6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu nu mai e şef la Pandurii

Condescu nu mai e şef la Pandurii

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Pandurii Târgu Jiu a demisionat din funcţie. Renunţarea lui Marin Condescu la funcţie s-a produs în cadrul unei şedinţe AGA care a avut loc sâmbătă. În locul lui Marin Condescu a fost desemnat ca preşedinte al Consiliului de Administraţie Eugen Pârvulescu, care ocupa funcţia de preşedinte executiv. Potrivit unor surse din AGA, plecarea lui Condescu s-a făcut în urma unei înţelegeri comune care a vizat interesul şi bunul mers al echipei. De amintit că liderul de sindicat este anchetat pentru spălare de bani pentru modul în care a gestionat finanţele Clubului Pandurii. Condescu mai este acuzat de: înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și delapidare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au stabilit că şeful Clubului Pandurii a împrumutat echipa cu diferite sume de bani şi a luat înapoi mai mult decât valoarea împrumutată. Alt obiect al dosarului este un contract de cesiune de creanţe, încheiat între Pandurii şi o firmă care a furnizat tichetele de masă pentru minerii din cadrul fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia.

A rămas în AGA

Marin Condescu a făcut public faptul că a renunţat la şefia Consiliului de Administraţie, după ce colegii săi de la sindicate i-au reproşat faptul că nu s-a mai ocupat de Federaţia Naţională Mine Energie. „Colegii mei din sindicate mi-au reproşat pe bună dreptate că în ultimul an am neglijat activitatea sindicală şi m-am implicat mai mult în partea sportivă. Sindicatele rămân lângă echipă, dar reprezentantul nostru în Consiliul de Administraţie va fi Eugen Pârvulescu. Eu rămân reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor“, a spus Condescu, care a precizat că vrea să facă un audit la club, pentru a se vedea exact situaţia pe care o lasă.
Condescu susţine că lasă clubul cu 3,5 milioane de euro în conturi. Acelaşi lucru îl doreşte şi conducerea Complexului Energetic Oltenia, principalul finanţator al Clubului. De altfel, Laurenţiu Ciurel i-a cerut de mai multe ori demisia lui Marin Condescu, pe motiv că refuză să explice cum a cheltuit banii pe care i-a primit de la asociaţi. Plecarea lui Condescu din conducerea echipei a fost cerută săptămâna trecută şi de Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj. Călinoiu este nemulţumit că Marin Condescu a tergiversat revenirea Consiliului Judeţean în AGA la Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS