8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu zburdat la antrenament

Au zburdat la antrenament

\n

Jucătorii şi staff-ul echipei FC Universitatea Craiova au fost încântaţi de revenirea pe „Ion Oblemenco“, Nicolo Napoli şi compania declarând că sunt fericiţi că se pot antrena şi pot susţine meciurile de pe teren propriu în templul fotbalului din Bănie. Alb-albaştrii au afirmat la unison că îi aşteaptă pe fani într-un număr cât mai mare la meciul de sâmbătă, de la ora 17.00, cu Minerul Motru, pentru a sărbători această victorie.
„Sunt foarte fericit că ne întoarcem la noi acasă, pe «Ion Oblemenco». Vom juca următorul meci aici şi pot spune că aşteptam momentul ăsta de trei ani. Ne-am pregătit pe stadionul «Depou-CFR» cinci luni, acum ne întoarcem acasă şi suntem foarte fericiţi. Am contract cu FC Universitatea Craiova pentru încă trei ani, dar avem multe lucruri de făcut ca să câştigăm campionatul, care este echilibrat. S-a văzut în meciul cu cealaltă echipă (CSU – n.r.) cu cine ţin suporterii din Craiova. Mă aştept ca la meciul de sâmbătă, cu Motru, să vină foarte mulţi suporteri, pentru că avem nevoie de sprijinul lor“, a spus Nicolo Napoli.
Tehnicianul italian a avut câteva absenţe de marcă la antrenamentul de ieri. Primul ar fi căpitanul Mădălin Ciucă, acesta fiind învoit din cauza unor probleme familiale, apoi sârbul Milan Mitic şi ivorianul Stephane Acka, cărora le-au expirat permisele de muncă şi s-au întors pentru o scurtă perioadă în ţara natală, până se vor rezolva actele.

„Sperăm să nu se mai întâmple nimic“

Jucătorii lui FC Universitatea au primit cu mare bucurie vestea întoarcerii pe „Ion Oblemenco“, mulţi dintre aceştia recunoscând că nu mai credeau că se va întâmpla acest lucru.
„Am fost fericit acum două zile, sunt fericit şi acum. Sper să vină cât mai multă lume la meciul de sâmbătă, cu Motru, şi să câştigăm, să arătăm întregii ţări cine este Universitatea Craiova. Nu mai credeam că revenim pe «Oblemenco». Când am primit telefonul şi am auzit că intrăm pe stadion, am crezut că face Gabi Blondu’ (unul dintre liderii Peluzei Sud – n.r.) vreo glumă. Sperăm să nu se mai întâmple nimic, că, cine ştie, poate cade nocturna la noapte… Sper să fie bine şi să promovăm, să mergem în prima ligă. Am putea să ne antrenăm amândouă echipele aici. Jucătorii lor (de la CSU – n.r.) nu au nici o vină. Alţii sunt de vină, doamna Olguţa, Badea şi restul. Jucătorii au venit pentru bani. Am înţeles că i-au şi înşelat, că le-au promis 70-80.000 la semnătură şi şi-au bătut joc de ei. Acum, în iarnă, dau afară vreo 14 jucători din câte am înţeles. Au zis că-şi iau jucători de Divizia A… Să vedem dacă îi lasă FIFA să promoveze“, a spus portarul Andrei Preda. Acesta a fost completat de Robert Săceanu: „De când am început pregătirea aşteptam să revenim acasă. Ne bucurăm foarte mult că am reuşit şi ne pare rău că meciul de sâmbătă, pe care l-am disputat aici (cu CSU, scor 0-0 – n.r.), nu l-am câştigat. Nici nu ne vine să credem. Am juca aici în fiecare zi. Ne dorim ca la meciul cu Motru să vină la fel de multă lumea ca sâmbăta trecută şi să ne susţină“.

Marcel Iancu:
Proiectul CSU a eşuat

Preşedintele FCU, Marcel Iancu, a declarat că ar fi foarte bine ca diriguitorii oraşului să-şi schimbe atitudinea faţă de FC Universitatea Craiova şi să o susţină, considerând că proiectul rivalei, CSU, este compromis.
„De cinci luni, de când ne-am reluat activitatea, ne-am pregătit la Calafat, la Roşiori, la Severin, peste tot, şi în sfârşit a sosit ziua în care să putem să ne antrenăm pe stadionul «Ion Oblemenco» şi să ne desfăşurăm meciurile de pe teren propriu acasă. Practic, este un moment ales de cetăţenii Craiovei, de suporterii care într-un număr foarte mare au scandat şi au ales să continue alături de FCU. Consiliul judeţean şi consiliul local, alături de primărie, trebuie să priceapă că FC Universitatea 1948 nu are nici o legătură cu CSU 2013. Cred eu că se va face lumină şi la FRF, în sensul că ni se va da dreptate pentru că am fost dezafiliaţi abuziv, că ni s-au furat 39 de fotbalişti şi până la urmă cineva trebuie să plătească. FCU a suferit destul! Aceşti băieţi nici nu aveau puterea să se bucure pentru revenirea acasă, după cinci luni de pribegie. Nu răspund la provocări, pentru că într-un om căzut nu e bine să dai. Momentan, omul căzut este CSU Craiova. Proiectul lor a eşuat şi organele locale trebuie să înţeleagă că trebuie să fie alături de noi, pentru că locuitorii oraşului, plătitorii de taxe şi impozite, au ales că echipa lor este FC Universitatea. Investitorii de acolo (CSU – n.r.), care au alocat un buget de două milioane de euro, pot să-şi continue activitatea în altă parte, dar nu în casa noastră, în casa Universităţii Craiova. Dacă îi vom lăsa aici? Este o problemă care nu mă priveşte, este a finanţatorului Adrian Mititelu şi a Consiliului de Administraţie al clubului. Eu pot să spun doar că, fotbalistic, aştept ca meciul cu Minerul Motru, de sâmbătă, să-l jucăm acasă, cu publicul nostru. Pe această cale fac apel la fani să vină la meciul cu Motru ca să sărbătorim revenirea acasă, pe «Ion Oblemenco», şi să conducem echipa noastră spre o nouă victorie şi o intrare în normalitate“, a punctat Marcel Iancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS