17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a întors Stephane Acka!

S-a întors Stephane Acka!

http://www.youtube.com/watch?v=2kVoh_6nhro

Jucătorii FC Universitatea Craiova s-au pregătit ieri-dimineaţă pe terenul sintetic de fotbal amplasat în sala Complexului Sportiv „Popeci“. Singura noutate a fost revenirea lui Stephane Acka, fundaşul ivorian care nu s-a putut întoarce mai devreme în ţară din pricina vizei.

Fotbaliştii de la FCU Craiova au efectuat ieri şedinţa de pregătire de dimineaţă pe un teren sintetic, luând contact cu mingea pentru prima dată în acest an. Singura noutate a fost revenirea lui Stephane Acka, fundaşul ivorian care nu s-a putut întoarce mai devreme în ţară din pricina vizei. La început, tehnicianul Nicolo Napoli a programat teste fizice, abia apoi s-a trecut la jocul cu balonul. Alb-albaştrii s-au pregătit într-un nou echipament, iar starea de spirit a fost bună. Mulţumiţi de condiţiile găsite, Napoli a decis ca şi antrenamentul de după-amiază să se efectueze tot pe „sinteticul“ de la Popeci, deşi în plan erau alergări în Parcul „Romanescu“.
Preşedintele executiv al FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, s-a arătat satisfăcut de condiţiile de pregătire din cadrul bazei sportive. „Am efectuat de marţi antrenamente fizice în Parcul «Nicolae Romanescu» pentru că este perioada de readaptare la efort, iar de astăzi (ieri – n.r.) ne pregătim în sala de la Popeci, unde avem condiţii de pregătire foarte bune pe terenul sintetic şi în sala de forţă. Nicolo Napoli a fost foarte mulţumit de ceea ce a găsit aici şi face un program de antrenamente, de refacere. Cred că, în sfârşit, Universitatea Craiova a revenit la o stare de normalitate şi sper să continuăm tot aşa“, a afirmat Marcel Iancu.
Preşedintele FCU a recunoscut că jucătorii sunt mult mai liniştiţi după ce au primit asigurări de la managerul general Marin Condescu că se vor rezolva problemele financiare. „Jucătorii au discutat cu managerul general Marin Condescu, au pus la punct anumite lucruri. Nu am participat la discuţii, pentru că nu am vrut să mă bag peste partea financiară. Răspund de linia sportivă, aşa cum am făcut de când sunt la acest club“, a mai punctat conducătorul FCU.

Mitic, blocat
la graniţă

Singurii jucători din prima parte a campionatului care nu au revenit la FC Universitatea Craiova sunt Mitic, Cosic şi Baird. Dacă ultimul şi-a găsit de lucru în Australia, iar Cosic a invocat probleme personale, Mitic nu se va putea întoarce până pe 15 februarie, fiind blocat la Vama Porţile de Fier I, întrucât i-a expirat viza.
Milan Mitic a depus memoriu pentru că nu şi-a primit salariile, dar, dacă Marin Condescu îi garantează că-şi va recupera banii, e dispus să-l retragă. „Am vorbit cu antrenorul Napoli şi cu preşedintele Iancu şi am decis să vin să discut cu domnul Condescu. Din ce am înţeles de la grăniceri, până pe 15 februarie nu voi putea intra în România, dar apoi voi fi la echipă. Dacă mi se spune că totul se rezolvă, atunci eu voi renunţa la memoriu. Vreau să joc la Craiova şi vreau să promovăm în prima ligă“, a punctat Mitic, la Digi Sport.

Ciucă şi Vâtcă, optimişti

Invitaţi la „Ora de sport“, de la Gazeta de Sud TV, emisiune ce poate fi vizionată pe site-ul www.gds.ro, căpitanul echipei FC Universitatea, Mădălin Ciucă, şi noul portar, Cosmin Vâtcă, au afirmat că lucrurile par să intre în normalitate după venirea lui Marin Condescu şi că şansele de promovare rămân aceleaşi, chiar dacă nu se mai pleacă în cantonament în „ţările calde“ şi stagiul va avea loc la Cisnădie.
„Nu ni s-au dat restanţele financiare deocamdată, dar domnul Condescu ne-a garantat că imediat după ce va fi parafată venirea sa la echipă toată lumea va primi din bani şi uşor, uşor, vom fi aduşi la zi. Este foarte importat acest aspect pentru liniştea echipei. În privinţa pregătirii, pot spune că baza unde ne antrenăm acum este foarte bună şi aşteptăm şi noi cantonamentul de la Cisnădie, unde am înţeles că sunt două terenuri foarte bune, unul cu iarbă, celălalt artificial. Trebuie să ne punem la punct cu pregătirea fizică, pentru că ne aşteaptă un retur de foc. Nu cred că este un dezavantaj faptul că nu mergem în Antalya sau mai ştiu eu pe unde, pentru că şi acolo poţi prinde o vreme proastă şi ţi se poate da peste cap tot programul. Ne vom adapta condiţiilor de la Cisnădie“, a spus Ciucă.
„Nu contează prea mult unde te antrenezi, ci modul cum o faci. Noi suntem conştienţi că numai cu o pregătire bună putem lupta cu şanse reale la promovare. Nu mi-e teamă de concurenţă, Hotoboc e un portar foarte bun, dar va intra să apere cine este mai în formă la ora respectivă. Am venit la Craiova pentru suporteri şi sper să le aducem bucuria la sfârşitul sezonului, să sărbătorim împreună promovarea“, a punctat Cosmin Vâtcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS