14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Balint e alesul

Tehnicianul Gabi Balint a ajuns, aseară, la un acord cu finanţatorii de la CS Universitatea Craiova pentru a deveni noul antrenor al grupării alb-albastre.

Unul dintre finanţatorii grupării din Bănie, Mihai Rotaru, a avut o discuţie preliminară cu Gabi Balint, iar în această seară cei doi au semnat contractul. „Într-adevăr, am fost contactat de cei de la CSU şi a fost o discuţie. Mi s-a prezentat un proiect serios, văd că se vrea performanţă”, a afirmat Gabi Balint, pentru GdS.
Gabi Balint a pregătit formaţiile FC Bihor Oradea, Sportul Studenţesc, Sheriff Tiraspol, FC Timişoara, FC Vaslui, naţionala Moldovei şi a fost „secund” la prima reprezentativă a României şi la Galatasaray Istanbul.

Noul tehnician va fi prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, care va avea loc la ora 17.30. Probabil, în staff-ul tehnic vor rămâne Silviu Lung, antrenor cu portari, şi olandezul Larens Ebben, care este preparator fizic. Cei doi au condus echipa în partida din deplasare cu UTA Arad, încheiată cu victoria oltenilor, cu scorul de 1-0.

CSU, victorie scontată la Arad

CS Universitatea Craiova a confimat calculele hârtiei şi s-a impus în deplasarea de la Arad, trecând de UTA cu 1-0 în partida de sâmbătă, din cadrul etapei a 17-a a Ligii a II-a, seria 2. Unicul gol al meciului de pe stadionul „Francisc Neumann“ a fost marcat de Andrei Sin, care a reluat din câţiva metri o centrare venită de pe dreapta de la Cristi Ganea (’9).
UTA: Boşneag – Oltean, Ola, Mardare, Neagu – Lazea, Popescu, Zaluski (’42, Diarra), Monac (’71, Surugiu) – Sălăjan (’51, Ibe), Laso. Antrenor: Adrian Falub.
CS Universitatea: Brac – Cîrjă, Ljubinkovic, Pătraşcu, Vătăjelu – Pleşan (’64, Adi Ionescu), Vandelannoite, Ferfelea (’86, Valskis) – Sin (’74, Ivan), Curelea, Ganea. Antrenor: Silviu Lung.
Cartonaşe galbene: Mardare, Boşneag / Pleşan, Cârjă.
Cartonaş roşu: Neagu ’37.
Au arbitrat: Sorin Andrei Antonie – Petru Gaşpar, Răzvan Nistoran; Vladimir Nagy.
Observatori: Cristinel Ristache, Ioan Onicaş.
În urma acestei victorii, CS Universitatea Craiova a rămas pe locul doi, la egalitate cu liderul CSM Vâlcea, iar în etapa următoare va juca pe teren propriu cu Minerul Motru, partida fiind programată sâmbătă, de la ora 18.00.

Geolgău, nostalgic

Din tabăra olteană nu au dorit să vorbească despre meci „interimarii“ Silviu Lung şi Laurens Ebben, în schimb a făcut-o directorul general, Gheorghiţă Geolgău. „Nu a fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am văzut în Liga a II-a. Scopul nostru a fost să ne impunem la Arad, indiferent de scor, iar atunci când te mulţumeşti cu puţin nu poţi obţine mai mult din punct de vedere al spectacolului sau al numărului de goluri marcate. A fost o situaţie delicată şi la noi. Pe bancă s-au aflat «secunzii» lui Stângă, jucătorii au fost, probabil, şi ei afectaţi de schimbarea antrenorului principal, iar asta s-a simţit în evoluţia lor cu UTA. De fiecare dată când vin la Arad îmi amintesc de ziua debutului meu în Divizia A. Am avut privilegiul să debutez contra UTA-ei în 1976, simt emoţii puternice când revin pe acest stadion. Astăzi, regretele sunt mari fiindcă cele două echipe de mare tradiţie în fotbalul românesc, ce reprezintă două oraşe importante din ţara asta, au ajuns să joace în Liga a II-a. Unindu-se toţi factorii din oraş şi din fotbal, sperăm ca ambele cluburi să renască şi să ajungă din nou cât mai repede în Liga I şi, de ce nu, în cupele europene“, a declarat Gheorghiţă Geolgău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS