8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune imposibilă în Israel

Misiune imposibilă în Israel

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova susţine în această seară, de la ora 19.00, ultimul meci în deplasare din Liga Balcanică, împotriva deţinătoarei trofeului, Gilboa Galil, din Israel. Gruparea din Bănie este pe locul trei, cu 19 puncte, iar Gilboa ocupă poziţia a patra, cu 18 puncte, însă are şi două partide mai puţin disputate decât craiovenii.

Echipa masculină de baschet din Bănie dispută astăzi, de la ora 19.00, cel mai greu joc din faza grupelor Ligii Balcanice, urmând să întâlnească, în deplasare, tocmai campioana en-titre, Gilboa Galil, care va încerca să îşi apere şi în acest an titlul. Jucătorii pregătiţi de Milan Nisic nu îşi pun mari speranţe să obţină o victorie, ci ar fi mulţumiţi să aibă o evoluţie apreciată, mai ales că în tur, în Sala Polivalentă au cedat cu scorul de 80-70. Acest lucru a fost recunoscut şi de tehnicianul Milan Nisic, care a subliniat că Gilboa este o adevărată forţă în campionatul Israelului. „Ne aşteaptă un joc foarte dificil contra campioanei en-titre din Liga Balcanică. Este o echipă de top din campionatul intern. Va fi foarte greu să ne impunem“, a punctat Nisic, care ar putea să îl utilizeze pentru prima dată pe bosniacul Josip Naletilic, transferat săptămâna trecută la SCM-U.
Şi managerul secţiei de baschet a SCM-U Craiova, Marius Toma, a fost în asentimentul antrenorului sârb. „Ne aşteaptă un meci foarte greu în Israel. Întâlnim o echipă redutabilă, dar cu toate acestea vrem să evoluăm la maximum de potenţial. Sperăm ca până la ora jocului să se refacă şi Mirko Kovac, după accidentarea pe care a suferit-o în partida de la Cluj“, a precizat Marius Toma.

Drăguşin revine peste o săptămână

Pivotul echipei SCM-U Craiova, Ionuţ Drăguşin, a dat asigurări că la mijlocul lunii martie ar putea reintra în teren după o pauză foarte lungă, timp în care a fost accidentat. „Peste o săptămână, voi reveni la antrenamente, dar va trebui să port o protecţie pentru genunchi. La mijlocul lunii martie, ar trebui să evoluez într-un prim joc oficial şi poate mai prind un meci sau două până începe play-off-ul. În ceea ce priveşte echipa, sper să fie invers decât anul trecut: să jucăm mai bine în play-off decât în sezonul regulat“, a afirmat Drăguşin, care a vorbit şi despre jocul de astăzi: „Va fi o partidă foarte grea şi sper ca băieţii să aibă o evoluţie bună, care să le dea încredere pentru meciurile viitoare“. Meciul din Israel nu va fi transmis de nici o televiziune.
Pentru a se califica în barajul pentru Final Four-ul Ligii Balcanice, baschetbaliştii din Bănie trebuie să câştige ultimele două meciuri de pe teren propriu: cu bulgarii de la Balkan şi contra kosovarilor de la Prishtina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS