10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEric a dat Pandurii pe Al Ahli

Eric a dat Pandurii pe Al Ahli

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a reuşit o nouă afacere profitabilă. După ce în trecut a dat câteva tunuri cu vânzarea lui Vlad Chiricheş, Alexandru Maxim sau Dan Nistor, gruparea olteană l-a cedat pe o sumă importantă şi pe Eric de Oliveira, apropiaţii echipei afirmând că Al Ahli Jeddah l-ar fi achiziţionat pe jucătorul brazilian în schimbul a 1.000.000 de euro. Mijlocaşul cariocas (28 de ani) a semnat un contract pentru un an şi jumătate cu gruparea din Arabia Saudită, reprezentată la Bucureşti de managerul sportiv Fahad bin Mohammed Barbaa, urmând să încaseze un salariu lunar de aproximativ 40.000 de euro.
„În Arabia Saudită, campionatul este în plină desfăşurare, aşa că am convenit cu cei de acolo să fac vizita medicală la Bucureşti pentru a urgenta treburile“, a spus fotbalistul ieri-dimineaţă, înainte de a efectua testele medicale la Institutul Naţional de Medicină Sportivă din Bucureşti. „Am semnat pe un an şi jumătate. Pe de o parte, mă bucur că plec la mai bine, mai ales pentru familia mea, dar mă încearcă şi o părere de rău. Regretul meu este că n-am ajuns să joc la o echipă titrată din România, dar asta este. Mă consolez cu faptul că am jucat pentru vicecampioana României, adică pentru Pandurii“, a punctat mijlocaşul brazilian, conform Digi Sport.

S-a „umplut“ de bani
la Târgu Jiu

Eric de Oliveira a afirmat că are destule motive de satisfacţie în privinţa perioadei petrecute la Târgu Jiu, mărturisind că a câştigat foarte bine cât a evoluat pentru Pandurii. „Plec din România cu gândul că am dat tot ce-i mai bun din mine. Orice ar fi, într-o zi mă voi întoarce în România, care a devenit a doua mea casă. Nu eram disperat să plec, am avut mai multe oferte, mai ales că la Pandurii am câştigat, în ultima jumătate de an, mai mulţi bani decât în toţi cei şapte ani petrecuţi în fotbalul românesc“, a punctat Eric.
Eric de Oliveira a jucat în acest sezon 18 meciuri pentru Pandurii, marcând 11 goluri. Mijlocaşul brazilian şi-a început cariera la Metropolitano, de unde s-a transferat în 2008 la Gaz Metan Mediaş. A promovat cu formaţia ardeleană în prima ligă şi a avut o „escapadă“ la Karpatî Lvov (2011-2012), după care a revenit la Gaz Metan. În vara anului trecut s-a transferat la Pandurii, iar acum va evolua pentru Al Ahli, ocupanta locului patru în campionatul Arabiei Saudite. După 16 etape, Al Ahli are 24 puncte şi este devansată de Al-Nassr (42), Al-Hilal (38) şi Al-Taawon (26).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS