5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism - Gheaţa, un adversar pentru sportivii craioveni

Atletism – Gheaţa, un adversar pentru sportivii craioveni

Până la demolarea stadionului „Ion Oblemeco” atleţii craioveni se confruntă cu diferite probleme, care le perturbă procesul de antrenament. Dincolo de gerul pătrunzător din timpul iernii sau canicula din lunile toride de vară, alergătorii au avut în trecut probleme cu câinii comunitari care îi alergau chiar pe pista de atletism sau nisipul care făcea parte din recuzita festivalului „Haiducilor”, şi care a fost ridicat de pe pistă la câteva zile distanţă de la încheierea spectacolului.

Mărşăluitoarea Claudia Ştef, participantă la Jocurile Olimpice de la Londra, a postat, astăzi, pe o reţea de socializare o fotografie în care se vedea gheaţă pe pistă. „În era maşinilor de deszăpezit, atleţii din Craiova s-au reprofilat pe ‘patinaj artistic’. Să curgă medalii… zic”, este comentariul ironic şi totodată amuzant al multiplei campioane.

Şi sprinterul Dănuţ Ceici, de la CSM Craiova, a intrat în discuţie, spunând „mergem la Soci”, la care colega sa de club a replicat: „Dănuţ, din păcate am pierdut startul”, referindu-se la faptul că lotul României care va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci a plecat deja spre Rusia.

Alina Ionescu, director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj, instituţie care are în administrare pista, a declarat, pentru GdS, că gheaţa va dispărea în totalitate astăzi de pe pistă, motivând că s-a aşteptat să mai crească temperatura, altfel exista riscul distrugerii pistei. „Zăpada a fost dată de când a nins, în fiecare zi, iar în ceea ce priveşte gheaţa am dat la o parte ce s-a putut, dar a mai rămas şi am aşteptat să se mai încălzească să se înmoaie. Trebuie să se cureţe uşor, nu putem da cu lopata tare ca pe asfalt că există riscul deteriorării. Oamenii care se ocupă de acest lucru au mers la stadion şi problema se va rezolva. În plus, se va lua zăpada şi de pe culoarele de margine pentru ca atleţii să aibă la dispoziţie mai mult spaţiu”, a explicat Alina Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS