16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova - Dinamo, eternul derbi

Craiova – Dinamo, eternul derbi

Craiova şi Dinamo se luptă astăzi la fileu. Meciul de volei masculin între reprezentantele celor două cluburi se dispută în Sala Polivalentă din Bănie, de la ora 17.00, iar spectatorii care vor să vizioneze partida pe viu trebuie să scoată din buzunar cinci lei. Dacă nu, au varianta să urmărească meciul la televizor, transmis de Digi24Craiova.
Miza jocului este locul trei în clasamentul Diviziei A1, cele două formaţii fiind despărţite de un singur punct, avantajată fiind echipa din Capitală. Dinamo a obţinut în ultima etapă disputată o victorie surprinzătoare, pe teren propriu, scor 3-0, cu Zalău, una dintre cele două echipe care luptă cu şanse mari la titlu.
„Faptul că cei de la Dinamo au bătut cu 3-0 pe Zalău ne pune şi mai mult în gardă, dar în acelaşi timp trebuie să spun că toate meciurile din retur sunt la fel de importante. Nu avem voie să facem paşi greşiţi dacă vrem să ne atingem obiectivul. Este adevărat, un meci cu Dinamo are un specific aparte. E vorba de orgolii. Va fi un meci frumos, care merită văzut“, a punctat antrenorul oltenilor Dan Pascu.
Referindu-se la jocul adversarilor, Pascu speră să le găsească punctele sensibile bucureştenilor: „Dinamo este o echipă care are jucători foarte buni. Au o constanţă în joc, dar mai au şi momente de slăbiciune. Au oscilaţii şi vom lucra din punct de vedere tactic să vedem care sunt părţile lor slabe“. Laurenţiu Lică, jucător de bază în echipa craioveană, crede că, având o atitudine pozitivă şi un public numeros în sală, echipa sa poate câştiga: „Victoria celor de la Dinamo cu Zalău de etapa trecută ne pune mai mult în gardă, vom încerca să începem meciul foarte bine. Cu ajutorul publicului putem aduce victoria. Dinamo trebuie bătută la Craiova. Trebuie să intrăm în teren cu mentalitatea de învingători şi să câştigăm meciul“.
SCM Craiova şi Dinamo Bucureşti s-au întâlnit de două ori în Polivalentă, ambele partide fiind câştigate de alb-albaştri. În primul meci, unul oficial, disputat pe final de 2012, SCM-U s-a impus cu un categoric 3-0, într-o sală aproape plină, apoi cele două formaţii de tradiţie din voleiul românesc s-au întâlnit în această toamnă, la Memoriaul „Radu Zamfirescu“, iar elevii lui Dan Pascu, vicecampioni naţionali în sezonul trecut, s-au impus din nou, dar cu 3-1.
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova ar fi trebuit să joace astăzi la Piatra Neamţ, dar meciul a fost amânat din cauza drumurilor impracticabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS