11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProiect solid între CSJ şi CSU

Proiect solid între CSJ şi CSU

Strategia CS Universitatea Craiova a început să prindă contur nu doar la nivelul echipei de seniori, unde se află pe primul loc în Liga a II-a, Seria 2, ci şi la copii şi juniori, unde colaborarea cu CSJ Ştiinţa „U“ Craiova tinde să dea roade.

Prin parteneriatul dintre CSJ Ştiinţa „U“ Craiova şi CS Universitatea Craiova se doreşte o colaborare de lungă durată şi descoperirea celor mai buni tineri jucători din zona noastră pentru a fi promovaţi la prima echipă. „Avem o înţelegere până în 2016 cu CS Universitatea Craiova. Noi trebuie să asigurăm fondul de jucători şi cheltuielile cu grupele de copii şi juniori, iar cei de la CS Universitatea Craiova sunt obligaţi să ne dea dreptul să jucăm cu brandul lor, să ne pregătim şi să evoluăm pe terenurile din baza Complexului «Ion Oblemenco»“, a afirmat directorul CSJ Ştiinţa „U“ Craiova, Bogdan Pâncu, pentru GdS.
Dacă, în general, au fost probleme cu legitimitatea celor două cluburi de fotbal din Craiova, CS Universitatea şi FC Universitatea, Pâncu a înlăturat această problemă, considerând că în oraş există un singur club al Craiovei. „Juniorii noştri şi-au exprimat dorinţa să evolueze pentru Universitatea Craiova. Niciodată nu s-a pus problema ca vreunul să dorească să meargă la celălalt club. Avem cinci grupe înscrise în colaborare cu CS Universitatea: A, B, C, D şi E. Totodată, la grupele C, D şi E avem şi grupele noastre, ale CSJ“, a mai precizat Bogdan Pâncu.

„În doi ani nu vom avea rival în judeţ“

Rezultatele din prima parte a campionatului au fost bune pentru CSJ Ştiinţa „U“ Craiova în colaborare cu clubul susţinut de municipalitate, însă la juniorii C, echipa condusă de Radu Vitan este pe primul loc, iar formaţiile CS Universitatea sunt pe locurile 5 (Seria I) şi 7 (Seria a II-a). „Avem un proiect foarte bun la juniorii B, unde sperăm să mergem mai departe. Dacă va fi ceva în plus, îl vom considera bonus. Per total, suntem mulţumiţi de rezultate. Ştim că este loc şi de mai bine, iar în cel mult doi ani ne dorim să nu avem rival la nivel judeţean, şi, de ce nu, poate chiar la nivel de zonă. De fapt, acesta este obiectivul trasat: în doi ani nu vom avea rival în judeţ, vom fi de departe cei mai buni. După cum am spus mai devreme, miza principală pentru acest sezon este grupa juniorilor B, născuţi în perioada 1997-1998. Sunt convins că pe parcurs vor creşte destul de mult şi celelalte grupe“, a mai spus Pâncu.

Cinci formaţii luptă pentru supremaţie

În prima parte a campionatului, cel mai slab au evoluat juniorii A, care se află pe locul 8, cu 16 puncte, având o linie de clasament cu patru victorii, patru remize şi cinci eşecuri.
CS Universitatea (1995-1996): Alexandru Socol, Alexandru Burci – Andrei Săceanu, Mauro Gârloi, Andrei Cebuc, Tony Mihai, Vlad Georgescu, Bogdan Dragomir, Bogdan Frimu, Marian Mincă, Cristian Simion, Robert Stancu, Ionuţ Nuţă, Cristian Motroc, Bogdan Lisandru, Sorin Câmpeanu, Alexandru Geamănu, Andrei Tulea, Dragoş Cârstoiu, Ionuţ Trancă, Mihai Văduva, Ionuţ Andreescu, Alberto Cojocaru, Alin Gogoaşă, Ionel Curcă şi Bogdan Vasilca. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
În competiţia juniorilor B, lupta este acerbă, nu mai puţin de cinci formaţii fiind despărţite de doar două puncte. CS Universitatea se află pe locul secund, cu 29 de puncte, la fel ca şi CSS Craiova şi LPS Viitorul Piteşti. Pe locul patru este CS Mioveni, cu 28 de puncte, dar şi cu un joc mai puţin disputat. Ultima echipă cu şanse să meargă la turneul final este FC Olt Slatina, care a acumulat 27 de puncte.
CS Universitatea (1997-1998): Ionuţ Nica, Cristian Dică – Robert Ghincea, Marian Stoeneşteanu, Alin Borcan, Alin Roşu, Alexandru Armăşelu, Mario Tănase, Alin Dudea, Dan Căpăţână, Robert Petre, Dan Buzărnescu, Bogdan Gheorghiu, Dinel Staicu jr., Alexandru Ilinca şi Cătălin Stan. Antrenor: Nelu Petrişor

Pe podium la ultimele trei categorii
de vârstă

La Juniori C se întâmplă acel fapt inedit care a fost amintit anterior. Echipa CSJ 1 Craiova se află pe primul loc în Seria a II-a, cu 46 de puncte, la egalitate cu Casa Bogdan, iar echipa a doua este pe locul 7. În schimb, formaţia în colaborare CS Universitatea ocupă abia locul 5 în Seria I, unde lider este Viitorul Ştiinţa Craiova, cu 48 de puncte, adică are punctaj maxim după 16 etape.
CSJ Craiova (1999): Daniel Ionescu, Robert Bacriu, Bogdan Breazu – Alexandru Iancu, Mihnea Dumitru, Petrişor Todea, Laurenţiu Braţ, Marius Trică, Andrei Ghincea, Mihai Marian, Alexandru Niculescu, Adrian Ionaşcu, Armando Pascu, Tibi Ghiţulescu, Andrei Călin, Daniel Truşcă, Leontin Puşkaş, Alexandru Benegui, George Curcă şi Ştefan Oprea. Antrenor: Radu Vitan.
Nici la Juniori D echipa de juniori a CS Universitatea Craiova nu stă deloc rău, fiind pe locul al treilea, la trei puncte de primul loc, ocupat de CSS Craiova, în timp ce CSJ se află pe ultimul loc, cu cinci puncte acumulate.
CS Universitatea (2001-2002): Vlad Boşnea, Ionuţ Ogarcă – Bogdan Constantinescu, Ştefan Rezeanu, Cătălin Ionescu, Robert Tudor, Sorin Radu, Gelu Iovu, Cătălin Teleru, Emilian Pacionel, Marius Morenci, Răzvan Anghel, Daniel Ogarcă, Cristian Mic, Andrei Militaru, Răzvan Marcu şi Rareş Temeloiu. Antrenor: Ion Ciocan
O situaţie similară este la Juniorii E, unde CS Universitatea este tot pe ultima poziţie a podiumului, cu 28 de puncte, dar la mare distanţă de liderul Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS