22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJumătate din lotul CSU, la antrenament

Jumătate din lotul CSU, la antrenament

Abia reveniţi din Antalya, de la Belek, unde au susţinut al doilea cantonament din această iarnă, jucătorii de la CS Universitatea Craiova au fost înştiinţaţi de staff-ul tehnic că reluarea pregătirii pe plan local va avea loc mâine, la ora 10.00. Informaţia a fost valabilă în schimb doar pentru o parte din lotul lui Ovidiu Stângă, nouă jucători intrând în „pâine“ încă de ieri, fiind vorba despre Mihăiţă Pleşan, Silviu Izvoranu, Dacian Varga, Adrian Ionescu, Gabriel Precup, Andrei Sin, Robert Petre, Ionuţ Şerban şi Nerijus Valskis. Primii şase au avut probleme medicale şi sunt în urmă cu pregătirea fizică, iar ceilalţi patru au fost solicitaţi pentru menţinere şi pentru că se aflau în Bănie. Aceştia s-au pregătit în sala de atletism şi cea de forţă de la Polivalentă sub comanda lui Corneliu Papură, după un program primit de la preparatorii fizici Cornel Blejan şi Laurens Ebben, care abia astăzi va reveni în Bănie, odată cu „principalul“ Ovidiu Stângă, nutriţionistul Dennis Meier şi mijlocaşul belgian Jason Vandelannoite.
Cei nouă fotbalişti vor avea astăzi parte de două şedinţe de antrenament, prima de dimineaţă, de la ora 9.30, cea de-a doua de la 15.30, în acest fel recuperând din „terenul pierdut“.

Pleşan: Vom fi pregătiţi fizic până începe campionatul

Căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Mihăiţă Pleşan, a afirmat că se bucură enorm de faptul că nici el şi nici finul său Silviu Izvoranu, nu au avut parte de o accidentare gravă, ci doar de nişte contracturi musculare, punctând că la ora începerii campionatului vor fi pregătiţi sută la sută din punct de vedere fizic. „Mă bucur foarte mult că testele efectuate în Serbia ne-au ieşit bine şi suntem sănătoşi. Noi începem de astăzi (ieri – n.r.) pregătirea, pentru că am rămas puţin în urmă la acest capitol, însă atât eu, cât şi Silviu vom recupera timpul pierdut. Mai sunt cam două săptămâni până începe campionatul, aşa că e timp destul. Ar fi fost bine să nu fim nevoiţi să părăsim cantonamentul de la Belek mai devreme, dar n-am avut ce face, problemele noastre musculare nu treceau deloc“, a declarat Mihăiţă Pleşan, pentru GdS.

Andrei Ivan, din nou sub tricolor

Atacantul Andrei Ivan a fost chemat de Constantin Gâlcă la o nouă acţiune a naţionalei Under 17 a României. Mâine, la prânz, tânărul fotbalist se va prezenta la Mogoşoaia pentru pregătirile aferente unui turneu amical ce va avea loc la Belgrad în perioada 19-28 februarie, unde sunt programate două jocuri-test cu naţionala similară a Serbiei, pe 25 şi 27 februarie. Ivan a mai efectuat un stagiu de pregătire în Antalya cu naţionala Under 17, înainte de a se „muta“ la Belek, în cantonamentul celor de la CSU, el intrând pe „mâna“ lui Ovidiu Stângă pe 9 februarie. „Mă bucur că voi juca din nou sub tricolor în aceste două jocuri şi sper să confirm aşteptările“, a declarat Andrei Ivan, pentru GdS.
Acesta va reveni în ţară pe 28 februarie şi va intra imediat în programul de pregătire al echipei CS Universitatea Craiova.

Felix Grigore pregăteşte licenţa pentru Liga I

Directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, s-a aflat ieri la FRF, unde a participat la un seminar legat de licenţierea cluburilor pentru Liga I, hop peste care gruparea din Bănie va trebui să treacă dacă va dori să evolueze peste prima scenă.
„Sunt la Bucureşti, la federaţie, particip la un seminar privind licenţierea pentru Liga I. Este obligatoriu şi benefic totodată, pentru că au mai apărut mici modificări şi ai ocazia să întrebi şi să te pui la punct cu totul. Dosarul de licenţiere se depune până pe 31 martie, iar noi suntem OK, nu avem emoţii. Acum nu ne rămâne decât să obţinem rezultatele sportive necesare saltului în Liga I“, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS