10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportASA a băgat-o pe CSU în şedinţă

ASA a băgat-o pe CSU în şedinţă

http://www.youtube.com/watch?v=Vizew9P1aZw

\n

Pregătirea fizică şi rezultatele excelente din jocurile amicale au fost factorii care i-au determinat atât pe jucători şi conducători, cât şi pe suporterii CS Universitatea Craiova să creadă într-o demonstraţie de forţă în returul campionatului. La primul joc oficial, însă, surpriză: înfrângere în faţa principalei contracandidate la promovare, ASA Târgu Mureş, scor 1-2.
Trupa lui Ovidiu Stângă a început bine jocul şi a marcat prin Kitanovski (’27), acesta reluând cu capul lângă bară o centrare venită din corner de la Ferfelea şi prelungită de Tomic, liniştea sufletească aşternându-se în tabăra olteană. Craiovenii au făcut o primă repriză bună, au controlat jocul şi au irosit câteva ocazii bune de gol, prin Valskis (’3), Curelea (’20, ’27) şi Ferfelea (36’). Gazdele au intrat la cabine în aplauzele celor din tribune, care se aşteptau la o repriză secundă cel puţin la fel de bună.

Evoluţia din repriza
a doua, de neînţeles

Spre stupefacţia tuturor, alb-albaştrii au arătat altă faţă în actul doi, au cedat inexplicabil iniţiativa în ofensivă, au greşit enorm la mijlocul terenului şi în defensivă, mai ales pe partea stângă, şi au încasat două goluri rapid. Primul a fost reuşit de Tomozei, cu un şut de la 16 metri (’54), iar al doilea a purtat semnătura lui Hora, fostul jucător al celor de la CFR Cluj împingând mingea în poarta lui Brac din câţiva metri (’66). Mureşenii au dominat categoric partea secundă, apropiindu-se de mai multe ori periculos de poarta craioveană, dar Brac a fost la post şi a demonstrat că are valoare. În repriza a doua, ofensiva craioveană nu s-a putut lăuda cu prea multe ocazii, doar Curelea a trimis de două ori periculos spre poarta lui Botoşer, prima dată cu capul (’79), iar la a doua a şutat în braţele portarului (’81).
CS Universitatea Craiova a pierdut nu numai partida de sâmbătă seară, ci şi primul loc al Ligii a II-a, seria 2, fiind depăşită de CSM Vâlcea printr-un golaveraj mai bun. Dacă acest lucru nu este prea îngrijorător, fiind destule etape în faţă, cele trei puncte ajunse în contul echipei ASA Târgu Mureş vor conta, în schimb, enorm în play-off, mureşenii stând foarte bine în prezent la acest capitol.
CSU Craiova: Brac – Kitanovski, Pătraşcu, Tomic, Vătăjelu – Precup – Ganea, Ferfelea, Valskis, Sin (’68, Pleşan) – Curelea. Antrenor: Ovidiu Stângă.
ASA Tg. Mureş: Botoşer – Tomozei, Gugu, Sepsi, Szilagy, N’Doye, Onicaş, Voiculeţ (’72, Huiban), Bumba, Hora, Buhăescu. Antrenor: Ovidiu Sabău.
Cartonaşe galbene: Valskis, Ferfelea, Ganea, Pleşan / Szilagy.
Au arbitrat: R. Petrescu – S. Stoianov, C. Danşa; V. Cojocaru.
Observatori: C. Sorescu, C. Pintilie.

Stângă: Încercăm să ne revenim după acest eşec

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, a fost foarte afectat de înfrângerea suferită, dar nu se consideră vinovat şi nu-şi simte postul pus în pericol. „Este păcat, pentru că ne-am pregătit foarte bine, dar nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul jocului în totalitate. Este dureros că au fost atâţia suporteri alături de noi şi i-am mulţumit foarte puţin. Încercăm să ne revenim după acest eşec. Trebuie să muncim în continuare, avem o săptămână grea la capătul căreia ne aşteaptă un meci dificil. În repriza a doua, adversarul a fost mai proaspăt, mai lucid, a reuşit să câştige mai multe baloane, a reuşit să controleze jocul. Noi am fost neinspiraţi şi nu am reuşit să gestionăm bine momentele. Nu pot să-mi reproşez nimic, pentru că au fost atât de multe schimbări în ultima săptămână încât a trebuit, la rândul meu, să fac multe modificări la nivel de prim 11 şi de bancă“, a spus Ovidiu Stângă, explicând şi absenţa lui Dacian Varga de pe foaia de joc: „Varga a fost răcit, nu a participat nici ieri la antrenament. L-am scos din grup, pentru că poate să aibă un virus care să-l dea echipei şi am fi avut mai multe probleme“.

Ferfelea: Nu am căzut psihic, ci fizic

O declaraţie interesantă a oferit-o Viorel Ferfelea, mijlocaşul craiovenilor mărturisind că el şi colegii săi au suferit din punct de vedere fizic, fapt ce ne conduce la ideea că fie sunt obosiţi după ultimele antrenamente, fie metodele lui Laurens Ebben nu şi-au atins scopul.
„Dacă ne luăm după ceea ce s-a întâmplat în prima repriză, se putea să intrăm la pauză cu 2 sau 3-0. În a doua repriză, nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat. Probabil că nu am avut aceeaşi prospeţime ca în prima parte şi cei de la Târgu Mureş ne-au taxat. Nu am căzut psihic, ci fizic. Degeaba vrei, dacă nu poţi. Vom analiza săptămâna viitoare şi vom vedea ce se va întâmpla. Ei ar fi fost mulţumiţi cu un egal la cum s-au desfăşurat lucrurile. Acum, şi noi, la ceea ce s-a întâmplat în actul secund, am fi fost mulţumiţi cu un punct. Este o înfrângere. Trebuie să ne-o asumăm, să mergem mai departe, suntem bărbaţi. Mai sunt multe meciuri şi trebuie să ne îndeplinim obiectivul pe care-l avem: promovarea. În play-off, putem câştiga şi acasă, şi în deplasare. Nu putem spune că după un meci s-a încheiat totul, eu nu cred aşa ceva“, a spus Ferfelea.

Sabău: Valoarea şi experienţa jucătorilor noştri a făcut diferenţa

În tabăra mureşenilor, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a recunoscut că victoria l-a surprins şi a explicat-o prin valoarea şi experienţa elevilor săi.
„Venisem cu gândul să obţinem un egal, deci victoria e cu atât mai preţioasă. Am întâlnit o echipă foarte bună, pe care, cu siguranţă, o vom reîntâlni în play-off. A fost un meci bun, între două echipe valoroase, pe care le consider de Liga I. Craiova a dominat prima parte, noi am pierdut mingile uşor la construcţie. A doua repriză am arătat altceva, atât ca joc, cât şi ca determinare, şi am meritat victoria. Am văzut toate meciurile lor, îi cunoşteam bine. Îmi felicit preparatorul fizic, care i-a adus la un nivel bun pe nou-veniţi. Am câştigat în special datorită valorii şi experienţei jucătorilor noştri, ei au făcut diferenţa“, a spus după joc Ioan Ovidiu Sabău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS