12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu tremurat şi cu ultima clasată

Au tremurat şi cu ultima clasată

\n

După şase etape fără victorie, handbalistele de la SCM Craiova au învins ieri, cu scorul de 23-22, echipa de pe ultimul loc, HCM Vâlcea.

Aproximativ 500 de spectatori au asistat ieri la derbiul Olteniei la handbal feminin, dintre SCM Craiova şi HCM Vâlcea, disputat în Sala Polivalentă din Bănie. Echipa pregătită de Carmen Amariei (locul nouă) s-a impus la limită, scor 23-22, în disputa cu ocupanta ultimului loc în Liga Naţională, antrenată de Simona Gogîrlă.
Jocul, unul destul de slab, a fost echilibrat, cu multe ratări, iar golul victoriei craiovene a fost marcat de Roxana Han, cu patru minute înainte de final. Spectatorii au avut emoţii în ultimele secvenţe ale partidei, dar Snopova şi Tivadar au făcut un adevărat zid în faţa jucătoarelor vâlcene, care nu au mai găsit drumul spre poarta apărată de Mirela Paşca.
Echipa din Craiova a început meciul mai bine, a condus cu 7-4 (‘14), dar fosta jucătoare a Oltchimului, Clara Vădineanu, a egalat situaţia pe tabelă în minutul 20 (scor 7-7). Tot ea a adus, trei minute mai târziu, echipa sa în avantaj. Până la pauză, cele două formaţii au condus pe rând, cu câte un gol avans, iar după 30 de minute scorul era egal, 12-12. A fost o repriză în care handbalistele craiovene s-au întrecut în ratări, Ilie, Tivadar, Ianaşi, Amariei, Florică şi Haşegan nereuşind să „perforeze“ poarta oaspetelor.
Partea a doua a meciului a debutat sub semnul echilibrului. Craiova a luat un avantaj de două goluri (scor 15-13, minutul 35), oaspetele au revenit, în minutul 48 au preluat conducerea (scor 20-19), iar cu opt minute înainte de final HCM Vâlcea conducea cu 22-20. A urmat o nouă serie de ratări, de ambele părţi. Fetele Simonei Gogîrlă nu au mai avut puterea să marcheze, iar Craiova a punctat de trei ori obţinând victoria, după o serie de şase partide în care înregistraseră două egaluri şi patru eşecuri.

Gogîrlă: Craiova nu a jucat mai nimic

După meci, antrenoarea echipei oaspete, Simona Gogîrlă, a spus că elevele sale nu au ştiut să profite de greşelile Craiovei. „Pot spune că am pierdut noi. Craiova nu a jucat mai nimic, dar noi absolut nimic. Nu am ştiut să profităm de greşelile lor. Am fost aproape de prima victorie. Craiova nu a fost mai bună. Trebuie să recunosc, chiar dacă nu este frumos. Acum mai avem play-off-ul. Ne avantajează sistemul competiţional, dar numai să jucăm noi ce trebuie“, a spus fosta internaţională.
De partea cealaltă, fosta sa colegă de lot naţional, Carmen Amariei, a spus că elevele sale au ratat inexplicabil de mult: „Am ratat mult. Am ajuns faţă în faţă cu portarul şi am ratat inexplicabil. Ratările nu îşi au rostul la acest nivel. Am spart gheaţa, chiar dacă a fost foarte greu, şi sper să ne revenim cu încrederea individuală şi pe echipă. Când ratezi din ocazii clare e nesiguranţă. Îţi bagă plumb în picioare şi îţi tremură mâna.
E un nou început. Privim cu încredere în viitor“.
Pentru SCM au evoluat: Munteanu, Paşca (portari), Dincă (2 goluri), Han (4), Snopova (3), Ilie (2), Cioaric (2), A. Amariei (4), Haşegan, Tivadar, Joldeş (2), Florică şi Ianaşi (4). Pentru echipa oaspete, antrenată de Simona Gogîrlă, au punctat: Lăzărin (5 goluri), Vădineanu (5), Cherăscu (5), Luca (4), Constantinescu (1) şi Pătuleanu (2).
Craiova a acumulat 20 de puncte, dar rămâne pe locul nouă, iar HCM Vâlcea, cu trei puncte, se menţine pe ultima poziţie în Liga Naţională.
Etapa viitoare, SCM va juca în deplasare, cu CSM Ploieşti, iar Vâlcea pe teren propriu, cu „U“ Jolidon Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS