22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu: Optimismul nu mi-a lipsit niciodată

Gică Popescu: Optimismul nu mi-a lipsit niciodată

http://www.youtube.com/watch?v=G1oIXes6Bq8

\n

Fostul mare fotbalist al României, Gheorghe Popescu, a fost prezent ieri seară la Craiova şi şi-a prezentat programul cu ajutorul căruia speră să obţină şefia Federaţiei Române de Fotbal. La întrunirea din Bănie au fost prezenţi reprezentaţi ai echipelor de fotbal din şapte judeţe, după cum urmează: Mehedinţi – Dumitru Paraschiv (AJF), Marian Brihac (CSS); Vâlcea – Jacy Pintilie (AJF), Lucian Munteanu (CSM Vâlcea); Teleorman – Cătălin Cosca (AJF), Ionuţ Babadac (CSS Turnu Măgurele), Adrian Cioacă (Universitatea Alexandria); Argeş – Cornel Sorescu (AJF), Gabriel Alexe (SCM Piteşti), Gheorghe Buliga (Atletic Bradu), Gheorghe Georgescu (LPS Piteşti); Mihai Prunariu (AJF şi Pandurii Târgu Jiu), Mihai Cernica (Minerul Motru), Vali Modrea (Energia Turceni), Gabriel Răscol (LPS Târgu Jiu), Gheorghe Voinescu (Jiul Rovinari); Olt – Constantin Constantinescu (AJF), Ionuţ Ivan (FC Olt Slatina), Liviu Cinca (FC Balş), Adrian Rafailă (CS Vişina Nouă), Cristi Stănculeţ (LPS Slatina); Dolj – Silviu Bogdan (AJF), Gheorghiţă Geolgău (CSU Craiova), Adrian Mititelu (FCU Craiova), Dorel Grigorie (ACSVM Craiova), Horaţiu Stănescu (ACS Podari), Dan Coşei (CSS Craiova), Paul Răducan („GP” Craiova), Ştefan Văduva (Real Craiova). De asemenea, au mai fost prezenţi şi membrii Craiovei Maxima, dar alţi oameni de fotbal, curioşi să vadă proiectul „Baciului” pentru însănătoşirea fotbalului românesc.

La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate pe 5 martie, şi-au anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu. Totodată, numele altor oameni de fotbal, printre care Adrian Porumboiu şi Gheorghe Chivorchian, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijună pe Gheorghe Popescu la alegeri.

 

„Ştim că avem foarte mult de muncă”

 

După încheierea şedinţei de prezentare a proiectului, în cadrul căreia au fost ascultate şi necazurile cu care se confruntă reprezentanţii mai sus amintiţi, Gică Popescu a vorbit preţ de câteva minute cu reprezentanţii mass-media. Pentru o mai bună relatare vă vom prezenta dialogul cu presa sub forma unui interviu.

– Care sunt concluziile după ce aţi dialogat cu reprezentanţii fotbalului din Oltenia şi nu numai?

– A fost o întâlnire extrem de interesantă şi de activă. Au fost foarte multe probleme pe care le-au ridicat oamenii de fotbal şi, de fapt, aceasta a fost şi intenţia noastră. În momentul când ne-am întâlnit la Braşov le-am dat, până la întâlnirile din teritoriu, să studieze programul şi dacă au anumite neclarităţi sau probleme să le discutăm aici. Au fost foarte multe puncte de discuţii, iar eu m-am bucurat că au avut curajul să le ridice, pentru că numai aşa, fiind prezenţi în teritoriu, putem să aflăm problemele exacte cu care se confruntă echipele de fotbal.

– Acum realizaţi câte probleme sunt în fotbalul românesc?

– Ştiam dinainte de a intra în această competiţie că sunt probleme, dar suntem motivaţi. Ştim că avem foarte mult de muncă şi important este să câştigăm alegerile în primul rând, după care să implementăm lucrurile pe care dorim să le facem în următorii patru ani.

– Sunt mai multe probleme decât în 2005, atunci când aţi candidat prima dată?

– Nu, problemele ridicate sunt aceleaşi: lipsa banilor, sectorul de copii şi juniori, capitol care a suferit foarte mult în ultimii ani de zile… În general sunt aceleaşi.    

– Personal sunteţi mai optimist decât la primele alegeri?

– Optimismul nu mi-a lipsit niciodată. Bineînţeles că situaţia este cu totul şi cu totul alta. Sunt o altă persoană, cu mai multă experienţă, au trecut câţiva ani în care am trecut prin partea de business şi în această perioadă de criză dacă nu înveţi înseamnă că ai o problemă. Contracandidaţii sunt alţii decât acum opt-nouă ani de zile şi rămâne să convingem membrii afiliaţi că noi suntem cei mai potriviţi.

– Candidaţii de acum sunt mai buni sau mai slabi decât cei atunci?

– Nu vreau să fac referire la contracandidaţii mei. Pentru mine fiecare persoană care participă la această competiţie are şansa lui şi îi tratez cu respect. Rămâne să-i convingem pe toţi până pe data de 5 martie că noi suntem echipa cea mai bună şi eu liderul cel mai potrivit.

– Dumneavoastră îi trataţi cu respect, iar ei vă atacă pe unde apucă…

– Fiecare cu modul lui de a face campanie, cu educaţia lui…

– Va fi o luptă în doi, în trei sau în cinci?

– Deocamdat suntem cinci care ne-am anunţat candidatura şi s-ar putea să apară şi alţii.

– Care au fost cele mai pertinente observaţii făcute de membrii?

– N-aş putea să spun că există unele anume. Sunt mai multe pe teme de regulamente, de competiţii, de problema financiară, etc.

– Adrian Mititelu a ridicat probleme?

– A fost foarte activ. Este un om care a vorbit mult şi foarte bine. Sunt probleme pe care le-a sesizat când a finanţat echipa de fotbal şi multe dintre ideile dânsului au fost bune.

– Poţi fi un mediator între el şi autorităţi, să se facă o singură echipă puternică la Craiova?

– Nu ştiu dacă mediator, dar eu m-aş bucura ca echipele să-şi dea mâna şi fotbalul craiovean să fie reprezentat de o singură formaţie. Atunci când sunt două echipe în acelaşi oraş şi eşalon sunt orgolii, jucătorii se împart în două tabere… Ar fi minunat să se ajungă la o înţelegere şi din cele două grupări să se facă una puternică şi să se revină în prima ligă fotbalistică.

– Cu care dintre sigle?

– Sunt în perioada de campanie, nu mă puneţi să răspund la întrebarea asta.

– Ce le transmiteţi iubitorilor de fotbal care şi-ar dori să vadă şi România la un Campionat Mondial?

– Să nu-şi piardă speranţa, pentru că fotbalul românesc a avut şi va avea întotdeauna materie primă. Important este ca această materie să o cultivăm, să o îndrumăm bine şi sunt convins că în următorii ani, când vom implementa proiectul pe care noi îl propunem, vor veni şi rezultatele.

– Credeţi că ne vom califica în 2018?

– Îmi doresc lucrul acesta. Nu am o baghetă magică încât să schimb echipa naţională peste noapte, astfel încât rezultatele să vină imediat. E nevoie de muncă. Avem potenţial şi aveam potenţial să ne calificăm şi la acest turneu final, dar nu a fost să fie. Eu cred că naţionala României trebuie să fie prezentă în 2016 la Campionatul European.

 

Mititelu: Renaşterea Universităţii poate să depindă şi de preşedintele care va fi ales

 

După terminarea şedinţei, finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a arătat mulţumit de întrevederea avută cu Gheorghe Popescu şi ceilaţi membrii afiliaţi din sală, fiind de părere că ar fi benefic pentru gruparea sa să vină „Baciul” şef la FRF. De menţionat că în momentul când şi-a făcut apariţia la întrunire, Adrian Mititelu a avut un schimb „amical” de replici cu directorul general al CSU Craiova, Gheorghiţă Geolgău, însă fără să se ajungă la jigniri sau alte lucruri neplăcute.

– Aveţi motive de bucurie?

– Nu, dar m-am simţit bine la această întrunire, am cunoscut nişte oameni deosebiţi. În ligile inferioare sunt nişte oameni foarte plăcuţi şi foarte interesanţi şi a fost o întâlnire fructuoasă şi s-au spus nişte lucruri destul de interesante.

– Sunteţi optimist în ceea ce priveşte viitorul echipei FC Universitatea Craiova?

– Universitatea Craiova… Nu ştiu de ce îi spui tu FC pentru că nu există o altă Universitatea Craiova, decât în mintea unor idioţi, unor tâmpiţi, şi unor oameni care, probabil, trăiesc într-o altă lume. Nu ştiu dacă sunt motive să fiu foarte optimist, dar cu siguranţă această echipă va exista în continuare şi nu va muri aşa cum speră unii sau alţii şi eu zic că în cel mai scurt timp o să revină în fotbalul mare.

– Renaşterea Universităţii depinde şi de Gică Popescu şi de planurile pe care le va aduce dumnealui la FRF?

– Poate să depindă şi de preşedintele care va fi ales, însă, până la urmă, noi ne bazăm pe lege. Avem un proces foarte important în instanţă, acolo unde inculpaţii Sandu şi Dragomir vor trebui să răspundă pentru ceea ce au făcut, şi suntem convinşi că la această sentinţă Universitatea Craiova va fi repusă în drepturi atât din punct de vedere moral, cât şi material.

– Când se va reuni echipa?

– Sper să se întâmple cât mai repede posibil. Vrem să continuăm să evoluăm şi în returul acestui campionat şi să ne clasăm pe un loc care să ne ducă în Liga I.

– De mult timp nu aţi mai vorbit, aşa cum aţi făcut-o la această şedinţă…

– Am avut foarte multă treabă şi mi-am dat seama că presa din Craiova a început să aibă partipriuri. Mă refer la unele televiziuni, şi am zis să nu vă mai deranjez, că voi v-aţi făcut deja o echipă de suflet şi eu trebuie să-mi văd de ale mele.

– Maşina v-a fost ridicată…

– Da mi-a ridicat-o Olguţa astăzi (ieri – n.r.) şi mi-a dus-o la primărie… Nu, am dus-o la service, numai că unii, care se bucură de răul meu, au încercat să spună alte lucruri.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS