue. A fost un meci tensionat, cu multe cartonaşe galbene şi unul roşu, din tabăra craioveană fiind eliminat Ripoli (’53). Gazdele au dominat partida şi au avut multe ocazii de a înscrie în special după ce au rămas în superioritate numerică.
CSM Vâlcea: Matache – Deaconescu, I. Stoica, Pîrvulescu, E. Stoica (’37, Geantă) – Cârstoiu (’46, Ov. Popescu), L. Todea – Ad. Popa, Ad. Codin (’58, Creţu), Briceag – N’Kongue. Antrenor: Claudiu Niculescu.
FC Universitatea: Hotoboc – Cruceru (’58, Sg. Popescu), M. Ciucă, D. Stoica, Buşu – Săceanu, Mîrzeanu – Goge, Stoianof (’83, Bălan), Ripoli – M. Roman (’74, Frăsineanu). Antrenor: Dragoş Bon.
Cartonaşe galbene: I. Stoica / Ciucă, Mârzeanu, Săceanu, M. Roman, D. Stoica.
Cartonaş roşu: Ripoli ’53.
Au arbitrat: Dragoş Teodor Dragoş – Andrei Constantinescu, Ionuţ Babadac; Andrei Moroiţă.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Nicu Florescu.

Marcel Iancu: Nu trebuie să facem înmormântare din această înfrângere

Preşedintele formaţiei FC Universitatea, Marcel Iancu, a fost dezamăgit de rezultatul înregistrat în Zăvoi, punctând în schimb că echipa gazdă a avut mai multă şansă şi s-a impus meritat. „A fost un joc frumos, disputat, pe care, din păcate, l-am pierdut. Am avut şi noi destule şanse de gol, dar n-am reuşit să marcăm. Au făcut-o în schimb gazdele, pe final, într-un moment de neatenţie al nostru, şi aşa s-a scris istoria acestui meci. Nu trebuie să facem înmormântare din această înfrângere, a fost doar un joc de campionat. Faptul că nu mai ocupăm un loc de play-off nu trebuie să ne îngrijoreze, pentru că mai sunt destule etape de jucat. Trebuie să strângem rândurile şi să pregătim cu mare atenţie următoarea partidă, cu Mioveni, care se va juca vineri, de la ora 16.00”, a declarat Marcel Iancu, pentru GdS.

Bon: Mergem înainte

Şi antrenorul grupării din Bănie, Dragoş Bon, a admis că elevii săi au greşit din nou la o fază fixă, şi speră să remedieze această problemă care s-a consemnat şi în turul campionatului. „Am făcut un joc bun, chiar dacă am evoluat în inferioritate mai bine de o jumătate de oră. Nu pot să comentez faza în care a fost eliminat Ripoli, pentru că nu am văzut o reluare ca să mă edific. Din păcate, am luat gol din nou la o fază fixă, aşa cum am făcut-o şi în tur, cu Mioveni, cu Satu Mare, şi înseamnă că avem o problemă şi trebuie să o rezolvăm. Vâlcea a câştigat meritat, aşa cum am făcut-o şi noi în tur şi în Cupă. Mergem mai departe, ne vom pregăti mai bine şi vom câştiga cu Mioveni”, a spus Dragoş Bon, pentru GdS.
De partea cealaltă, tehnicianul CSM-ului, Claudiu Niculescu, s-a arătat nemulţumit de numărul mare de ratări al jucătorilor săi. „Ştiam că Universitatea are jucători de mare calitate, care au jucat în Liga I şi chiar la naţională, eram convins că vom avea un joc dificil. Pot spune cu fermitate că victoria este pe deplin meritată, regret doar că nu am fructificat mai multe ocazii. Rămân cele trei puncte, asta ne interesa, cu ele rămânem în clasament, felicit întreaga echipă, este o victorie mare. N’Kongue a făcut un joc mare, jocul lui a fost excelent“, a precizat antrenorul vâlcenilor, Claudiu Niculescu, pentru saptamana.net.
După această victorie, CSM Vâlcea a rămas liderul Ligii a II-a, seria 2, cu 32 de puncte, iar în etapa viitoare formaţia pregătită de Claudiu Niculescu va evolua în deplasare cu Metalul Reşiţa. FC Universitatea Craiova a părăsit grupul echipelor din play-off, coborând pe locul 8, cu 23 de puncte, şi sâmbătă va juca pe stadionul din Severin împotriva echipei CS Mioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS