17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDacian Varga a semnat cu echipa primăriei

Dacian Varga a semnat cu echipa primăriei

CS Universitatea Craiova continuă să dea „tunuri“ pe piaţa transferurilor. Dacă în vară au obţinut semnăturile lui Mihăiţă Pleşan, Silviu Izvoranu, Viorel Ferfelea şi Costin Curelea, oficialii olteni au reuşit ieri să-l „înregimenteze“ şi pe Dacian Varga, acesta semnând un contract valabil trei ani şi jumătate cu gruparea din Bănie, liderul la zi în Liga a II-a, seria 2. Fostul jucător al Sportului Studenţesc a ajuns la CSU după ce a fost testat de Ovidiu Stângă în ultimul joc amical, disputat pe 7 decembrie, cu FC Clinceni, pierdut cu 2-0.
„Cu Varga ne înţeleseserăm de mult, cam de vreo două luni, dar astăzi a semnat. El nu-şi rezolvase problemele contractuale cu Sportul, cu Vasile Şiman mai bine zis, dar între timp lucrurile s-au schimbat. Nu m-am ocupat eu, ci nea Ghiţă (Geolgău – n.r.), nu ştiu foarte multe detalii. Cum l-am convins? Păi cu un proiect serios, mai ales că era vorba de Liga a II-a. Rezultatele noastre au vorbit de la sine. Eu zic că va fi un plus pentru echipă“, a declarat team-managerul Silvian Cristescu, pentru GdS.
„Așa este, Varga s-a transferat la CS U. A avut acordul Sportului. Fără acordul nostru nu putea ajunge acolo. Chiar dacă am avut unele conflicte cu el, mă bucur că va juca din nou fotbal“, a spus Vasile Șiman, pentru fanatik.ro.

„Am venit să câștig trofee“

Proaspătul atacant al CS Universitatea Craiova a afirmat, pentru site-ul oficial al clubului, că a ales să vină în Bănie pentru că a văzut că este un proiect serios şi speră să pună umărul nu numai la promovarea în Liga I, ci şi la obţinerea unor rezultate notabile. „Voiam să joc, îmi era dor să joc. Aici mi s-a părut un proiect foarte interesant, unde se vrea performanță. La Craiova e nebunie, pentru că de multă vreme nu a mai fost fotbal în oraş, iar lumea vrea să vadă din nou o echipă puternică. Am venit să câștig trofee, nu să joc cu Craiova în Liga a II-a. În primul rând, eu îmi doresc să ajungem în prima divizie, apoi să avem o echipă bună care să conteze în campionat, nu doar să fim acolo la număr. Bine, nici nu poţi să spui că vrei titlul din primul an, pentru că e foarte greu, trebuie să fim realişti. Aş vrea ca fanii să vină la fiecare meci şi să ne încurajeze. Noi vrem să le aducem bucurie în suflet şi să câştigăm fiecare joc“, a declarat Dacian Varga, care ar fi primit la semnătură 100.000 de euro, urmând să aibă salariu de 7.000 de euro pe lună.

Carte de vizită

– născut pe 15 octombrie 1984, la Petroşani;
– mijlocaş / atacant, înălţime 1,78 metri;
– a evoluat la: Sportul Studenţesc (2004-2009), Unirea Urziceni (2009), Rapid III Bucureşti (2010), Kuban Krasnodar (2011), FC Vaslui (2012).
– este evaluat de transfermarkt.com la 1.200.000 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS