12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii Oprea şi Tudora, fără antrenor la Mondiale

Luptătorii Oprea şi Tudora, fără antrenor la Mondiale

\n

Cei doi sportivi de la Power Gym Craiova se află în Thailanda, unde vor participa la Campionatul Mondial de Muay Thai. Din cauza costurilor ridicate, antrenorul Ionuţ Pucă a rămas acasă şi îşi asistă elevii prin intermediul internetului.

Doi dintre cei mai reprezentativi luptători de la clubul Power Gym Craiova, Cătălin Oprea şi Răzvan Tudora, vor participa la Campionatul Mondial de Muay Thai din Thailanda, la invitaţia preşedintei Federaţiei Mondiale de Muay Thai, românca Gabrielle Murg.
Distanţa foarte mare între România şi Thailanda a făcut costisitoare participarea la această competiţie, motiv pentru care sportivii craioveni au fost nevoiţi să plece la Mondiale fără antrenorul Ionuţ Pucă. Chiar şi aşa, a fost destul de greu pentru cei implicaţi în club, dar şi pentru familiile celor doi luptători să strângă aproximativ 3.000 de euro. „Mă aflu pentru prima dată în această situaţie, de a nu merge cu sportivii la concurs, dar nu am avut ce face. Pentru Răzvan ne-a ajutat financiar Lucian Munteanu, de la CSM Vâlcea, iar o mare parte din bani a pus-o tatăl sportivului. În ceea ce-l priveşte pe Cătălin, mama lui a făcut un credit. Restul banilor au fost obţinuţi de la oamenii care ne ajută în mod obişnuit, cum ar fi Cristi Dobre. Le mulţumim că ne sunt alături, atât material, cât şi sufleteşte, şi vrem să-i facem mândri de noi“, a spus ieri Ionuţ Pucă, pentru GdS.

Pucă: Sper să se ajute reciproc

Împărţit în două – pe de-o parte se ocupă de ceilalţi sportivi din lot, pe de-altă parte ţine în permanenţă legătura cu Răzvan şi Cătălin -, antrenorul de la Power Gym speră că cei doi luptători aflaţi în Thailanda se vor sprijini reciproc, chiar dacă el nu va fi, ca de obicei, în colţul ringului.
„Acest gen de probleme îi maturizează. Încerc să-i fac să intre în pielea mea, adică se se ajute între ei şi să-şi dea cele mai bune sfaturi. Am vorbit cu un român care e la un club acolo, în Pattaya, Horia Rădulescu, fost coleg cu Ciprian Sora, dacă poate cineva să ne susţină sportivii în colţul ringului, dar a fost prea din scurt şi nu se poate. Ne dorim ca ambii băieţi să urce pe podium, deşi va fi dificil“.
Cătălin va concura la tineret, la categoria 81 kg, şi ar trebui să lupte direct în finală, dar organizatorii intenţionează să-l mute la categoria open, unde va fi mai greu. Răzvan Tudora va concura la seniori, la două categorii, amatori şi una intermediară, Pro AM.
„Astăzi (ieri – n.r.), cei doi au trecut cu bine de viza medicală şi de proba cântarului, fiind înregistraţi în concurs. Răzvan Tudora cântăreşte 71 kg, în timp ce lui Cătălin cântarul i-a afişat 86 kg. Primele zile au fost mai dificile, pentru că a trebuit să se acomodeze cu temperatura – acolo sunt peste 30 de grade Celsius, şi cu fusul orar – sunt cu cinci ore avans faţă de noi. Cătălin respectă dieta, a slăbit patru kilograme. Acum aştept să posteze filmările de la antrenamente şi să ne consultăm“, a adăugat Pucă.
Astăzi se va stabili fight-cardul competiţiei, care reuneşte peste 1.000 de sportivi din 81 de ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS