5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU, punct muncit cu FC Bihor

FCU, punct muncit cu FC Bihor

http://www.youtube.com/watch?v=0CzL6732dWU

\n

FC Universitatea Craiova şi-a dorit mult victoria cu FC Bihor Oradea, dar nu a reuşit decât o remiză, scor 0-0, în disputa de la Severin, contând pentru etapa a 16-a a Ligii a II-a, seria 2. Cele două formaţii s-au tatonat în primul sfert de oră, iar prima ocazie de gol a aparţinut oaspeţilor, Haş a şutat puternic de la aproximativ 25 de metri, iar Hotoboc a scos de sub transversală cu dificultate, acordând corner (’22). Replica alb-albaştrilor a venit abia în minutul 31, Claudiu Bălan a şutat peste poartă din aproximativ opt-nouă metri lateral dreapta (’31). La reluare s-a jucat pe contre, însă lipsa de concentrare la finalizare a făcut ca şuturile lui Vasile Gheorghe (’61, ’78) şi Dorel Stoica (’86), respectiv Lukacs (’53) şi Ianc (’57), să nu aibă nici un efect pe tabela de marcaj.
În tribuna oficială a „Municipalului“ din Severin a fost zărit şi antrenorul Nicolo Napoli, care a primit aplauze din partea spectatorilor de la tribuna 0. „Am venit ca un simplu spectator. Mititelu m-a văzut, ne-am salutat, dar nu am vorbit cu el nimic. Nu m-a căutat nici după meci, aşa că nu mă interesează să revin“, a declarat Nicolo Napoli, pentru GdS.
FCU Craiova: Hotoboc – Goge, Bălaşa, Ciucă, Buşu – V. Gheorghe (’80, Nicolae), D. Stoica, Săceanu (’59, Mârzeanu) – Stoianof, Ripoli (’66, M. Roman) – Cl. Bălan. Antrenor: Dragoş Bon.
FC Bihor: Smaranda – Leţan, Pascariu, Lazăr, Achim – Haş, Străuţ – Fl. Pop, Ianc (’80, Hadăr), Bic (’58, Popa) – Lukacs. Antrenor: Alexandru Pelici.
Cartonaşe galbene: Buşu, Bălaşa, Ciucă / Lukacs, Pascariu, Leţan, Achim (2), Has.
Cartonaş roşu: Achim ’63.
Au arbitrat: Iulian Călin – Ioan Daniel Ciocănea, Gabriel Sabin Stroe; Zoltan Iosif Erdei.
Observatori: Cornel Corocan (Reşiţa), Gabriel Oprea (Snagov).

Bon, mulţumit
cu un egal

Antrenorul echipei FCU Craiova, Dragoş Bon, s-a declarat mulţumit după remiza înregistrată, la Severin, cu FC Bihor. „Un punct muncit, am întâlnit o echipă bine organizată şi nu ne-a fost uşor. Evoluând acasă, putem spune că sunt două puncte pierdute, dar după aspectul jocului, e un rezultat echitabil. Ei au avut ocaziile mai mari, dar noi am dominat partida ca şi posesie, ca şi construcţie. Cu mai multă luciditate şi prospeţime, am fi putut câştiga. Dacă eram pregătiţi la parametri normali, altul ar fi fost rezultatul. Îi felicit pe băieţii mei pentru efortul depus. Au dat dovadă de caracter, de spirit de echipă, de sacrificiu, pentru că e greu să joci după trei luni şi ceva. Atât am putut acum, sper ca la următoarea partidă să fim mai speculanţi şi să câştigăm. Ne aşteaptă un meci de play-off la Vâlcea şi rog publicul să aibă răbdare cu noi“, a spus Dragoş Bon, punctând că revenirea lui Dorel Stoica la echipă a adus un plus la capitolul organizare: „Dorel Stoica e unul dintre cei mai buni jucători din eşalonul secund, care poate juca fără probleme şi în Liga I. Revenirea lui e un plus şi sunt convins că ne poate ajuta în acest sezon“.

Pelici: Jucătorii FCU merită toată admiraţia şi respectul nostru

De partea cealaltă, tehnicianul orădenilor, Alexandru Pelici, a fost satisfăcut de rezultat şi i-a felicitat pe jucătorii craioveni pentru devotamentul faţă de culorile clubului. „Jucătorii FCU merită toată admiraţia şi respectul nostru, pentru ardoarea şi ambiţia cu care apără numele unei echipe mari. Felicitări pentru aceşti băieţi care găsesc puterea să supravieţuiască tuturor greutăţilor, fiindcă am citit în presă că nu au avut unde să se antreneze. Mă aşteptam să fie un meci îndârjit. Am fi putut să şi câştigăm, dar un punct e mai bun decât nimic. Portarul Hotoboc a făcut o paradă ca în tinereţe, iar, dacă am fi reuşit să deschidem scorul în prima repriză, poate ne făceam meciul mai uşor şi am fi câştigat. Obiectivul nostru e salvarea de la retrogradare, nu ne gândim la play-off. Ar fi un vis frumos să ajungem acolo“, a spus Alexandru Pelici.

„Puteam obţine
mai mult“

Căpitanul echipei FC Universitatea, Mădălin Ciucă, şi mijlocaşul Robert Săceanu au afirmat că şi-au dorit foarte mult să câştige acest joc, dar că lipsa pregătirii fizice şi-a spus cuvântul. „Puteam obţine mai mult, dar ne lipseşte omul de gol. Noi ne-am propus victoria, dar, din păcate, nu am putut să o obţinem. În acelaşi timp puteam să şi pierdem pe fondul nostru de dominare, pentru că atacând s-au creat spaţii în apărare şi puteam lua gol. Important e că am început să jucăm şi încet-încet o să ne revenim. E dificil să joci după nici zece zile de pregătire. Cu siguranţă că ne ajută Dorel, e un fotbalist excelent. Păcat că nu a fost mai devreme, dar practic şi el e la fel de pregătit ca şi noi. Sperăm ca în meciul următor să arătăm mai multe şi să obţinem mai mult. Nu depinde de noi dacă se întoarce Nicolo Napoli, cum nu a depins nici când a plecat“, a spus Ciucă.
„Am întâlnit un adversar incomod, dar s-a terminat egal şi privim încrezători spre viitor. Toată lumea ştie că noi nu am avut parte de o pregătire prea bună şi s-a văzut şi astăzi (sâmbătă – n.r.) acest lucru, dar încercăm din mers să ne rezolvăm problemele. Dacă marcam, cred că obţineam cele trei puncte. Da, domnul Napoli a rămas alături de noi şi a venit să ne vadă. Noi avem un antrenor în momentul de faţă“, a punctat Săceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS