8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, hotărâţi să-i elimine pe francezi

Craiovenii, hotărâţi să-i elimine pe francezi

Voleibaliştii craioveni joacă astăzi, de la ora 18.30, pentru istorie, având şansa să ajungă în primele opt echipe din Europa în Cupa CEV. SCM-U primeşte vizita vicecampioanei Franţei, Arago de Sete, şi are nevoie de o victorie cu 3-0 sau 3-1 pentru a disputa setul de aur.

După o pauză de mai bine de 25 de ani, Craiova a reintrat în circuitul voleibalistic european. Nu a fost simplă participantă la Cupa CEV, ci în primul tur a eliminat, într-o manieră categorică, o echipă olandeză cu multă experienţă, Orion  FirmX Doetinchem.
În optimile de finală, sorţii le-au hărăzit craiovenilor un adversar care a evoluat anul trecut în Liga Campionilor, Arago de Sete, vicecampioana Franţei sezonul trecut. După partida tur, din Franţa, pierdută de craioveni cu 3-1, speranţele de calificare sunt intacte.
Deşi scorul a fost destul clar în favoarea grupării franceze, pe seturi a fost destul de echilibrat: 25-20, 25-20, 23-25 şi 25-22.
Meciul retur este programat astăzi, de la ora 18.30, în Sala Polivalentă din Craiova. Preţul unui bilet este cinci lei, iar copiii cu vârsta până în 14 ani pot să intre gratuit.
„Este un meci dificil, deschis oricărui rezultat. Avem un adversar de calibru, care de ani de zile joacă în cupele europene, iar anul trecut a jucat în Liga Campionilor. Nu poate fi decât un lucru special şi pentru public, care până la redeschiderea Polivalentei a fost privat de jocuri spectaculoase. Pentru noi este un lucru deosebit că putem să aducem în Craiova echipe de calibru din Europa“, a afirmat tehnicianul SCM-U Craiova, Dănuţ Pascu.

Nu contează setul câştigat în deplasare

Deşi a evitat să dea vreun pronostic, dorinţa principală a antrenorului craiovean este să se ajungă în setul de aur. Indiferent dacă „alb-albaştrii“ se vor impune cu 3-0 sau 3-1, se va ajunge tot la setul de aur, care se va disputa după sistemul setului decisiv, adică până la 15. „Niciodată nu am făcut pronosticuri. Un joc bun, o victorie, o calificare depind de mulţi factori. După primul meci cu olandezii, dacă mă întrebaţi, puteam spune că avem şanse mari de calificare. Acum nu pot face acest lucru, este altă echipă“, a precizat Dănuţ Pascu. Sistemul de calificare din acest an este ciudat şi dezavantajează echipa noastră. Deşi Craiova a câştigat un set în deplasare, acest lucru nu va conta. Echipa calificată se va decide în funcţie de numărul de puncte obţinute. Astfel, pentru victorie cu 3-0 şi 3-1 se vor acorda trei puncte, pentru un succes cu 3-2 se vor acumula două puncte. Dacă o formaţie va pierde cu 3-2, ar obţine un singur punct. Arago de Sete a câştigat trei puncte, iar craiovenii ar trebui să se impună cu 3-0 sau 3-1 pentru a egala situaţia după cele două manşe. Dacă acest lucru se va întâmpla, se va ajunge la setul de aur, unde gazdele vor avea avantajul terenului propriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS