22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie categorică pentru fetele lui Carmen Amariei

Victorie categorică pentru fetele lui Carmen Amariei

\n

Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat într-o manieră categorică meciul cu CSM Bucureşti, scor 31-24. Victoria este importantă în perspectiva calificării în play-off-ul Ligii Naţionale.

După o evoluţie neaşteptat de bună la Baia Mare, în care au condus multe minute liderul Ligii Naţionale, HCM, dar în final au pierdut, handbalistele de la SCM Craiova au făcut ieri un meci mare pe teren propriu. Alb-albastrele au jucat în compania formaţiei CSM Bucureşti, clasată pe locul şase în campionat, şi au câştigat într-o manieră categorică, la şapte goluri diferenţă, scor 31-24. Prima repriză a fost echilibrată, iar bucureştencele, pregătite de profesorul Mărgulescu, au intrat la vestiare cu un gol avantaj, 14-13. Nu ştim ce le-a spus antrenoarea Carmen Amariei elevelor sale la vestiar, dar, în debutul reprizei secunde, Nicoleta Dincă, Roxana Han şi celelalte handbaliste craiovene au zburdat pe teren. Au marcat goluri la foc automat, iar în minutul 49 conduceau la o diferenţă lejeră de opt goluri. Faţă de alte meciuri, spectatorii nu au avut deloc emoţii în ceea ce priveşte victoria favoritelor, chiar dacă în echipa adversă jucau handbaliste consacrate precum Cristina Vărzaru sau Alina Dobrin. Această victorie, a patra în actualul sezon pentru SCM Craiova, reprezintă o gură de oxigen pentru echipa olteană, care păstrează şanse reale de accedere în play-off (primele şase locuri). Craiova se află acum la doar patru puncte distanţă de locul şase, ocupat în prezent chiar de CSM Bucureşti.  După ultimul fluier al arbitrilor, care au luat multe decizii controversate, handbalistele craiovene şi antrenoarea Amariei s-au descătuşat şi au încins hora bucuriei pe teren.

Amariei: Merităm un loc în play-off

Aşa cum ne-a obişnuit, Amariei a lăudat întreaga echipă pentru evoluţie. „Puţini au crezut că putem câştiga acest meci. Fetele au dovedit că merită un loc în play-off. Agresivitatea în apărare a dat roade şi am avut un portar de excepţie, Ionica Munteanu, completat cu Nicoleta Dincă, luciditatea Roxanei Han, Anca Amariei, Cristina Florică, cea care a făcut lucruri extraordinare şi în atac, şi în apărare, cele de pe bancă s-au completat extraordinar de bine. Aceasta este valoarea unui colectiv, ca atunci când una nu joacă bine să o facă altele. A fost o victorie aproape cât o calificare pentru play-off-ul campionatului. O primă repriză destul de slăbuţă, dar în a doua parte fetele au jucat cu determinare, motivaţie, şi au arătat că suntem o echipă valoroasă. Arbitrii au greşit de ambele părţi. E normal ca la greşelile pe care le fac împotriva echipei mele să protestez vehement“, a spus antrenoarea, care s-a mândrit cu manichiura în culorile echipei sale, alb şi albastru. „Special pentru acest meci mi-am făcut manichiura cu alb şi albastru, şi aşa voi face la toate partidele de acasă“, a adăugat Carmen.
Portarul Ionica Munteanu le-a mulţumit colegelor care i-au făcut un frumos cadou pentru ziua onomastică: „Mulţumesc echipei pentru cadoul frumos pe care mi l-a făcut mie şi Ionelei Goran. Sunt foarte fericită pentru că am avut o prestaţie, zic eu, mulţumitoare“.
Pentru SCM Craiova au evoluat: Munteanu – Cioaric (1 gol), A. Amariei (3), Snopova, Gavrilă (3), Han (7), Florica (5), Gogoriţă, Goran,  Dincă (8), Ianaşi (1), C. Ilie (3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS