12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Marius Lăcătuş, dorit selecţioner al naţionalei romilor

Fotbal – Marius Lăcătuş, dorit selecţioner al naţionalei romilor

Autoproclamatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă (foto), a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că doreşte organizarea în aprilie 2014, a unui campionat european de fotbal pentru romi, însă principala problemă este că deocamdată romii din România nu au o echipă naţională şi nici antrenor. Întrebat pe cine îşi doreşte antrenor al primei naţionale de fotbal a romilor de la noi din ţară, Dorin Cioabă a spus că îl preferă pe Marius Lăcătuş. „Eu vreau să-l conving până atunci pe Marius Lăcătuş, (…) în sensul de a deveni el antrenorul echipei naţionale. (…) Dacă Marius Lăcătuş va accepta să fie antrenorul echipei naţionale, atunci din cotizaţiile organizaţiei noastre, îl vom plăti. (…) Eu aş vrea să o facă, fără bani, pro bono, dar nu ştiu dacă acceptă aşa ceva. Pentru neamul lui ar putea să facă ceva, măcar pentru o perioadă, până găsim un alt antrenor. Eu cred că Marius nu se gândeşte numai la bani”, a spus Dorin Cioabă, citat de Agerpres.

Marius Lăcătuş antrenează în prezent echipa de ligă secundă CSMS Iaşi, candidată la promovarea în primul eşalon.
Primul meci al acestei competiţii europene, ar urma să aibă loc, în luna aprilie 2014, între naţionala romilor din Bulgaria şi cea a romilor din România.
Dorin Cioabă doreşte să ceară sprijinul Federaţiei Române de Fotbal, care să sponsorizeze cu echipament viitoarea selecţionată de fotbal. De asemenea, doreşte ca romii fotbalişti să joace pe Arena Naţională de la Bucureşti meciurile cu alte selecţionate din Europa.
Deocamdată, primii fotbalişti romi de naţională vor fi selectaţi din cele două echipe de fotbal care participă vineri, la Sibiu, la Cupa Regelui Cioabă la fotbal. Aici romii se vor lupta pentru cupă cu echipele poliţiştilor, pastorilor şi altele formate din angajaţi ai diverselor companii din Sibiu.
Dorin Cioabă şi-a propus să atragă în viitoarea selecţionată a romilor toţi jucătorii romi care evoluează în prima ligă profesionistă, dar spune că-i va fi greu, pentru că aceştia nu doresc să recunoască că sunt etnici romi.
Primul fotbalist căruia i s-a propus cu ani în urmă, să antreneze o naţională a romilor, a fost Rică Răducanu, care l-a refuzat pe Florin Cioabă, fostul autoproclamat rege internaţional al romilor, tatăl lui Dorin Cioabă, potrivit mărturisirilor acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS