24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria care i-a dus pe loc de play-off

Victoria care i-a dus pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut, luni, a treia victorie consecutivă în campionat, una extrem de importantă. Oltenii s-au impus, pe teren propriu, în disputa cu BCM-U Piteşti, cu scorul de 71-60 (19-13, 14-10, 15-17, 23-20), în cadrul etapei a 11-a din Liga Naţională. În urma acestui rezultat, craiovenii au urcat pe locul opt în clasament, calificant în play-off, egalând la puncte, dar depăşind la coşaveraj echipa din Piteşti. Craiovenii au un meci mai puţin, cu Mediaş, care se va disputa anul viitor.
Revenind la meciul de luni, acesta nu a fost unul prea plăcut ochiului, dar pentru formaţia gazdă o victorie era importantă ca aerul. „În prima parte am controlat recuperările şi am luat un avans de zece puncte. În partea a doua am jucat mai rău în atac, deoarece Piteştiul a practicat o apărare în zonă. Începând de la meciul cu Prishtina, am început să jucăm şi să arătăm ca o echipă. Cu această victorie avem şanse mai mari să intrăm în play-off. Peste câteva zile jucăm la Timişoara. În primul rând, trebuie să ne odihnim, apoi să ne pregătim pentru această partidă. Mergem fără presiune asupra noastră, să încercăm să câştigăm“, a punctat după meci Milan Nisic, antrenorul craiovenilor.
Pentru Craiova au evoluat jucătorii: Căpuşan, Bureau (22), Topchov (3), Seals (15), Maric, Sokk (2), Kovac (14) şi B. Popescu (15). Cei doi jucători străini care nu au fost trecuţi pe foaia de joc, pentru că nu permite regulamentul folosirea a mai mult de şase străini, au fost Rade Dzambic şi Reinar Hallik.
Alb-albaştrii vor juca etapa viitoare pe terenul echipei BC Timişoara.
Aşa cum a promis, în interviul acordat luna trecută Gazetei de Sud, pivotul SCM-U Craiova, Ionuţ Drăguşin a revenit în Bănie. La meciul cu BCM-U Piteşti, jucătorul care măsoară 2,21 metri a stat în spatele băncii de rezerve a echipei oltene, cu piciorul operat întins pe un alt scaun. Ionuţ a aplaudat reuşitele colegilor săi şi s-a bucurat la final alături de fani. Ultimul meci acasă pentru elevii lui Nisic în 2013 va fi pe 22 decembrie, în compania campioanei CSU Asesoft Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS