17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa lui Mititelu, în aer

Ştiinţa lui Mititelu, în aer

http://www.youtube.com/watch?v=EGKYWcmY1MY

Ieri a fost o zi neagră pentru oficialii şi suporterii FC Universitatea Craiova. Magistraţii Tribunalului Dolj au „arbitrat“ recursul formulat de oficialii grupării alb-albastre privind accesul pe stadionul „Ion Oblemenco“, „meciul“ cu Primăria Craiova dovedindu-se extrem de disputat, dovadă stând faptul că avocaţii celor două părţi implicate în proces s-au contrat cu argumente mai bine de 60 de minute, iar verdictul a fost dat după câteva ore. Reprezentanţii Tribunalului Dolj au precizat, pentru GdS, că soluţia în acest dosar a fost de respingere ca nefondat a recursului formulat de Fotbal Club U Craiova, decizia fiind definitivă şi irevocabilă. De asemenea, instanţa a decis să admită cererile de intervenţie accesorie în interesul intimatului reclamant, formulate de DJST Dolj şi CSM Craiova.

Nu renunţă la luptă

Preşedintele executiv al FCU, Marcel Iancu, a afirmat că lupta va continua şi că gruparea alb-albastră trebuie să revină pe „Ion Oblemenco“. „Respectăm decizia instanţei, dată mai mult pe anumite chichiţe judecătoreşti, invocate de avocatul personal al primarului Olguţa Vasilescu, Radu Marinescu, în strânsă legătură cu DJST Dolj şi a CSM, care au făcut intervenţii în dosar ce trebuiau respinse pentru că nu avea calitate procesuală activă şi nici interes. Starea de fapt a dus la luarea unei hotărâri judecătoreşti care va continua la Judecătoria Craiova în cadrul contestaţiei la executare. Nu trebuie să omitem că există o hotărâre a Tribunalului Dolj, definitivă şi irevocabilă, care constituie autoritate de lucru judecat, şi în mod cert şi legal trebuie să se admită contestaţia la executare până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a dreptului de retenţie, recunoscut de însăşi Primăria Craiova prin protocolul încheiat de vechiul primar, Antonie Solomon. Atâta timp cât s-au recunoscut investiţiile de trei milioane de euro, iar prin protocolul semnat urma să se încheie un contract de concesiune a arenei pe 30 de ani, în momentul de faţă Primăria Craiova, prin avocaţii săi, invocă propria culpă, pentru că a acceptat tacit continuarea vechiului contract. Vina exclusivă pentru neîncheierea noii înţelegeri le aparţine în totalitate celor de la primărie. Apariţia noului club, CSU, şi încheierea unui contract de asociere cu acesta nu absolvă primăria de obligaţiile contractuale, deci şi FCU Craiova trebuie să-şi continue activitatea pe «Ion Oblemenco». Cel mai important lucru este că activitatea clubului a fost conturbată cu intenţie şi rea-voinţă, având în vedere faptul că pe 16 ianuarie am depus la primărie şi la consiliul local două cereri prin care solicitam să ne desfăşurăm activitatea în complexul sportiv şi să evoluăm pe «Ion Oblemenco». Întrucât au trecut 30 de zile în care nu ni s-a oferit un răspuns oficial, s-a încălcat un drept constituţional, care ne permite să ne continuăm activitatea pe «Ion Oblemenco». Acţiunea de ieri (luni – n.r.) a firmelor de pază, angajate de CSU Craiova şi nu de primărie, de a ne îngrădi accesul în complexul sportiv a fost un abuz categoric şi urmează ca organele abilitate să-şi spună cuvântul“, a spus Marcel Iancu, pentru GdS.

Echipa ia „vacanţă“

În ceea ce priveşte echipa de fotbal, pentru Napoli şi compania nu se întrevăd momentan soluţii pentru continuarea activităţii în condiţii de normalitate. „Nu ştiu ce vom face şi unde ne vom antrena. O să reflectăm asupra acestor probleme şi o să luăm în curând o decizie“, a declarat preşedintele executiv al FCU, Marcel Iancu.
La rândul său, finanţatorul Adrian Mititelu a afirmat că s-a renunţat la amicalul cu Rapid, de la Bucureşti, şi că speră să împiedice reluarea campionatului din Liga a II-a. „Nu ne putem prezenta la Rapid în situaţia în care suntem. Eu îmi doresc să nu înceapă campionatul. Sper ca săptămâna viitoare Curtea de Apel să-l suspende. Există două variante: ori îl suspendă, ori îl va anula, pentru că e clar că se încalcă regulamentele federaţiei, dar şi legea. Nu poţi să scoţi o echipă din baza ei şi să bagi o altă echipă, înscrisă abuziv, şi să mai conteze şi campionatul. Vom vedea la vară ce va fi“, a spus Mititelu, care este convins că oraşul Craiova „este condus de un grup de infractori“, care au avocaţi „plătiţi cu bani grei“: „Cea mai mare frustrare ştiţi care e? Că a ajuns un grup de infractori să reprezinte oraşul. Deci oraşul nostru nu mai este reprezentat legal sau poate nu mai este reprezentat moral. Oamenii care conduc oraşul sunt nişte interlopi şi nişte mafioţi. Aceşti avocaţi sunt angajaţi pe bani grei, pentru a apăra interesele unor infractori şi care nu reprezintă interesele reale ale oraşului Craiova. Se mai poate face activitate în oraşul care e condus de mafia lui Olguţa Vasilescu şi a lui Claudiu Manda? Oraşul a fost confiscat şi aparţine unui grup de interese“.

„Condescu a adus numai haos“

Anunţat cu surle şi trâmbiţe, „mariajul“ dintre Marin Condescu şi FCU este la un pas de destrămare, finanţatorul Adrian Mititelu spunând despre acesta că a adus la Craiova doar haos, nu şi bani. „Nu am mai discutat cu el la telefon de când a plecat de la mine din birou, de duminică! Condescu m-a lăsat cu ochii în soare. După ce am negociat vreo şapte ore la mine în birou cu el, şi i-am semnat şi contractul că se poate alătura Craiovei cu asociaţia suporterilor, sub pretextul că pleacă la Severin cu câteva probleme personale, m-a lăsat pe mine, pe Vranjkovici şi încă două persoane în birou şi nu a mai dat vreun semn de viaţă! Nu am vrut să dau crezare zvonurilor, dar eu lui Condescu i-am făcut toate poftele doar ca să vină la Craiova şi să investească cu sponsorii pe care a zis că-i aduce la echipă. Din păcate, cât a fost prezent la Craiova, domnul Condescu a adus numai haos, atât în rândul suporterilor, cât şi în rândul jucătorilor, cărora personal le-a spus că-şi primesc salariile. De unde?“, a declarat Mititelu, pentru Fanatik.
Contactat telefonic de GdS, Marin Condescu a fost foarte misterios, oferind acelaşi răspuns la întrebările „Ce se întâmplă la FCU?“, „Cum comentaţi afirmaţiile din ultimele zile ale lui Mititelu în privinţa dumneavoastră?“ şi „Echipa nu se mai antrenează şi nu mai susţine nici un amical. Ce se întâmplă?“: „De mâine (astăzi – n.r.) va fi bine pentru Universitatea Craiova. Să lăsăm tot ceea ce spune Adrian Mititelu despre mine. Mai bine vorbim mâine (astăzi – n.r.) despre tot ce doriţi“, a afirmat Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS