27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvins de Pascal, Bute nu se predă

Învins de Pascal, Bute nu se predă

Lucian Bute a pierdut, ieri-dimineaţă, al doilea meci în carieră, după ce în urmă cu un an şi jumătate fusese făcut KO de Carl Froch. De data aceasta, pugilistul român a cedat la puncte în faţa lui Jean Pascal, după 12 runde, în prezenţa a peste 20.000 de spectatori aflaţi în Centre Bell din Montreal (Canada). Haitianul Pascal a fost declarat câştigător printr-o decizie unanimă a celor trei arbitri: 116-112, 117-110 şi 117-111. Meciul a contat pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea.
Pe parcursul celor 12 runde, Jean Pascal a fost luptătorul mai calm şi cu lovituri mai clare. Lucian Bute a părut ezitant, mult prea defensiv, şi a ales să supravegheze mişcările adversarului său până în rundele de final, când a fost prea târziu ca să treacă de garda lui Pascal.
După meci, Lucian Bute a vorbit despre viitorul său sportiv, spunând că nu se gândeşte la retragere. „Nu cred că mă voi retrage. Dar trebuie să analizez bine situaţia, să văd meciul, să stau de vorbă cu promotorul şi antrenorul, şi vom decide împreună ce vom face. Am nevoie de o vacanţă, de odihnă“, a spus românul pentru DigiSport.
Bute, care luna viitoare va împlini 34 de ani, a recunoscut superioritatea adversarului: „Mă aşteptam să fie mult mai agresiv, să fie el cel agresiv, în schimb a aşteptat. A avut o strategie bună şi i-a funcţionat. Nu am avut probleme cu mâna stângă. Când am putut să lovesc cu stânga, am dat sută la sută. Nu simt nici o durere. Braţul e refăcut“. Fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, românul a adăugat că îşi doreşte revanşa cu Pascal.

Presa: A fost o luptă plictisitoare

Presa de specialitate l-a taxat pe Lucian pentru prestaţia sa din meciul cu Pascal. „Într-unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale, fostul campion mondial IBF la supermijlocie a fost bătut zdravăn de Jean Pascal. Bute parcă a avut mâinile legate până în repriza a 12-a, când abia atunci a uitat frica faţă de Pascal. După luptă, Bute a mărturisit că vrea revanşa, dar nu cred că fanii ar fi interesaţi, având în vedere cât de plictisitoare a fost lupta“, a notat site-ul boxing news 24, specializat exclusiv pe box. Montreal Gazette a notat cu ironie: „Poate că Lucian Bute nu a aflat, cineva să-l anunţe. Meciul a fost programat sâmbătă noaptea, dar nu a apărut în ring. Poate că atunci când se pregătea în vestiar, unul dintre oamenii din staff ar fi trebuit să-i dea una peste cap să-l trezească“.
Felix Păun, primul antrenor al lui Bute, îl sfătuieşte pe pugilist să se retragă. „Cred că principalul vinovat este staff-ul canadian, putea să-l monteze mai mult în acest meci, putea să-i schimbe tactica, să-l obişnuiască să folosească şi combinaţii, a lovit mult prea izolat şi i-a permis lui Pascal să-şi foloseacă calităţile fizice. Eu l-aş sfătui să se retragă. N-ar fi o retragere ruşinoasă, pentru că n-a pierdut într-un mod ruşinos, a pierdut oarecum la limită, însă depinde cum se va simţi el, ce va discuta cu staff-ul lui“, a declarat Păun, citat de Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS