21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Iordănescu are puteri depline asupra naţionalei României

Fotbal – Iordănescu are puteri depline asupra naţionalei României

Anghel Iordănescu, noul director tehnic al FRF, a anunţat, astăzi, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial, că una dintre atribuţiile sale va fi propunerea selecţionerului primei reprezentative precum şi demiterea acestuia în cazul rezultatelor nesatisfăcătoare.

El a explicat că propunerile sale vor fi votate şi validate de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, informează Mediafax. „Prin funcţia pe care o voi deţine, eu voi face propuneri către Comitetul Executiv vizavi de numirea antrenorului echipei naţionale. Eu voi discuta cu candidaţii la această poziţie, la cea de antrenor al primei reprezentative şi a celorlalte selecţionate, apoi vom analiza în Comisia Tehnică după care voi merge cu propunerea respectivului antrenor să o susţinem în Comitetul Executiv. Acelaşi lucru e valabil şi atunci când rezultatele muncii unui antrenor la o echipă naţională nu sunt corespunzătoare, în urma unor analize complexe în Comisia Tehnică, eu voi fi cel care voi propune demiterea selecţionerului respectiv. Voi susţine argumentele mele în faţa Comitetului Executiv care, desigur, va vota ce se va întâmpla cu respectivul antrenor”, a spus Iordănescu.

Mircea Sandu: Aşa este normal

Prezent la conferinţă, Mircea Sandu l-a completat pe Iordănescu spunând că este normal ca un selecţioner să fie numit şi demis la propunerea unui director tehnic şi a dat ca exemplu federaţia franceză. Însă, până acum, în perioada de peste 20 de ani în care Mircea Sandu s-a aflat la conducerea FRF, propunerea de numire şi demitere a selecţionerului intra în atribuţiile sale. Sandu a anunţat că la 5 martie 2014, când sunt programatele alegerile pentru preşedinţia FRF, nu va mai candida pentru un nou mandat. „Aşa este corect, aşa este şi în Franţa, direcţia tehnică este cea care propune Comitetului Executiv antrenorul echipei naţionale. Deci Comisia Tehnică propune, nu preşedintele federaţiei. Preşedintele e preşedinte, dar oamenii (n.r. – membrii Comisiei Tehnice) ştiu care antrenor e mai bun şi aşa mai departe. Însă, directorul tehnic nu are ca principal obiectiv numirea antrenorului sau a antrenorilor echipelor naţionale. Principalul obiectiv este strategia şi apoi să urmărească aplicarea acestei strategii. Între altele, în această strategia este şi numirea. Deci cheamă patru-cinci, analizează în cadrul Comisiei Tehnice şi după aia se hotărăsc şi merg în Comitetul Executiv. Foarte frumos, aşa e procedura internaţională”, a menţionat Mircea Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS