17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U luptă contra kosovarilor

SCM-U luptă contra kosovarilor

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor întâlni în această seară, de la ora 19.00 (TVR3), în Sala Polivalentă, gruparea KB Peja, din Kosovo. Ambele combatante sunt în lupta pentru trecerea de faza grupelor în Liga Balcanică şi orice pas greşit poate înrăutăţi situaţia oricărei formaţii.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va disputa astăzi, de la ora 19.00 (TVR3), în Sala Polivalentă, un meci foarte important, în compania formaţiei KB Peja, din Kosovo, şi au nevoie de victorie pentru a mai avea şanse să ajungă în fazele finale ale Ligii Balcanice. Peja a început destul de slab competiţia, dar în ultimele cinci partide a obţinut patru victorii şi a urcat peste SCM-U în clasament, adică pe locul patru, însă cele două sunt la egalitate de puncte, 17. Cel mai important rezultat al kosovarilor a fost victoria din deplasare, cu Levski Sofia. În rest, Peja a pierdut celelalte partide de pe teren străin, dar a câştigat cinci din cele şapte jocuri susţinute acasă. Dacă se vor impune în această seară, alb-albaştrii vor lua faţa kosovarilor şi ar mai avea nevoie de două succese pentru a obţine biletele pentru turneul de accedere în semifinalele competiţiei.

Toma vrea victorie
şi spectacol

Managerul secţiei de baschet a SCM-U Craiova, Marius Toma, a atras atenţia că Peja poate fi o echipă periculoasă şi trebuie să se obţină obligatoriu victoria. „Ne aşteaptă un meci foarte greu, dar trebuie să facem şi spectacol pentru suporteri. Peja provine dintr-o regiune care este pentru prima dată în competiţiile europene şi încearcă să obţină calificarea în faza superioară. Băieţii noştri trebuie să trateze meciul cu seriozitate şi să ne impunem, după un joc spectaculos“, a spus Marius Toma, pentru GdS.
Moralul elevilor lui Nisic este bun după ultimele victorii obţinute, cu macedonenii de la Kozuv în Liga Balcanică, şi cu Energia Rovinari, în Liga Naţională, ultimul succes fiind obţinut dramatic chiar cu o secundă înainte de terminarea meciului. SCM-U Craiova nu are probleme de lot şi, mai mult, suporterii echipei au parte de o veste bună. Pivotul Ionuţ Drăguşin ar putea relua antrenamentele peste două săptămâni.
Echipa din Bănie a arătat destul de bine fără Maric şi Dzambic, reuşind să obţină două succese importante. Nici despre venirea lui Habus nu se ştie momentan nimic.
Kosovarii de la Peja au început ascensiunea în clasament chiar de la jocul din tur cu SCM-U Craiova, oltenii pierzând atunci cu scorul de 80-65. Totuşi, craiovenii ar putea sta mai bine în clasament la final, urmând să dispute trei partide pe teren propriu şi una în deplasare, în schimb Peja va mai avea doar un joc acasă şi patru în deplasare.
Gruparea craioveană se află pe locul 6, însă clasamentul este foarte echilibrat şi orice se poate întâmpla până la finalul fazei grupelor. Primele două clasate se vor califica direct în semifinalele competiţiei. Ocupantele locurilor 3-6 vor susţine un turneu de recalificare, iar două dintre ele vor merge în Final Four-ul competiţiei.
Preţul unui bilet va fi de şapte lei, însă spectatorii vor putea vedea şi partida echipei feminine de handbal, care va evolua de la ora 16.00, împotriva formaţiei HCM Râmnicu Vâlcea.
Tot astăzi, de la ora 12.30, vor evolua şi baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova în campionatul intern, fetele lui Daniel Vasile urmând să se deplaseze la Cluj, pentru meciul cu Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS