14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU, la un pas de dezastru

FCU, la un pas de dezastru

http://www.youtube.com/watch?v=bd2ev0Tfj3A

\n

Ură, revoltă, laşitate, frustrare, indignare sunt doar câteva dintre cuvintele care definesc starea de spirit a grupării FC Universitatea Craiova. Haosul a fost declanşat după ce jucătorii şi-au dat seama că au fost lăsaţi baltă de proaspătul antrenor principal, Ştefan Nanu, care a negociat în secret preluarea echipei Farul Constanţa, alături de Narcis Mohora şi Marin Condescu, de ultimul legându-se alte speranţe risipite. Simţindu-se ai nimănui, din toate punctele de vedere, şi umiliţi de faptul că li s-a blocat accesul pentru a se antrena şi pe „Municipalul“ din Severin, după ce au fost goniţi de la Calafat şi din tot Doljul, fotbaliştii craioveni au cedat psihic şi au revenit ieri la prânz în Bănie, oprind autocarul chiar în faţa catedralei „Sfântu Dumitru“, ocrotitorul Craiovei. Secundul Dragoş Bon şi căpitanii Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu au afirmat, în prezenţa a aproximativ 40 de suporteri, că le-a ajuns cuţitul la os, că sunt lezaţi moral şi că nu sunt dispuşi să mai trăiască şi alte umilinţe, subliniind că ei nu sunt sclavii lui Mititelu şi că au jucat până acum „doar pentru culori“.
„Tot ceea ce se întâmplă a ajuns să nu mai poată fi depăşit. Noi, dacă am fost la această echipă, am fost pentru culori, pentru stemă, nu pentru Mititelu. Nu ne-a interesat cine susţine această echipă. Ne-a interesat doar FC Universitatea Craiova. Nu putem să ajungem să ne pregătim pe coclauri, să fim goniţi dintr-o parte în alta, să ne plimbăm cu autocarul mai rău decât Cireşarii, şi să mergem la prima etapă şi să pierdem cu 3-0 sau 4-0, ca să ne judece lumea. Nu putem să facem echipa de râs. În condiţiile pe care le avem, suntem conştienţi că nu putem să facem performanţă. Noi nu facem sport de plăcere, nu facem mişcare de masă. Am iubit această echipă şi de asta am rezistat opt luni în situaţia în care am fost. Nu ne-au mai interesat banii. Ne-a interesat că avem unde să ne pregătim, să ţinem steagul sus, să ducem echipa unde îi e locul. Toate echipele se pregătesc, au plecat prin cantonamente, au terenuri unde se antrenează. Ştiţi foarte bine că terenurile din Complexul Sportiv «Ion Oblemenco» sunt proprietatea patronului acestei echipe şi noi stăm să ne pregătim la Basarabi, Schela sau pe nu ştiu unde. Băieţii au şi ei un nume. Şi l-au făcut muncind pe teren! Şi-au rupt picioarele ca să ajungă să mergem în prima etapă şi să ne bată Slatina sau altă echipă? Să spună lumea că suntem nişte sclavi? Nu, nu suntem sclavii nimănui! Noi am stat aici pentru Craiova, dar nu mai putem. Nu putem să fim de râsul lumii, să ne judece lumea că suntem ciuca bătăilor. Dacă am stat aici, am făcut-o pentru că am iubit Craiova, nu pentru că nu are cine să ne ia“, a declarat Dragoş Bon.

Jucătorii, luaţi la întrebări de fani

La rândul lor, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu au mărturisit că scandalul mocnea de câteva zile şi că singura şansă ca echipa să mai participe în competiţie este să fie lăsată să se pregătească în Complexul „Ion Oblemenco“, punctând că vor încerca să trateze din nou cu primalul Lia Olguţa Vasilescu. „Decizia am luat-o împreună, mocnea de câteva zile, erau discuţii între jucători. Am mers la Calafat, înţelesesem că e totul OK, urma să facem câteva antrenamente acolo, când am ajuns ni s-a interzis să facem antrenamente. Am mers la Basarabi, cu Poiana Mare am făcut un meci amical pentru că am înţeles că terenul era mai bun. Când am ajuns acolo era dezastru. Am încercat la Severin, ni s-au închis şi acolo uşile. Toată lumea a dat vina pe vreme şi nu ştiu cât a fost de adevărat. Cert este că am făcut câteva antrenamente pe terenuri impracticabile“, a explicat Mădălin Ciucă. „În momentul de faţă, principala cauză este cea a condiţiilor de pregătire. Nu mai putem, pur şi simplu, nu mai putem să mergem şi să ne antrenăm prin mocirlă. Vrem condiţii decente de pregătire. Ne-a ajuns cuţitul la os şi trebuie să se rezolve cumva. Am făcut tot ce am putut, am rezistat cât am rezistat, de acum încolo nu mai depinde de noi“, a spus Robert Săceanu.
Din grupul de jucători s-a auzit o afirmaţie ce a fost taxată imediat de fanii prezenţi. „Dacă nu ne lăsaţi pe «Oblemenco» ne luăm genţile şi plecăm. Nu se mai poate aşa. Să ne dea actele şi plecăm“, a fost replica unuia dintre fotbalişti, care i-a „aprins“ pe fani. Aceştia au fost calmaţi de portarul Andrei Preda, „Gogoaşă“ vorbind aceeaşi limbă cu ultraşii: „Nu este vorba de bani, problema este că nu avem unde să facem antrenament. Dacă ne dau stadionul să ne antrenăm, nu renunţăm la Craiova. Din câte am înţeles, nu putem pleca de la Craiova până în vară. După aceea, fiecare se descurcă cu banii, cât are de luat“, a spus Preda.
Ultraşii şi-au îndreptat furia către Adrian Mititelu, înjurându-l minute bune. „De azi încolo s-a terminat, începe Revoluţia. Până aici a fost. Ce suntem noi aici?! Nu mai vine nimeni la noi din cauza ăstuia. Lumea îl goneşte pe el, nu echipa sau pe voi (jucătorii – n.r.)“, au spus fanii, luând decizia să meargă la sediul clubului şi să-i ceară socoteală patronului.

Mititelu a scăpat
de linşaj

Circa zece suporteri au dat buzna într-unul din birourile FCU de pe strada Sfântu Dumitru, căutându-l pe Mititelu, dar acolo nu i-au găsit decât pe bodyguarzii acestuia, Calu’ şi Petrică, având un schimb de „replici dure“ cu aceştia, după cum se zguduia uşa imobilului. Într-un final, fanii au părăsit încăperea, dar atmosfera nu s-a detensionat decât după aproximativ o jumătate de oră, şi asta pentru că şi-a făcut apariţia o maşină a poliţiei, iar în mulţimea curioasă se găseau mai mulţi oameni ai legii în civil. Ultraşii au plecat într-un final de la club, îndreptându-se tăcuţi spre reşedinţa patronului, convinşi că îl găsesc acolo, dar bodyguarzii şi forţele de ordine le-au „citit“ gândurile şi au ocupat din timp poziţiile defensive, determinându-i pe revoltaţi să păstreze o distanţă considerabilă. Fanii s-au retras într-un bar din apropiere, iar aici s-a oprit, cel puţin pentru moment, întreaga nebunie.

Comunicat de „îndulcire“ a situaţiei

La scurt timp, oficialii FCU au emis un comunicat în care au anunţat că astăzi vor solicita FRF-ului amânarea primelor două meciuri din returul campionatului Ligii a II-a, seria 2, cu FC Olt Slatina şi FC Bihor Oradea, invocând „situaţia de forţă majoră“ ce se regăseşte într-un paragraf din regulament. Conducătorii craioveni au punctat totodată că ieri au fost legitimaţi trei jucători, portarul Adrian Barabaş, Sebastian Remeş şi Marius Roman, şi că ar mai veni încă trei jucători în cursul săptămânii, asta ţinând cont că ieri s-a încheiat campania de transferuri.
„Având în vedere evenimentele de ultimă oră, petrecute în viaţa clubului de fotbal, şi pentru a putea participa, cu şanse reale în competiţia fotbalistică a Ligii a II-a, mâine (astăzi – n.r.), FCU va întreprinde demersurile legale pentru reprogramarea primelor două etape din Liga a II-a, respectiv meciurile cu FC Olt Slatina şi FC Bihor. Totodată, în ceea ce priveşte prevederile Legii nr. 69/2000, dar şi prevederile statutului FRF, considerăm că motivele noastre sunt obiective şi că nu există nici un impediment legal, regulamentar pentru respingerea acestor solicitări. Menţionăm că astăzi (ieri – n.r.), FC Universitatea Craiova a legitimat trei noi jucători, iar joi sau vineri vor sosi la echipă alţi trei“, se arată în comunicatul postat pe fcuniversitatea.ro.

La mâna lui Napoli

Aflat încă sub contract, Nicolo Napoli a fost solicitat de prietenul său, preşedintele Marcel Iancu, să vină în ajutorul său şi al jucătorilor, iar de dragul Craiovei italianul pare tentat să intre în „joc“, sfidându-l astfel pe Mititelu. „Nu, nu sunt în Craiova acum. Am citit şi eu în ziarul vostru ce se întâmplă cu Nanu şi că jucătorii au revenit în oraş, că au fost la club, deci sunt la curent cu totul. E nebunie acolo, iar eu am lucrat în această nebunie timp de opt luni… Nu ştiu dacă mă întorc la echipă. Vineri vin în Craiova, discut cu jucătorii şi vedem. Asta în cazul în care găsim unde să ne antrenăm şi să ni se amâne primele două meciuri, cu FC Olt şi FC Bihor. Eu mai am contract încă doi ani cu FC Universitatea şi pot lua în calcul posibilitatea să antrenez, chiar dacă nu o să-i placă lui Mititelu, care nu m-a sunat până acum“, a declarat, pentru GdS, Nicolo Napoli, singurul abilitat să conducă echipa de pe bancă.

„Nu ştiu ce să mai fac“

Contactat telefonic de GdS pentru a-i cere lămuriri în privinţa viitorului echipei, finanţatorul Adrian Mititelu a recunoscut că nu are nici o soluţie de redresare a situaţiei, dar că nu are nici un gând să capoteze. „Nu ştiu ce să mai fac. Am încercat la Calafat şi Severin, dar s-au primit telefoane şi nu mai putem juca acolo. Speranţa este în acţiunea de la Judecătoria Craiova de luni, unde încercăm să întoarcem executarea silită nelegală prin care am fost evacuaţi de pe stadionul «Ion Oblemenco», deşi ei se folosesc de amânări. Aştept să se întâmple ceva, nu se poate ca primarul Craiovei să se poarte ca pe moşia ei, mai rău decât în anii ‘50, împotriva dorinţei suporterilor. Voi face cerere la FRF de amânare a partidei şi dacă nu vor o să mă duc în instanţa civilă. Regulamentul spune că se poate amâna în caz de forţă majoră. Dacă nici asta nu este forţă majoră, atunci ce mai e?“, a spus Mititelu, care ieri a refuzat dialogul cu jucătorii, motiv pentru care aceştia sunt decişi să nu se mai întoarcă deloc la pregătire, ceea ce este echivalent cu desfiinţarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS