27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBistreţul, final de an en-fanfare

Bistreţul, final de an en-fanfare

\n

Vremea bună i-a determinat pe conducătorii de la AJF Dolj să mai programeze o etapă din returul Ligii a IV-a Dolj, „intermediara“ de ieri fiind primită cu braţele deschise de majoritatea competitoarelor, excepţie făcând Dunărea Calafat, care şi-a amânat jocul din runda a 19-a, cu Victoria Celaru, din deplasare, motivând că are un jucător la naţionala under 17 a României. În „absenţa“ Calafatului, Dunărea Bistreţ a „scuturat-o“ bine pe CS Universitatea II Craiova, câştigând cu 4-0 pe „Extensiv“, şi s-a „cocoţat“ pe prima poziţie a campionatului judeţean. Golurile oaspeţilor au fost marcate de Tibi Trăistaru (‘3), Costinel Marin (‘17, ‘58) şi Liviu Luncan (‘44).
CS Universitatea II Craiova: Nica – Săceanu, Gârloi, Cebuc, Geamănu – Mincă, Dragomir, Mişu, Lisandru, Simion – Nuţă. În repriza secundă au mai intrat: Dică – Tulea, Motroc, Trancă. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Dunărea Bistreţ: Firulescu – Târcă, Ţuculanu, Mieilă, Bouleanu – T. Trăistaru, I. Nedelea, Al. Zamfir, Luncan – Cr. Cojocaru, C. Marin. Pe parcurs au mai intrat: Dunăreanu, A. Nedelea, Băia, I. Stancu. Antrenor: Florin Mirea.
Cartonaşe galbene: Dragomir / Cojocaru.
Au arbitrat: Omar Dumitrică – Viorel Cristinel Nicola, Constantin Mihai.
Observatori: Nicolae Ionescu, Aurică Beldeanu.

Nu au pierdut nici un punct pe teren propriu

Mult mai frumoasă este povestea din spatele echipei Dunărea Calafat, decât prestaţia din jocul disputat ieri, în care „veteranii“ Mieilă, Adi Nedelea şi restul companiei au controlat în permanenţă ostilităţile cu „grădiniţa“ lui Daniel Mogoşanu. Spunem asta, pentru că formaţia din localitatea de baştină a lui Ilie Balaci a luat fiinţă cu o lună înainte de începerea campionatului, la un pahar de bere. „Vinovaţii“ se numesc Dan Naicu şi Gabriel Brătan, văr primar cu „Minunea Blondă“. „La început a fost o glumă, dar s-a prins. Am făcut echipa pe scheletul celor de la CS Apa, câţiva jucători din Bistreţ, cum ar fi Dunăreanu, Zamfir, Târcă, Gabriel Mihai, Ciutureanu, Adi Arnăutu şi Sali Iulică, câţiva din Craiova, plus fratele meu (Victor Naicu – n.r.), Mielu (Valeriu Mieilă – n.r.) şi fraţii Nedelea, greii echipei. Trupă tare, nu glumă“, a început să povestească Dan Naicu, preşedintele clubului, pentru GdS. „Jucăm fotbal din plăcere, pentru că la noi nu e vorba de bani. Rar am jucat pe câte o primă şi asta cu bunăvoinţa domnilor Florin Purcea şi Florinel Stancu, doi oameni originari din Bistreţ. De regulă ne strângem la o bere după meci şi facem «procesul etapei». Avem, în schimb, un ajutor de nădejde din partea primăriei, care ne plăteşte baremele de arbitraj şi ne asigură deplasarea, altfel n-am mai funcţiona. Ne simţim bine pe terenul de fotbal şi asta se vede pentru că rezultatele au fost de partea noastră şi mai mult ca sigur vor mai fi“, a mai spus Dan Naicu, întrerupt de antrenorul principal Florin Mirea, fost jucător la Electroputere Craiova: „Dane, trebuie să ne lăudăm şi noi un pic: suntem singura echipă din Liga a IV-a Dolj, care nu a pierdut nici un punct acasă. Mulţi joacă fotbal, dar nu pun suflet, aşa cum facem noi“.

„Doamne fereşte
să promovăm!“

Mai sunt destule meciuri de jucat din retur, apoi urmează play-off-ul, dar dacă Dunărea Bistreţ nu se „dezminte“ şi îşi continuă parcursul excelent s-ar putea trezi campioană a judeţului şi, implicit, să susţină barajul pentru promovare în Liga a III-a. Acest lucru îi cam sperie pe cei de la Dunărea Bistreţ, care ştiu de la început că nu ar putea evolua în C din cauza banilor, dar promit că nu se vor da la o parte pentru nimeni. „Doamne fereşte să promovăm! Ştim că avem şanse mari la primul loc, dar sinceri să fim nu prea ne-o dorim. Nu avem bani de Liga a III-a! Noi ne distrăm pe aici, prin judeţ, dar cam atât. Nici echipă şi nici bani nu am avea să ne menţinem acolo. Asta nu înseamnă că ne vom da la o parte ca să-i lăsăm pe alţii. Dacă vor să promoveze, trebuie să treacă de noi pe teren, să ne bată dacă sunt buni. Dacă nu pot, înseamnă că nu au ce căuta la baraj. Asta e, mergem noi, jucăm, şi dacă e să câştigăm barajul ne retragem şi lăsăm pe altcineva, dar să ştie toată lumea că nu ne vindem şi că respectăm competiţia“, a spus Dan Naicu, aprobat de Gabriel Brătan: „Aşa e, nu ne dăm la o parte. Cum să le spunem noi lui Victor Naicu, Mieilă sau Adi Nedelea, care au jucat la un nivel înalt, să se dea la o parte pentru nu ştiu ce comună sau orăşel? Mulţumirea noastră e să jucăm un fotbal curat şi să mai crească pe lângă jucătorii ăştia cu nume doi-trei puşti. Pentru noi, fotbalul e o plăcere“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS