10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlecu: Sbârcia rămâne în vederile selecţionerului

Alecu: Sbârcia rămâne în vederile selecţionerului

Echipa feminină de spadă a României va participa începând de astăzi şi până duminică la a doua etapă de Cupă Mondială, la Leipzig (Germania). Antrenorul lotului naţional, Octavian Zidaru, a decis să o lase acasă pentru acest concurs pe craioveanca Raluca Sbârcia, în locul sportivei de la CS Universitatea Craiova fiind preferate Ana Maria Constantin şi Ioana Dumitru. Din echipă vor mai face parte Ana Maria Brânză, Simona Pop şi Maria Udrea.
Antrenorul de la CS Universitatea al Ralucăi, Mircea Alecu, a explicat că fiind început de sezon selecţionerul Zidaru vrea să vadă cum se comportă în competiţii internaţionale şi alte spadasine din ţară. Totodată, Alecu crede că Raluca rămâne în continuare în vederile antrenorului lotului naţional. „Este decizia antrenorului de a încerca şi alte sportive, având în vedere că nu este un concurs extrem de important, cum sunt Europenele sau Mondialele. Sunt convins că Raluca rămâne în vederile lui Octavian Zidaru şi nu cred că se pune problema ca ea să nu facă parte din lot. La cel mai recent concurs, Grand Prix-ul de la Budapesta, Raluca s-a descurcat bine, s-a clasat în primele 64, pe locul 58, în condiţiile în care Udrea, considerat om de bază la lot, s-a clasat pe locul 128“.
Româncele vor să confirme la Leipzig forma bună arătată în luna ianuarie la Doha, când au cucerit medalia de aur în întrecerea pe echipe. Azi şi mâine este concursul individual, iar duminică întrecerea pe echipe. Antrenorul echipei României, Octavian Zidaru, a spus că îşi doreşte clasări pe podium atât la individual, cât şi pe echipe. În ceea ce o priveşte pe craioveanca Raluca Sbârcia, Zidaru a declarat: „Sbârcia a fost lăsată acasă pentru că mă aşteptam la mai mult de la ea la Doha, în proba pe echipe. Nu e pedepsită, dar dăm şi altora şanse“, a spus Zidaru, conform Prosport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS