20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au distrat cu Chiajna

S-au distrat cu Chiajna

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au făcut spectacol în meciul cu ultima clasată în Liga Naţională, Concordia Chiajna, oferindu-le suporterilor din Polivalentă de toate: o victorie fără emoţii, peste o sută de puncte, multe coşuri spectaculoase, dar şi faze haioase.

Chiar dacă echipa masculină de baschet SCM-U Craiova pierduse, în urmă cu trei zile, dramatic, meciul din Liga Balcanică, cu bulgarii de la Balkan Botevgrad, sâmbătă, la meciul cu ultima clasată în campionatul intern, Concordia Chiajna, au asistat aproape 2.000 de spectatori.
Fără emoţii în ceea ce priveşte echipa învingătoare, suporterii echipei SCM-U Craiova au putut urmări, după mult timp, o partidă în care favoriţii au dominat categoric meciul şi nu au rămas datori nici la capitolul „spectacol“. Gazdele s-au impus cu 111-57 (38-19, 24-12, 23-7, 26-19) şi pentru că valoarea adversarului i-a permis, antrenorul Milan Nisic a trimis în teren toţi jucătorii trecuţi pe foaia de joc.
Mirko Kovac a fost lăsat în afara lotului, fiind al şaptelea străin din lot, sârbul încurajându-şi coechipierii de pe bancă, la fel ca şi Ionuţ Drăguşin, aflat în perioada de recuperare.

Tânărul Damian, aplaudat la scenă deschisă

Publicul a savurat execuţiile spectaculoase ale lui Travis Bureau, coşurile marcate de Tyler, dar totodată şi stângăciile sale care stârneau amuzament, dar mai ales fiecare atingere de minge a tânărului Andrei Damian.
Acesta din urmă a stat 26 de minute pe parchet, record pentru el, a marcat opt puncte şi a reuşit trei recuperări. Atât colegii, cât şi spectatorii l-au încurajat mereu să arunce la coş şi chiar dacă nu reuşea să înscrie aveau aplauzele garantate.
„Ne bucurăm că am făcut oamenii fericiţi în tribune“, a concluzionat uriaşul Tyler, care a încheiat meciul cu 17 puncte marcate, cinci capace şi şase recuperări. Americanul şi-a îmbunătăţit şi procentajul de la aruncări libere.
Şi antrenorul oaspeţilor, Vlastimir Vukadinovic, a apreciat jocul spectaculos făcut de craioveni: „Partida a fost frumoasă, dar nu pentru noi, ci pentru publicul craiovean. Jucătorii de la SCM-U au realizat faze spectaculoase care m-au impresionat şi pe mine“.

Gavrilă s-a accidentat

Victoria a fost umbrită de accidentarea altui tânăr craiovean, Mihai Gavrilă, care la scurt timp după ce a intrat în teren a suferit o entorsă. Pentru Craiova au jucat: Naletilic (12), Bureau (26), Damian (8), Seals (10), Căpuşan (6), Tyler (17), Sokk (4), Mocanu (5), Gavrilă, Babic (17), B. Popescu (6).
Etapa viitoare, SCM-U Craiova, care ocupă locul şase, cu 34 de puncte, va juca tot pe teren propriu, miercuri, de la ora 18.00, cu CSU Atlassib Sibiu.

Fetele, la al 22-lea eşec

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a contabilizat sâmbătă o nouă înfrângere. Oltencele au fost învinse în deplasare de liderul Ligii Naţionale, ICIM Arad, cu scorul de 87-49 (20-12, 26-20, 17-8, 24-9), într-o partidă contând pentru etapa a 23-a. Pentru echipa din Bănie, antrenată de Daniel Vasile, au evoluat jucătoarele: Moţăţeanu (20 de puncte), Tinca, R. Matei (4), Minculeasa (2), Olteanu (5), Ninu (8) şi Pirnea (10). Cu o singură victorie în acest campionat, SCM-CSS Craiova ocupă ultimul loc, iar etapa viitoare va juca pe teren propriu, contra celor de la Rapid Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS