10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor să răpună finalista Ligii Balcanice

Vor să răpună finalista Ligii Balcanice

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va întâlni, în această seară, de la ora 17.30 (TVR 3), în deplasare, pe BC Levski Sofia, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a din Liga Balcanică. Meciul va fi foarte echilibrat, întrucât ambele combatante sunt la egalitate de puncte şi luptă pentru calificarea în semifinalele competiţiei.

Întâlnire de gradul zero astăzi, în capitala Bulgariei, unde baschetbaliştii craioveni vor întâlni Levski Sofia, încercând să îşi demonstreze supremaţia în faţa adversarilor, mai ales că în Bănie, în meciul tur, Bogdan Popescu şi colegii s-au impus cu scorul de 73-71. Cele două formaţii vor porni cu şanse egale, mai ales că ambele grupări vor avea acelaşi obiectiv: calificarea în Final Four-ul competiţiei. „Va fi un joc foarte important pentru calificarea în următoarea fază a Ligii Balcanice. O victorie mâine seară (în această seară – n.r.) ne-ar asigura, în mare măsură, unul dintre primele şase locuri, ceea ce ar însemna enorm pentru noi. Mergem să câştigăm, nu avem de ce să ne temem“, a afirmat managerul secţiei de baschet a SCM-U Craiova, Marius Toma, care ieri a sărbătorit ziua de naştere. În cazul în care SCM-U ar încheia această fază pe locurile 3-6 ar disputa un turneu pentru accederea în semifinale.
Levski Sofia este vicecampioana Bulgariei şi, totodată, finalista ediţiei trecute a Ligii Balcanice. Vedeta gazdelor este Jermaine Jones, care a evoluat timp de opt sezoane în NBA. Şi la craioveni sunt schimbări faţă de partida tur. Au plecat Dzambic şi Topchov şi a venit uriaşul american James Tyler.

Pot încheia
şi pe locul 2

„Alb-albaştrii“ ar putea termina prima fază a competiţiei chiar pe locul al doilea, ceea ce le-ar asigura prezenţa direct în penultimul act al întrecerii. Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să câştige toate partidele de pe teren propriu şi cel puţin un meci în deplasare. Totuşi, Marius Toma nu se gândeşte atât de departe. „Este mult prea devreme să ne gândim la locul al doilea. Mai întâi să ne îndeplinim obiectivul, să fim în primele şase, şi după aceea vom vedea ce va fi“, a adăugat Toma. SCM-U a avut un parcurs dificil în ultima perioadă în campionatul intern, soldat cu eşecuri în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş şi cu Mureşul Târgu Mureş. „După aceste două eşecuri, moralul băieţilor este puţin zdruncinat, însă mergem înainte. Ne aşteaptă două partide grele la Sofia şi la Steaua şi trebuie să le câştigăm. Dacă vom reuşi acest lucru, va fi foarte bine pentru noi“, a conchis Marius Toma. Totuşi, dacă ne uităm la ultimul rezultat din Liga Balcanică, victoria cu KK Kumanovo, putem spune că jucătorii din Bănie au şanse mari să învingă şi în retur echipa din capitala Bulgariei.

Mai joacă şapte partide în grupe

În Liga Balcanică, sportivii din Bănie au înregistrat patru victorii şi au pierdut cinci jocuri, singurul eşec pe teren propriu fiind cel cu israelienii de la Galil Gilboa, care au câştigat ultimele două ediţii ale acestei întreceri. Craiovenii vor mai susţine şapte partide, incluzând-o şi pe cea din această după-amiază în Liga Balcanică. Patru jocuri vor fi pe teren propriu, cu Kuzov (Macedonia), Peja (Kosovo), Balkan Botevgrad (Bulgaria) şi Prishtina (Kosovo), şi trei în deplasare, cu Levski Sofia, Teodo Tivat (Muntenegru) şi cu Galil Gilboa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS