12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi: Mi-au plăcut achiziţiile de la CSU

Săndoi: Mi-au plăcut achiziţiile de la CSU

Fostul selecţioner al reprezentativei de tineret a României şi antrenor al Universităţii Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, Emil Săndoi (foto), va împlini mâine 49 de ani. Fostul idol de pe „Ion Oblemenco“ a vorbit pentru GdS despre trecut şi despre aspiraţiile sale.
Flaviu Dincă: Bună ziua, domnule Săndoi! Ce vă doriţi de ziua dumneavoastră de naştere?
Emil Săndoi: În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos. În plan sportiv, aş vrea ca fotbalul craiovean să revină în prim-plan la nivel naţional, iar echipa naţională să înceapă cu dreptul noua campanie de calificare la Campionatul European din 2016.
F.D.: În ultima perioadă aţi stat în umbra anumitor echipe. Până la finalul sezonului este posibil să semnaţi cu vreun club?
E.S.: Rămâne de văzut. Momentan, sunt în stand-by, dar să nu spui niciodată niciodată. Nu depinde numai de mine. Trebuie să existe un proiect serios şi să ştiu că se poate face performanţă.
F.D.: Aţi primit oferte până acum de la vreo formaţie?
E.S.: Da, în special din ţară, însă am preferat să nu mă duc atât timp cât consideram că nu este momentul oportun. Am avut oferte şi de la echipe din Golf, însă era timpul prea scurt până la terminarea sezonului. În două luni era greu să realizez anumite obiective. Şi nu avea sens să plec şi să am un eşec. Îmi plac proiectele serioase şi trebuie să ai timp pentru a realiza ceea ce ţi-ai propus.

„Fotbal fără bani
nu se poate face“

F.D.: Despre lupta pentru promovare în Liga I ce ne puteţi spune? Mă refer la seria 2, unde sunt angrenate echipele din Oltenia…
E.S.: CS Universitatea Craiova este favorită la promovare alături de ASA Târgu Mureş. Cred că ambele echipe vor reuşi să ajungă în prima ligă. Nu am văzut prea mult noii jucători aduşi. I-am observat doar la Memorialul „Ion Oblemenco“ şi mi-au plăcut noile achiziţii. Acum trebuie să îi vedem şi în partidele oficiale. Este o diferenţă foarte mare între jocurile oficiale şi cele de verificare.
F.D.: La FC Universitatea situaţia începe să devină tragi-comică. Credeţi că va reuşi să se lupte pentru promovare până la final?
E.S.: Este destul de complicat ceea ce se întâmplă acolo. Au fost destule scandaluri, echipa nu s-a antrenat, nu a fost într-un cantonament centralizat şi este greu să facă performanţă în asemenea condiţii. Nu este o situaţie deloc plăcută şi nu ştiu dacă se va putea trece prea uşor peste ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu dacă şi cât se va putea continua dacă situaţia nu se va schimba radical.
F.D.: Aţi fost şi jucător. Sunt convins că nu v-aţi confruntat cu o situaţie similară precum cea de la FCU, dar ce pot să simtă fotbaliştii că nu se pot antrena, că nu îşi primesc salariile?
E.S.: Am spus în mai multe rânduri că jucătorii merită felicitaţi pentru ceea ce au făcut, au dovedit că au caracter, însă lucrurile nu pot continua la nesfârşit în asemenea situaţie. Fotbal fără bani nu se poate face. Nu ştiu exact ce soluţii mai pot să existe acum. Timpul trece şi lucrurile trebuie rezolvate urgent. Este păcat că jucătorii au muncit şi nu au primit banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS