10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTivadar, Amariei, Munteanu şi Dincă înfruntă fosta echipă

Tivadar, Amariei, Munteanu şi Dincă înfruntă fosta echipă

Echipa feminină de handbal SCM Craiova joacă astăzi cu „U“ Jolidon Cluj, formaţie la care în trecut au evoluat patru jucătoare din lotul oltean, chiar şi antrenoarea Carmen Amariei.

La fel ca acum două săptămâni, când handbalistele de la SCM Craiova au „legat“ deplasările de la Roman şi Zalău, acelaşi lucru s-a întâmplat şi zilele acestea. Jucătoarele antrenate de Carmen Amariei au avut meci sâmbătă seară la Deva, cu CSM Cetate, şi la final nu au mai revenit în Bănie, ci au mers direct la Cluj, acolo unde astăzi, de la ora 18.00, întâlnesc formaţia „U“ Jolidon, într-un meci devans din cadrul etapei a 15-a din Liga Naţională. Partida ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă, 1 februarie, dar a fost decalată de clubul ardelean care duminică, 2 februarie, va juca în Cupa EHF, cu Cankaya Ankara, în Turcia.
Revenind la partida de astăzi, „U“ Jolidon Cluj porneşte favorită, dacă ne uităm la locurile din clasament. Clujencele se află pe poziţia a cincea, cu 24 de puncte, iar SCM Craiova ocupă locul nouă, cu 15 puncte. Totodată, la cum au arătat meciurile din acest sezon şi ce rezultate s-au înregistrat, este greu de intuit scorul final sau echipa câştigătoare.
Cele două formaţii au avut un „naş“ comun în ultima săptămână. Este vorba despre echipa Corona Braşov, care a învins atât Craiova, cu 28-21, acum două etape, cât şi echipa din Cluj, scor 35-26, etapa trecută.
Craiova vine după o serie de trei înfrângeri, la Zalău, acasă cu Braşov, apoi la Deva şi are nevoie disperată de puncte dacă vrea să păstreze şanse reale de calificare în play-off. Cluj şi Craiova s-au mai întâlnit în urmă cu o lună, într-un meci amical din cadrul Memorialului „Tiberiu Rusu“, iar jocul a fost câştigat de Ani Senocicco şi colegele sale, cu scorul de 28-23. Şi în turul campionatului, „U“ Jolidon s-a impus la Craiova, cu 33-30.
Patru dintre componentele echipei SCM Craiova vor evolua astăzi împotriva fostei echipe, „U“ Jolidon Cluj. Este vorba des pre Anca Amariei, portarul Ionica Munteanu, Nicoleta Dincă şi Mihaela Tivadar. În plus, şi antrenoarea Carmen Amariei a fost lansată în handbalul mare de echipa din oraşul natal, Cluj. Dacă în cazul surorilor Amariei a trecut ceva timp de când au plecat de la „U“ Jolidon Cluj, celelalte trei fete au jucat până de curând la formaţia ardeleană. Ionica Munteanu a evoluat acum două sezoane pentru „U“ în Liga Campionilor, Dincă s-a transferat vara trecută de la Cluj la SCM Craiova, iar Mihaela Tivadar acum o săptămână încă făcea parte din lotul echipei alb-negre.

Tivadar, reîntâlnire emoţionantă cu publicul clujean

Tivadar s-a despărţit de clubul ardelean, după ce nu primise salariul de luni bune, venind la Craiova liberă de contract.
Pentru Mihaela, care fusese o jucătoare emblematică la „U“ Jolidon, jocul de astăzi este deosebit, mai ales că reîntâlneşte publicul clujean cu care a avut o relaţie specială, iar mulţi suporteri şi-au arătat regretul la plecarea jucătoarei.
„Întotdeauna m-am simţit bine la Cluj, indiferent că am jucat pentru «U» sau împotriva echipei unde m-am lansat. Şi acum va fi un meci special. Pentru Craiova toate partidele următoare vor fi decisive şi avem nevoie de rezultate bune. Cred că doar primele trei echipe sunt sigure de accederea în play-off, iar pentru celelalte trei locuri se luptă mai multe formaţii“, a spus ieri, pentru GdS, jucătoarea, de 31 de ani. Tivadar a debutat sâmbătă pentru SCM, la Deva, reuşind să înscrie trei goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS