24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStângă şi compania trec la următorul nivel

Stângă şi compania trec la următorul nivel

CS Universitatea Craiova va decola astăzi, la ora 6.00, de pe Aeroportul „Henri Coandă“, spre Antalya, în vederea susţinerii celui de-al doilea stagiu de pregătire din această iarnă, programat în intervalul 3-15 februarie la Belek. Mihăiţă Pleşan şi compania vor fi cazaţi la Kaya Riu şi se vor pregăti pe baza sportivă unde recent s-a antrenat gruparea turcă Galatasaray Istanbul. De menţionat că gruparea olteană va împărţi baza de pregătire cu Petrolul Ploieşti.
Antrenorii CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, Corneliu Papură şi Silviu Lung, vor conta în acest al doilea stagiu pe 22 de jucători, fiind vorba despre: portari: Brac, Irimia, Latinovic; jucători de câmp: Cârjă, Kitanovski, Pătraşcu, Ljubinkovic, Izvoranu, Patriche, Vătăjelu, Velcovici, Ionescu, Pleşan, Ferfelea, Cîju, Ganea, Precup, Sin, Varga, Curelea, Voinea, Valskis. Juniorul Andrei Ivan se află deja în Antalya, într-un cantonament cu echipa naţională Under 17 a României, şi va ajunge sub comanda lui Ovidiu Stângă pe 9 februarie.

Vor susţine patru amicale

Dacă în primul cantonament de pe pământ turcesc, de la Lara, staff-ul tehnic s-a axat mai mult pe pregătirea fizică, iar alb-albaştrii au susţinut practic un singur amical, pierdut cu 1-0 în faţa celor de la Ravan Baku, pentru că partida cu Yonsei nu a durat decât 30 de minute şi nu poate fi luată în calcul, în acest al doilea stagiu se doreşte îmbunătăţirea relaţiilor de joc şi lucrurile stau cu totul altfel. Oficialii CS Universitatea au parafat patru dispute la Belek, craiovenii urmând să întâlnească echipa germană Dinamo II Dresda (5 februarie), Cerno More Varna (Bulgaria, 8 februarie), Baia Zugdidi (Georgia, 11 februarie) şi Yenisey (Rusia, 14 februarie).
„În opinia mea, sunt meciuri bune. Nu mă va interesa în primul rând rezultatul obţinut, ci îmi doresc ca jucătorii să nu se accidenteze, iar în urma acestui stagiu să ajungă la un nivel fizic şi de pregătire foarte bun pentru a doua parte a sezonului“, a declarat Ovidiu Stângă, pentru site-ul oficial al clubului oltean.

„Fiecare meci va fi ca o finală!“

Tehnicianul CSU Craiova, Ovidiu Stângă, a afirmat că este mult mai dificilă campania aceasta de promovare decât cea din 2006, când a readus-o pe FC Universitatea în Liga I, considerând că sistemul de play-off/play-out a adus un plus de valoare Ligii a II-a. „Campania de promovare din 2006 cu FC Universitatea a fost mai uşoară. Atunci am luat un lot întreg de la zero, iar după tur eram aproape promovaţi, mai ales că intrau în Liga I primele două echipe. Acum, însă, cu sistemul de play-off, fiecare meci va fi ca o finală. Este devreme să vorbim de jucătorii noi, dar prezenţa lor este binevenită. Deja se vede o creştere valorică a lotului, rămâne să-i şlefuim şi să-i integrăm. Aici trebuie să-i ajutăm noi. La cum arată acum echipa, nu ne mai dorim alţi jucători, doar dacă ar apărea eventuale accidentări. La număr suntem în grafic, dar la fotbal nu ştii niciodată ce se întâmplă a doua zi“, a declarat „Olandezul“, la Digi Sport.
Întrebat despre situaţia existentă în Bănie, Ovidiu Stângă a spus că ar fi ideal ca CSU şi FCU să-şi dea mâna şi să rămână o singură echipă în Craiova: „Eu parcă sunt de-o viaţă la Craiova. Că sunt aici sau că sunt dincolo, pentru mine culorile alb şi albastru sunt aceleaşi. Fuziunea ar fi binevenită pentru toată lumea, s-ar închide un război de interese, un conflict între suporteri, iar noi, cei care ne-am rupt picioarele pentru Universitatea, ne-am bucura cel mai mult. E, într-adevăr, o situaţie unică şi sper să nu dureze mult. Vrem să ne unim eforturile pentru a redeveni o forţă în fotbalul românesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS