8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToţi sunt trecători, doar Mititelu rămâne

Toţi sunt trecători, doar Mititelu rămâne

http://www.youtube.com/watch?v=0RfvoGKOM9g

\n

FC Universitatea Craiova s-a remarcat din nou, dar, bineînţeles, nu prin reuşite fotbalistice, ci printr-un nou scandal, iscat de finanţatorul Adrian Mititelu, care demonstrează pe zi ce trece că echipa este jucăria lui şi face ce vrea cu ea. Laitmotivul ultimului episod comico-tragic este legat de banca tehnică: Nicolo Napoli a îndrăznit să-i ceară patronului stabilitate financiară şi la nivel de lot pentru a continua rezultatele bune din tur, iar acesta i-a arătat unde este uşa. E drept că Mititelu l-a luat pe ocolite, propunându-i un mic „concediu“ şi o funcţie de conducere, ştiind că nu va accepta. La scurt timp, l-a numit pe Ştefan Nanu la cârma echipei, fostul tehnician al „lanternei roşii“, Minerul Motru. Nanu, care în această iarnă fusese numit iniţial director sportiv la gruparea din Bănie, venind pe „filiera“ Marin Condescu, va fi ajutat de Dragoş Bon şi Florin Dumitru, ultimul urmând să se ocupe de pregătirea portarilor. Pentru ca haosul să fie complet, şi-a anunţat demisia şi Marcel Iancu din funcţia de preşedinte, iar prin plecarea acestuia Adrian Mititelu a rămas singur la conducerea clubului, întrucât şi Marin Condescu i-a întors spatele după declaraţiile făcute la adresa sa la mijlocul săptămânii.

Nanu e pus pe treabă

Noul tehnician al formaţiei alb-albastre, Ştefan Nanu, a afirmat că a acceptat imediat propunerea lui Adrian Mititelu, pentru că FC Universitatea este echipa sa de suflet şi simte că o poate ajuta să-şi atingă obiectivele. „Pot spune că mi s-a împlinit un vis, FC Universitatea este echipa mea de suflet şi, dacă nu am putut să o ajut ca jucător, vreau să o fac ca antrenor. Nu ştiu cum au stat lucrurile în privinţa lui Napoli, mie mi-a cerut ajutorul Adrian (Mititelu – n.r.) şi am acceptat. Am decis ca din echipa mea să facă parte Dragoş Bon, pentru că el cunoaşte foarte bine lotul, şi Florin Dumitru, care pe lângă faptul că îmi este prieten, este şi un bun antrenor şi sfătuitor şi ne va ajuta foarte mult cu pregătirea portarilor. Vin cu inima deschisă şi vreau să fac treabă. Am discutat cu băieţii, începem pregătirile, ne vom antrena la Calafat. În ceea ce priveşte locul de desfăşurare al partidelor de pe teren propriu, nu ştiu ce să spun acum, dar vom rezolva cumva şi această problemă. Rău e că timpul este scurt până la începerea campionatului, ceea ce înseamnă că trebuie să ne cunoaştem rapid, din mers, dar eu sunt optimist. Jucătorii au discutat cu Adrian, nu cu Marin Condescu, despre care am înţeles că n-ar mai veni la club, şi s-au înţeles, vor să continuăm munca şi să ne atingem obiectivul. Ştiu la ce mă înham şi îmi doresc din tot sufletul să reuşim“, a declarat Ştefan Nanu, pentru GdS, imediat după numire.

Florin Dumitru: Am venit să ajut

Celălalt personaj venit pe „turnantă“ în staff-ul tehnic al FCU, Florin Dumitru, a afirmat că a acceptat să fie antrenor cu portarii pentru Nanu, punctând că nu este interesat de partea financiară şi că speră să contribuie şi el la îndeplinirea obiectivului. „Am venit la echipă pentru Piticu’ (Ştefan Nanu – n.r.). M-a rugat să mă ocup de portari şi am venit să ajut fără să mă intereseze partea financiară. Nu m-am dat la o parte niciodată când a venit vorba de muncă, nu o voi face nici acum, cu toate că nu sunt condiiţii bune. La bine s-au dus alţii, la rău sunt rugat eu. Voi sta până la sfârşitul campionatului, iar după vom vedea ce va fi. Avem 19 jucători în lot, aşa că lucrurile nu sunt atât de rele. Din păcate, am probleme cu portarii, pentru că pot conta doar pe Hotoboc, Preda este suspendat pentru mult timp. Am discutat deja şi cred că o să-l aducem pe Nicuşor Grecu, dar el se află acum în probe la Rapid“, a declarat Florin Dumitru, pentru GdS.

Jucătorii şi-au reluat pregătirile

Aşa cum afirma Ştefan Nanu, alb-albaştrii şi-au reluat vineri pregătirile după o pauză de câteva zile. Primul antrenament l-au susţinut în Parcul „Nicolae Romanescu“, acesta având caracter fizic. „I-am trimis pe Bon şi pe Florin să facă pregătirea cu băieţii în parc, pentru că era nevoie de o reacomodare la efort după zilele de pauză“, a explicat Ştefan Nanu, care nu a fost prezent la prima şedinţă. La alergările de dimineaţă au luat parte 14 fotbalişti: Preda, Hotoboc, Ciucă, Săceanu, Buşu, Goge, Mârzeanu, Roman, Stoianof, Rioşanu, Nicolae, Căle, Al. Cristea şi Cruceru. Potrivit secunzilor, Acka şi Ripoli au rămas la hotel.
Imediat după masa de prânz, alb-albaştrii au plecat spre Calafat, iar de la ora 16.30 au efectuat cel de-al doilea antrenament al zilei, acesta având caracter tehnico-tactic.

Napoli, de la Dacia 1100 la Ford

Înainte de antrenamentul alb-albaştrilor de vineri dimineaţă, în Parcul „Nicolae Romanescu“ şi-a făcut apariţia şi Nicolo Napoli, împreună cu compatriotul său Gianluca Foglia, fost antrenor cu portarii. Ca o ironie a sorţii, cei doi au venit cu maşina de serviciu primită joi dimineaţă de la club, un Ford Focus, vineri fiind nevoiţi să o returneze. Italianului i s-a întâmplat la fel în 2004, doar că umilinţa a fost mult mai mare atunci, patronul Dinel Staicu oferindu-i, ironic, o Dacia 1100 drept maşină de serviciu, motivând că acesta nu a specificat în cerere ce anume îşi doreşte.
„Asta este meseria unui antrenor. Se ştie că atunci când pregăteşti o echipă ai mereu bagajele pregătite pentru întoarcerea acasă. Ieri (joi – n.r.) am vorbit cu domnul Mititelu în biroul său şi a spus că vrea să schimbe antrenorul. Mi-a propus altă funcţie în cadrul clubului, dar eu i-am spus că pot fi numai antrenor principal. În tur, împreună cu Marcel Iancu, cu antrenorul secund Bon, Gianluca Foglia şi băieţii am făcut un lucru foarte bun. Las echipa pe locul trei în play-off şi cred că mi-am făcut datoria. Am fost opt luni aici fără bani, nu am venit pentru asta, ci pentru suporteri. Am venit aici pentru a ajunge în play-off şi să promovăm. Am vorbit la final de tur cu domnul Mititelu şi am stabilit să mă întorc să reîncep campionatul cu toţi jucătorii din tur. În plus, aveam nevoie de trei, patru fotbalişti. Am văzut că nu e aşa, că unii nu s-au întors. În plus, nu a găsit fotbalişti de calitate şi e mai bine că domnul Mititelu m-a dat afară“, a spus Napoli. „Nu este prima dată când sunt demis la Craiova. Cred că în toate cele trei dăţi când am fost demis am obţinut rezultate bune şi de aceea am rămas în acest oraş. Eram fericit că sunt la Craiova. Cred că o să îmi cer drepturile financiare. O să vorbesc cu avocatul meu şi vom vedea ce trebuie să facem. Simt un gust amar, nu mă aşteptam la aşa ceva din partea lui Mititelu. Niciodată nu voi mai lucra cu el. Mi-a propus să rămân în concediu acasă şi după aceea să mă întorc. Nu am nevoie de concediu, eu sunt bine şi nu aveam de ce să fac asta. De ce să mă întorc?“, a completat Nicolo Napoli.

Marcel Iancu şi-a dat demisia pe Facebook

Deranjat de nedreptatea făcută lui Napoli, Marcel Iancu a decis să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte executiv al FCU, anunţul fiind făcut pe o reţea de socializare. „Vine o vreme când trebuie să-ţi găseşti un rost în viaţă, să fii ataşat unei cauze drepte, să nu-ţi trădezi semenii şi cauza pentru care lupţi. Eu nu mă mai regăsesc util în această cauză. FC Universitatea Craiova va câştiga războiul cu FRF, dar nu se ştie când. Eu am un prieten care se cheamă Nicolo Napoli şi nu-l trădez. Respect decizia conducerii, dar nu sunt de acord cu aceasta. Nu există un temei legal, iar rezultatele îi sunt favorabile. Am suferit situaţii asemănătoare şi nu mai doresc să le repet. Nu regret că am fost un «soldat» demn şi drept pentru cauza FC Universitatea Craiova, dar plec necondiţionat în acelaşi timp cu prietenul meu, cu antrenorul Nicolo Napoli, şi nu împroşc cu noroi în nimeni sau în clubul pentru care am tot respectul cuvenit. Las în urmă trei ani de eforturi de a reda adevărul şi regretul că nu pot să-i judec personal pe toţi cei care au făcut rău echipei mele de suflet, fără să fi avut pretenţii financiare. Dar vine o vreme când persoana ta devine mai importantă decât lupta pentru adevărul altora, care nu ştiu să-l apere pe coordonatele competenţei profesionale. Şi cum nu mă consider o maculatură profesională, morală sau o marfă, prefer să mă retrag în problemele mele abandonate din prea multă dragoste pentru iubirea alb-albastră. De muncă nu mă plâng, iar dacă există motivaţie profesională o facem şi gratis, cât timp există şi respect. FC Universitatea Craiova va exista şi cu Marcel Iancu, şi fără el, dar legat de Nicolo Napoli eu nu pot să greşesc. Am venit împreună, plecăm împreună. Noroc bun“, a postat Marcel Iancu pe contul său de Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS